Afficher ce site en français

Terug naar onze mobiliteitspagina

Met de auto

Maak het jezelf makkelijk: vermijd de omgeving van het Sportpaleis, parkeer op een Park+Ride en kom vlot met tram of bus naar onze zalen. Je combiticket Sportpaleis – De Lijn is geldig als vervoersbewijs! De P+R-terreinen bieden samen plaats aan bijna 2.000 auto’s. Klik hier voor meer informatie

Toch met de auto naar de zalen?

Mobiliteitsplan bij gelijktijdige activiteiten Lotto Arena/Sportpaleis

Met de opening van de Lotto Arena naast het Sportpaleis werden de nodige inspanningen geleverd om voldoende parkeermogelijkheden aan te bieden wanneer er op hetzelfde moment activiteiten zijn in BEIDE zalen. Er werden bijkomende parkeerplaatsen gecreëerd (totale capaciteit: meer dan 4.000 plaatsen) en verschillende trajecten uitgestippeld voor de bezoekers uit de verschillende regio’s.

Klik hier voor het ruimere situeringsplan

Vanuit het noorden

E19 Breda; A12 Bergen-op-Zoom/Rotterdam; Brasschaat

Parking Vaart: 450 plaatsen (rechts naast het Sportpaleis; eigen exploitatie)
Aan het knooppunt Groenendaallaan op de Ring neem je afrit 1 – Merksem/Centrum. Sla linksaf op de Groenendaallaan (onder de Ring door) en rijd via de Groenendaallaan richting Minister Delbekelaan. Je rijdt de Burgemeester Gabriël Theunisbrug over het Albertkanaal over en slaat vlak voor het Sportpaleis rechtsaf (Parking Vaart). Let op: Parking Vaart is alleen vanuit deze rijrichting toegankelijk.

Parking Noord is niet langer beschikbaar. Je kan bij sommige evenementen wel gebruikmaken van Parking Gamma (zie situeringsplan).

Vanuit het zuiden of het westen

E19 Mechelen/Brussel; A12 Brussel; E17 Gent/Kortrijk; E34 Brugge

Parking Ten Eekhove: 750 plaatsen (vlak naast de afrit 2; eigen exploitatie)

Rijd over de Antwerpse Ring tot aan afrit 2 – Deurne en sla rechtsaf (Ten Eekhovelei).
Parking Noord is niet langer beschikbaar. Je kan bij sommige evenementen wel gebruikmaken van Parking Gamma (zie situeringsplan).
Rijd voorbij het Sportpaleis – Schijnpoortweg de Burgemeester Gabriël Theunisbrug over. Ga eenmaal beneden rechtsaf.

Vanuit het oosten

E313 Hasselt/Luik; E34 Turnhout/Eindhoven

Parkeerzone Slachthuislaan: 200 plaatsen in de straat zelf
Parking Slachthuis: uitgebreid naar 1.500 plaatsen (exploitatie Slachthuis)
Parking Sport: 800 plaatsen (zone onder het viaduct van de ring, inclusief terreinen van de vroegere yachtclub; eigen exploitatie)
Parkeerzone Noordersingel: 250 plaatsen in de straat zelf (verboden parkeren op de middenberm)

We raden je aan om de afrit Borgerhout te nemen en vervolgens rechts de Singel op te draaien (1 verkeerslicht). Even verderop kan je de Noordersingel opdraaien en kies je uit gratis parkeerplaatsen op het openbaar domein (parkeerzones Noordersingel of Slachthuislaan) of één van de twee betaalparkings aan de Slachthuislaan.

Wanneer slechts 1 zaal open is

Alleen Lotto Arena open = alleen parkeerterreinen Ten Eekhove en Vaart in gebruik (opgelet: Parking Vaart is alleen via afrit 1 – Merksem bereikbaar, ook voor wie NIET uit noordelijke richting komt).
Alleen Sportpaleis open = beschikbare parkeerterreinen vermeld bij het evenement in de kalender.

TIP: Raadpleeg voor alle zekerheid voor je vertrek op de pagina van het evenement welke parkeerterreinen beschikbaar zijn!

Rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een handicap

In het Sportpaleis zijn er plaatsen voor rolstoelgebruikers en eventuele begeleiders. Voor deze bestellers zijn er, tot 30 minuten vóór aanvang van het evenement, voorbehouden parkeerplaatsen op onze privéparking Vaart (5 euro). Volg de aanduiding zoals hierboven vermeld (zone noord, afrit 1 Merksem).

Op de voorbehouden plaatsen wordt strenge controle gehouden. Hou dus je Europese parkeerkaart voor personen met een handicap, identiteitskaart en toegangsticket klaar om aan de parkeerwachters voor te leggen.

Heb je geen Europese parkeerkaart voor personen met een handicap, maar heb je wel een parkeerplaats dichtbij nodig door een mobiliteitsbeperking? Hou er dan rekening mee dat je aan de ingang van de parking dit zal moeten toelichten aan de parkeerwachters. Doe dit bij voorkeur met een dokters- of een ander medisch attest. Of neem bij voorkeur op voorhand contact op met info@sportpaleis.be. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Extra info over parkeren in de buurt

Op elk van de betaalparkings betaal je voor een parkeerkaartje 5 euro.

Let op: in de buurt van het Sportpaleis en de Lotto Arena is er een blauwe zone met beperkte parkeertijd tijdens evenementen! De parkeerplaatsen in de nabijgelegen woonstraten worden in de eerste plaats voorbehouden voor de buurtbewoners. Automobilisten van elders moeten hun parkeerschijf achter de voorruit leggen en kunnen slechts korte tijd parkeren. Het gebruik van de parkeerschijf is verplicht, uitgezonderd voor bewoners, van maandag tot vrijdag van 18 tot 24 uur en van zaterdag tot zondag van 9 tot 24 uur. Parkeerboetes worden uitgeschreven door “parkeerbeheer zone Sportpaleis” (dit is niet het Sportpaleis zelf) en bedragen 30,00 euro. Onbeperkt parkeren kan wel nog in o.m. de Slachthuislaan en de Noordersingel.

Klik hier voor de plattegrond met aanduiding van de blauwe zone

Respect voor de buurt

Gelieve bij het verlaten van het Sportpaleis en het terugkeren naar de auto de nachtrust van de buren te respecteren en geen zwerfvuil in de nabijgelegen straten of op de parkeerterreinen achter te laten. Zo wordt een avondje uit in het Sportpaleis niet een feest voor de één en een bron van ergernis voor de ander. Antwerps Sportpaleis nv en de vele buurtbewoners danken je voor je begrip en je medewerking.