Toegankelijkheid

Algemeen

Alle zalen van be•at zijn voorzien op de ontvangst van bezoekers met specifieke noden. We willen je zo goed mogelijk opvangen en in de beste omstandigheden laten genieten van een evenement.

Heb je extra assistentie nodig of ben je een rolstoelgebruiker?
Kom dan ten laatste 40 minuten voor de start van het evenement naar de zaal. Op die manier kunnen we jou op de best mogelijke manier verderhelpen.

Spreek gerust de vrijwilligers aan bij het binnenkomen van het Sportpaleis. Zij begeleiden je graag naar je plaats in de zaal.

Tickets bestellen

Reserveer je plaatsen telefonisch of neem contact op via het contactformulier. Zo kunnen we de juiste boeking voor je doen.

Rolstoelgebruikers

Ben je een rolstoelgebruiker? Dan dien je rolstoelplaatsen te bestellen voor jezelf en je begeleider(s). Dit kan enkel telefonisch of via het contactformulier en dus niet via de website. Om veiligheidsredenen kan je als rolstoelgebruiker geen reguliere plaatsen innemen.

Er zijn in het Sportpaleis voorbehouden plaatsen voor rolstoelgebruikers en de persoon die hen vergezelt. Deze plaatsen zijn beperkt in aantal, snel zijn is dus de boodschap.
Per rolstoelgebruiker is er plaats voorzien voor maximum twee begeleiders. We gaan met plezier voor je na of uitzonderingen mogelijk zijn om bijvoorbeeld families samen te plaatsen. Hou er wel rekening mee dat dit niet altijd mogelijk is.

Opgelet! Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om voor rolstoelgebruikers plaatsen op het middenplein te voorzien.

Dove en slechthorende personen

Dove en slechthorende personen kunnen de tolk van hun keuze meenemen. Ze kunnen ook vragen dat de organisator van het evenement een tolk voorziet. Dan wordt er samen bekeken of deze vraag redelijk is. 
Neem contact op om dit te bespreken.

Blinde en slechtziende personen

Wil je een evenement bijwonen met een blindengeleidehond? 
Neem contact op om dit te bespreken.

Parking voor houders van een EU-parkeerkaart voor gehandicapten

Rolstoelgebruikers in het bezit van een EU-parkeerkaart voor gehandicapten raden we aan om gebruik te maken van de Park & Rides. Tussen het Sportpaleis en de Lotto Arena kan je met een lift naar het eerste ondergonds niveau. Daar brengen 2 liften je verder naar de perrons van de tramlijnen 2, 3 en 6.
Of geef ons op voorhand een seintje via +32 (0)3 400 00 34 en dan bekijken we per evenement de mogelijkheden.
We zijn elke werkdag bereikbaar van 09 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 17.30 uur.

Bekijk op deze plattegrond waar de ingang voor rolstoelgebruikers (ingang 7b Sportpaleis) zich bevindt.

AS - LA situeringsplan

Parking voor tijdelijk minder mobiele bezoekers

Ben je tijdelijk minder mobiel door een ongeval of een ingreep en heb je geen EU-parkeerkaart voor gehandicapten? 
Neem dan op voorhand contact op. Op die manier kunnen we jou op de best mogelijke manier verderhelpen.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief