De coaching staff van de Belgian Cats maakte 14 namen bekend voor het FIBA Women’s Olympic Qualifying Tournament in het Sportpaleis.

Sterke selectie Belgian Cats voor Olympisch kwalificatietornooi in het Sportpaleis

18.01.2024

De coaching staff van de Belgian Cats maakte gisteren 14 namen bekend voor het FIBA Women’s Olympic Qualifying Tournament van 8 t.e.m. 11 februari in het Sportpaleis. Goed nieuws, want alle speelsters die vorige zomer Europees Kampioen werden, zijn er opnieuw bij. Zij worden aangevuld met youngsters Ine Joris en Nastja Claessens.

"De ambitie van het volledige team is heel duidelijk: kwalificeren voor een tweede Olympische Spelen op rij", aldus Sven Van Camp, Sportief Manager van de Cats. “Het wordt in het Sportpaleis, voor onze eigen fantastische Cats-fans, ongetwijfeld historisch op elk vlak. Dit event mag je dus gewoon niet missen. De focus is er en alle speelsters en staff zijn er meer dan klaar voor. Dit wordt óns Olympic Qualifying Tournament”.

Sterke selectie

De preselectie bestaat uit Julie Vanloo (Galatasaray), Elise Ramette (Cadi La Seu), Maxuella Lisowa-Mbaka (Villeneuve D’Ascq), Antonia Delaere (CB Avenida), Laure Résimont (Kangoeroes Mechelen), Becky Massey (IDK Euskotren), Nastja Claessens (Castors Braine) en Billie Massey (Estudiantes Madrid). Verder zijn ook Ine Joris (Castors Braine), Serena-Lynn Geldof (Casademont Zaragoza), Emma Meesseman (Fenerbahce Istanbul), Kyara Linskens (Montpellier), Bethy Mununga (Villeneuve D’Ascq), Julie Allemand (ASVEL Lyon) van de partij.

Tickets gaan vlot de deur uit

Ondertussen geraakt het Sportpaleis goed gevuld voor de belangrijke vierdaagse van de Belgian Cats. Op donderdag is alles uitverkocht voor de topaffiche tussen de Belgian Cats en Team USA. Maar ook op vrijdag en zondag kan je team USA natuurlijk nog aan het werk zien, want dagtickets omvatten beide wedstrijden. Voor vrijdag en zondag zijn nog tickets verkrijgbaar.

Koop nu je tickets voor de Belgian Cats in het Sportpaleis.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief