Stef Bos heeft geen woorden meer over in Liefde voor Muziek

10.04.2023

Op dinsdag 11 april wordt singer-songwriter Stef Bos in Liefde voor Muziek muzikaal verrast. Diep geraakt geniet hij zichtbaar van elk optreden wanneer hij bezongen wordt. Dit grote icoon van de kleinkunst staat ondertussen al meer dan 30 jaar op de planken.

“Ik geloof niet in muziekonderwijs maar van hem zou ik nog wel les willen krijgen. Hij is heel ‘begeistert’”, vertelt Daan. “Hij is een wijze uil. Eentje met heel veel grapjes”, vult Julia van K3 aan. En hoewel Stef volgens de groep een ware spraakwaterval is, heeft hij nu dinsdag plots geen woorden meer over.

Stef Bos blijft sprakeloos

Jaap Reesema wist meteen dat hij ‘Papa’ wilde brengen. “Ik vond het vroeger lastig om naar dit nummer te luisteren. De band met mijn vader was niet zo goed. Ik heb inmiddels drie zoontjes en dan ga je alles beter relativeren. De cirkel is rond nu.” Het nummer gaat recht naar het hart van Stef: “Je hebt de song terug naar de kern gebracht. M’n vader is er al lang niet meer en als ik het nu zing, wordt het een soort ingetogen liefdeslied. Toen ik het nummer schreef, was het een oerschreeuw en dat heb jij er terug ingebracht.”

Ook Daan laat Stef sprakeloos achter met zijn versie van ‘Tussen de Liefde en de Leegte’. Metejoor maakt eveneens indruk met zijn explosieve versie van ‘Geef Licht’. K3 ging snuisteren in het uitgebreide repertoire van Stef en stootte op het nummer ‘Awuwa’. “Het is speciaal dat jullie dit gaan doen want de persoon waarmee ik dit lied heb geschreven, Johannes Kerkorrel, is veel te vroeg overleden. Door hem ben ik in Zuid-Afrika terecht gekomen. Het nummer gaat over liefde en optimisme”, vertelt Stef.

'Ne me Quitte Pas' in het Afrikaans

Stef is aangenaam verrast wanneer hij ‘Wat Een Wonder’ in het jasje van Günther Neefs hoort. “Ik ken je stem en hoor er opeens toch veel van jouw pa in. Door die relaxtheid is het opeens hij én jij in één”, klinkt het.

Portland blaast het nummer ‘Door De Wind’ dan weer nieuw leven in. Stef schreef deze song eind jaren tachtig voor zijn toenmalige liefde Ingeborg, die er namens België mee naar het Eurovisiesongfestival ging in 1989. Wanneer iedereen aan de beurt is geweest, brengt Stef ‘Ne Me Quitte Pas’ in het Afrikaans.

“Ik ben papa van mijn liedjes en er is niets mooier dan dat anderen die gaan zingen en ze op zichzelf staan”, vat Stef Bos samen. "Liefde Voor Muziek gaat trouwens ook deel uitmaken van de voorstelling die ik in Hasselt en Gent ga spelen", vertelde hij in het gesprek dat we onlangs met hem hadden.

Op zaterdag 3 juni speelt Stef Bos een concert in Trixxo Theater Hasselt. Een dag later - zondag 4 juni - is hij te gast in Capitole Gent.

Back to overview

Subscribe and receive our newsletter