Afficher ce site en français | View this website in English

Mobiliteit

Te voet of met de fiets

Voor wie op wandelafstand woont of werkt, is de meest ideale manier om het Sportpaleis te bereiken te voet. Geen files, geen parkeerproblemen!

Ook de fiets is een handig vervoermiddel. We hebben stalling voor 660 fietsen beschikbaar vlak bij het Sportpaleis en de Lotto Arena (klik aan om te vergroten).Je kan ook gebruikmaken van de fietsen die door de stad Antwerpen via Velo Antwerpen ter beschikking worden gesteld.
Velo Antwerpen

Met Billo

Billo, bekend om zijn gecombineerd luchthavenvervoer, werkt bij een aantal events samen met het Sportpaleis. Start je uitstap stressvrij! Combineer je verplaatsing met andere fans en betaal zo maar een deel van de ritprijs. Aan de zaal zelf hoef je niet te zoeken naar een parkeerplaats. Je geniet volop van het evenement en je kan gerust een glas drinken, wetende dat een Billo je aan de uitgang opwacht om je terug naar huis te brengen.

Bekijk hier voor welke events je een Billo-rit kan reserveren

Met de taxi

Wie een taxi neemt, kan VOOR het evenement aan de deur van het Sportpaleis uitstappen. Begeef je NA het evenement naar de taxihaven in de Van der Delfstraat, het straatje tegenover de ingang van het Sportpaleis.

Met Event Touring

Bij sommige evenementen kan je naar het Sportpaleis komen met de busdienst ‘Event Touring’. Reizen Lauwers brengt je vanuit verschillende plaatsen naar Antwerpen.

Aanbod Event Touring
Filmpje Event Touring

Met het openbaar vervoer

MAAK GEBRUIK VAN JE COMBITICKET

Maak met andere fans vrij gebruik van het openbaar vervoer en het plezier begint al voor je de zaal bereikt. Met je combiticket kom je ontspannen en zonder file- en parkeerstress naar het evenement en na afloop hoef je niet minutenlang op een parking aan te schuiven.

Met de trein

Hou er rekening mee dat er na afloop van avondevenementen vaak geen treinritten terug huiswaarts zijn. Controleer dus of een vlotte terugreis mogelijk is. Of probeer je heenreis met de trein te combineren met een terugrit via carpoolen.

Vlakbij het Centraal Station van Antwerpen bevindt zich het Astridplein, waar je kan overstappen op de trams en bussen van De Lijn. Dankzij je combiticket maak je vrij gebruik van het openbaar vervoer met De Lijn.

Alles over het combiticket

Tramnet Antwerpen
Park + Ride Antwerpen

Met de auto

Gebruik je combiticket vanaf een Park+Ride

Maak het jezelf makkelijk: vermijd de omgeving van het Sportpaleis, parkeer op een Park+Ride en kom vlot met tram of bus naar de zaal. Je combiticket Sportpaleis/Lotto Arena – De Lijn is geldig als vervoersbewijs! De P+R-terreinen bieden samen plaats aan bijna 2.000 auto’s.

P+R en combiticket

Eventtarief bij Interparking

Parkeer in de binnenstad op de parkings Roosevelt, De Keyser, Hopland of Horta van Interparking en kom vervolgens met het openbaar vervoer naar het Sportpaleis (vrij gebruik van trams en bussen met je toegangskaart). Je betaalt slechts 4 euro voor 6 uur parkeren wanneer je je parkeerticket valideert aan de zuil bij de onthaalbalie. Door die validering geniet je van het eventtarief wanneer je afrekent op de parking.

Interparking

Mis het begin niet!

Mis het begin van een evenement niet! Vertrek tijdig en informeer je via de radio of door op de links hieronder te klikken over wegwerkzaamheden en eventuele fileproblemen in de buurt:

www.slimnaarantwerpen.be
www.verkeerscentrum.be
www.wegeninfo.be
www.wegenwerken.be

In geval van ernstige verkeershinder in de buurt van het Sportpaleis of bij slechte weersomstandigheden doen wij ons uiterste best om het evenement pas te laten starten wanneer het merendeel van het publiek binnen is.

Voor aanvang van een evenement publiceren we op de pagina van het evenement zelf welke parkeerterreinen beschikbaar zijn. Raadpleeg de pagina voor je vertrek, zeker wanneer gelijktijdig activiteiten plaatsvinden in het Sportpaleis en de Lotto Arena.

Lage-emissiezone sinds 1 februari 2017

Sinds 1 februari 2017 mag je Antwerpen niet meer binnenrijden met een vervuilende wagen. De hele binnenstad en een deel van Linkeroever zijn lage-emissiezone. De zone wordt aangeduid met een eigen verkeersbord. Grote delen van de Singel, de Noorderlaan vanaf Kinepolis en een groot deel van de Blancefloerlaan op Linkeroever vallen binnen deze zone, net als de parkings Slachthuis en Park Spoor Oost.

Lage-emissiezone

Huurauto nodig? Bel Europcar!

Op zoek naar een huurauto om je verplaatsing naar en van onze zaal te maken? Onze partner Europcar heeft een ruim aanbod auto’s aan zeer aantrekkelijke tarieven.

Europcar