Praktische informatie

Ventilatie

In onze zalen kun je met een gerust hart naar voorstellingen en concerten komen kijken. Al onze zalen voldoen namelijk aan de door de overheid opgelegde ventilatienormen.

Naargelang de kleur van de coronabarometer houden we ook rekening met de bezoekerscapaciteit, zodat onze evenementen in alle veiligheid kunnen doorgaan.

Voor meer informatie over de impact van de coronabarometer op jouw evenement kun je terecht in het Helpcenter.

Lockers

Vermijd om grotere spullen mee te brengen naar de zaal (zie ook ons strikte tassenbeleid).

Jassen, maar ook een helm, kan je in het Sportpaleis opbergen in lockers. Je betaalt 5 euro per locker en ook 5 euro waarborg voor de sleutel (deze 5 euro krijg je bij het inleveren van de sleutel terug). TIP! Neem een foto van je sleutel.

Lockers zijn beschikbaar vanaf het openen van de deuren tot de start van het evenement. Tien minuten voor het einde van de show opent de lockerruimte opnieuw.

Opgelet, bij sommige nachtevenementen zorgt de organisator zelf voor lockers in de foyer en kunnen andere tarieven en afspraken worden gehanteerd.

Opening van de deuren

Raadpleeg de detailpagina van het evenement voor het correcte aanvangs- en einduur van elke voorstelling en het openen van de deuren. Je vindt de informatie over timing, veiligheid en mobiliteit enkele dagen vóór het evenement onderaan op de detailpagina.

Zodra de deuren opengaan, meestal is dat anderhalf uur voor aanvang van het evenement, kan je terecht aan de bars voor een drankje en een hapje.

Vertrek op tijd en houd rekening met wegwerkzaamheden en files, zodat je het begin van het evenement niet hoeft te missen.

Toegang tot de zaal

  • Koop geen tickets via veilingsites of de secundaire markt. Deze tickets zijn mogelijk ongeldig. Je loopt het risico de toegang tot de zaal geweigerd te worden. Officiële tickets koop je veilig en tegen de correcte prijs via onze zaalwebsite.
  • Bied aan de ingang altijd je eigen ticket aan en niet dat van iemand anders. Zo verloopt het scannen veel vlotter en vermijd je wachttijden aan de deur. Belangrijk! Heb je e-tickets gereserveerd, dan is het absoluut noodzakelijk dat je ticket zichtbaar is op je telefoon. Zorg voor volledige helderheid (geen printscreen, geen gebroken scherm).
  • Neem geen bagage, (grote) handtassen of (rug)zakken mee en reageer correct op eventuele verzoeken van de security. Tassen mogen niet groter zijn dan 21 cm x 30 cm x 10 cm (A4-formaat).
  • Het is verboden om de zaal te betreden met flessen, blikjes, alcohol, geluidsopnametoestellen, film- en fotocamera’s, vuurwerk en voorwerpen die een gevaar voor de veiligheid kunnen opleveren. Smartphones met een fotofunctie worden gedoogd, tenzij anders bepaald. Er mag tijdens evenementen niet worden gefotografeerd of gefilmd, tenzij anders bepaald door de organisator. Betreding van de zaal impliceert instemming met mogelijke aftasting.
  • In de zaal geldt een ABSOLUUT ROOKVERBOD.

Cashless betalen

Betalen aan onze drank— en foodstanden? Dat doe je handig en snel met je bankkaart of met de Cashless Card van Sportpaleis Group. Lees meer.

Verken Antwerpen, boek je hotel

Combineer je komst naar het Sportpaleis met een bezoek aan Antwerpen.
Verken de stad en boek een overnachting in een hotel.