Stefanos Tsitsipas is een van de topspelers op het tennistornooi European Open in de Lotto Arena

Bazen van morgen mee aan de directietafel bij be•at

01.06.2023

Kinderen baas! Djeneba Traoere (12) en Imraan Lamkamdi (11) van basisschool De Luchtballon in Merksem nemen vandaag voor een dagje de taken van Jan Vereecke, CEO van be•at, over. Ze doen dat in het kader van het project ‘Bazen van Morgen’.

Djeneba en Imraan maakten deze voormiddag eerst kennis met hun collega's voor een dag. Beide leerlingen namen daarna deel aan een meeting over de invoering van herbruikbare drankbekers op evenementen en concerten. De duurzame tips die ze eerder al op school hadden voorbereid, werden uitvoerig besproken met food & beverage manager Katrien.

Vervolgens kregen zij een rondleiding in het Sportpaleis en waren ze aanwezig op de strategische managementmeeting. Net voor de middag volgde een brainstorm over de geplande opnames van een Tik Tok video rond de herbruikbare bekers later vandaag.

Over 'Bazen van Morgen'

In ons land groeien tienduizenden kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische uitdagingen. Deze kinderen hebben dromen en talenten, maar helaas is de plaats waar ze opgroeien en hun sociale omgeving de grootste voorspellers van hun succes.

Om deze jongeren een kans te geven op een goede start op de arbeidsmarkt werd het initiatief 'Baas van Morgen' in het leven geroepen. Kinderen nemen op 1 juni een deeltje van het bedrijfsleven over. Zij ervaren op die manier hoe het is om een onderneming te leiden door een dag het werk over te nemen van de baas. Be•at zet mee z'n schouders onder het project omdat elk kind gelijke kansen verdient.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief