André Rieu brengt de 15-jarige internetsensatie Emma Kok mee naar het Sportpaleis in Antwerpen.

André Rieu brengt 15-jarige internetsensatie Emma Kok mee naar Sportpaleis

29.09.2023

André Rieu, Koning van de Wals, start zijn nieuwe wereldtournee op zondag 7 januari 2024 naar goede gewoonte met een uniek Nieuwjaarsconcert in het Sportpaleis. Vandaag wordt bekendgemaakt dat ook de 15-jarige Emma Kok van de partij is in Antwerpen.

Emma, die aan een chronische maagverlamming lijdt, zong in juli tijdens een Vrijthof-concert van André Rieu in Maastricht haar versie van ‘Voilà’, het nummer waarmee Barbara Pravi in 2021 deelnam voor Frankrijk aan het Eurovisiesongfestival. Het publiek was danig onder de indruk. Er vloeiden zelfs heel wat tranen én de video van Emma’s optreden met André Rieu ging meteen viraal.

Haar optreden werd intussen al meer dan 60 miljoen keer bekeken op YouTube en stromen de positieve reacties van over heel de wereld binnen.

Sondevoeding

Met haar aparte, warme stemgeluid won de toen 13-jarige Emma Kok uit Kerkrade twee jaar geleden het laatste seizoen van ‘The Voice Kids’ in Nederland. Ondanks haar enorme talent en bijzondere zangkwaliteiten, was dat voor Emma zeker niet evident. Ze lijdt aan de zeldzame maagziekte gastroparese (chronische maagverlamming). Hierdoor is ze afhankelijk van sondevoeding en moet ze 22 uur per dag twee zware pompen met zich meeslepen.

Viraal

In juli 2023 ging Emma Kok viraal met een gastoptreden tijdens de Vrijthof-concerten van André Rieu. Binnen de vijf dagen tijd was ze trending op YouTube, waar haar video toen al 2,6 miljoen keer werd bekeken. Ondertussen hebben de vele verschillende filmpjes van haar optreden die wereldwijd de ronde doen, de kaap van 60 miljoen views ruim overschreden. “Vanaf het moment dat de video gepubliceerd werd, ging het snel, ook op TikTok. Het is echt niet normaal. Ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht. Ik krijg van over de hele wereld reacties en alles is positief en lief”, vertelde een glunderende Emma aan een journalist van het Algemeen Dagblad (AD).

Sportpaleis

Zelfs Barbara Pravi, de artieste die in 2021 met ‘Voilà’ deelnam voor Frankrijk aan het Eurovisiesongfestival, reageerde op sociale media laaiend enthousiast op de versie van Emma en deelde ook haar YouTube-filmpje. Het verhaal stopt niet, want na de singlerelease, heeft André Rieu het jonge talent ook meegevraagd op wereldtournee. Haar doortocht in Antwerpen tijdens het Nieuwjaarsconcert van André Rieu, samen met het Johan Strauss Orkest, wordt op zondag 7 januari 2024 ongetwijfeld een zeer bijzonder moment in het Sportpaleis.

Voor snelle beslissers zijn er nog tickets verkrijgbaar.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief