Nieuwe muziek van Peter Gabriel, Roger Waters, Dolly Parton en Lotte De Clerck

Gepubliceerd op vr 12.05.2023

Het popnieuws van deze week staat volledig in het teken van nieuwe muziek. Want er komt weer heel wat muzikaal lekkers op je af!

Peter Gabriel heeft een nieuwe single uit. Op ‘Four Kinds Of Horses’ hoor je Peters dochter Melanie als backing vocals én niemand minder dan Brian Eno op de synthesizer.
Op 6 juni komt Peter Gabriel naar het Sportpaleis.

-----

Op 2 juni brengt Roger Waters een nieuw album uit: ‘The Lockdown Sessions’, een plaat die hij tijdens de pandemie opnam. Op de plaat zullen zes nieuwe versies van oude nummers staan, waaronder ‘Comfortably Numb 2022’ en ‘The Gunner’s Dream’.
Op 14 mei staat Roger Waters in het Sportpaleis.

-----

Ook Dolly Parton brengt later dit jaar een album uit, en het wordt haar eerste rockalbum ooit. ‘Rockstar’ zal maar liefst 30 nummers tellen, waarvan 21 covers. Niet minder dan 40 gasten passeren de revue, waaronder Dolly’s peetdochter Miley Cyrus, Lizzo, Paul McCartney, Elton John, Sting en John Fogerty. Het album ligt vanaf 17 november in de winkel.

-----

Lotte De Clerck is klaar om in de voetsporen van haar #LikeMe-collega’s Camille en Pommelien Thijs te treden. Op 18 mei lanceert ze haar eerste single ‘Brandgevaar’.
Op 14 juli kan je de hele cast van '#LikeMe' aan het werk zien in de Proximus Pop-Up Arena.