https://dam.beatvenues.be/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/2f/2f9b07cd-9c8f-4f0c-8bdb-a03a8a8404e2/lizzo.jpg

Lizzo en Sam Smith op de Grammy's, Popprijs voor Goldband en geen biopic over Madonna

Gepubliceerd op vr 27.01.2023

Deze week werden de Music Industry Awards - aka de MIA’s - uitgereikt. Metejoor stak opnieuw twee awards op zak. Hij werd beloond in de categorie 'Album’ en ‘Solo man’. Metejoor staat trouwens aan de vooravond van een drukke concerttour. Vanaf 7april speelt hij in het theater, op 18 augustus is hij te gast in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke en op 3 en 4 november pakt hij het Sportpaleis in.

-----

Wegens grote vraag naar tickets voegt K3 op vrijdag 21 juli en zaterdag 12 augustus in de Proximus Pop-Up Arena nu ook namiddagconcerten toe. Deze concerten vinden plaats voor een uitsluitend zittend publiek en zijn aangepast aan de noden en verwachtingen van de jongere K3-fans. Het zijn bovendien de enige concerten waarbij het populaire drietal zal worden begeleid door een uitgebreide live band. Al hun bekendste hits staan op de setlist. Zon, zee, strand en K3: het is een feestelijke formule voor een uitstap met de hele familie.

-----

Op 5 februari worden de Grammy’s uitgereikt, dé belangrijkste muziekprijzen ter wereld. Komiek Trevor Noah is gastheer van dienst en uiteraard zijn er ook heel wat optredens om van te smullen. Onder andere Lizzo en Sam Smith - die beiden ook genomineerd zijn - zullen optreden. Diezelfde Sam Smith heeft trouwens weinig geluk met online daten. De zanger werd van de apps Tinder én Hinge gegooid, omdat de bedrijven dachten dat het niet om de echte Sam Smith ging.
Op 24 februari kan je Lizzo aan het werk zien in het Sportpaleis. Sam Smith komt op 12 mei.

-----

Goed nieuws voor de fans van #LikeMe. Niet alleen komt er een extra show op 9 april, er zal ook nog een special guest van de partij zijn. Aaron Blommaert, die Jonas in de reeks speelt, zal namelijk de cast vervoegen op het podium.
#LikeMe In Concert komt op 8 en 9 april naar het Sportpaleis.

-----

De langverwachte biopic over Madonna, die door de Queen of Pop zelf geregisseerd zou worden, komt er dan toch niet. Nochtans werd onlangs nog bekendgemaakt dat Julia Garner was gecast als Madonna, maar nu wordt het project (voorlopig) geschrapt. Madonna zal al haar tijd en energie nodig hebben voor haar nakende wereldtournee, die op 15 juli aftrapt in Vancouver en op 21 en 22 oktober ook naar het Sportpaleis komt.

-----

Only the Poets en Mark Sharp & The Bicycle Thieves zullen het voorprogramma verzorgen voor Lewis Capaldi op donderdag 23 februari in het Sportpaleis.

-----

Goldband blijft maar potten breken. Het trio ontving eerder deze week de Popprijs 2022, de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek. Volgens de jury heeft Goldband afgelopen jaar de grootste impact op de Nederlandse popmuziek gehad ‘als soundtrack van de postcoronatijd, met optredens vol knaldrang, het volgen van een eigen artistieke visie en succes onder een brede groep luisteraars.’
Op 10 en 11 maart zet Goldband de Loto Arena op stelten.

-----

Nekka Nacht is terug. Hét festival van het Nederlandstalige lied presenteert op 28 april opnieuw een avond vol Nederlandstalige muziek rond het vertrouwde concept van de centrale gast. Dit keer is dat Mama's Jasje. De band treedt daarmee in de voetsporen van onder andere Bart Peeters, Kommil Foo, Raymond van het Groenewoud en Stef Bos.

Mama's Jasje met frontman Peter Vanlaet is met 1,4 miljoen albums een van de bestverkochte Belgische artiesten. Hits als ‘Als De Dag Van Toen’, ‘Teken Van Leven’, ‘Zo Ver Weg’ ‘Laat Me Alleen’ en ‘Het Is Over’ staan in het collectief geheugen gegrift.

Naast Mama's Jasje zijn op 28 april ook Raymond van het Groenewoud, Pommelien Thijs, Wannes Cappelle, Gene Thomas, Frank Boeijen, Jaap Reseda en BLOND te gast op Nekka Nacht 2023
Nekka Nacht vindt op 28 april plaats in de Lotto Arena.