https://content-eu-8.content-cms.com/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/bc/bcb40879-385b-49b2-bdd2-11d38891c218/20220302-VN-maneskin13-1200x500.jpg

Billie Eilish organiseert klimaatconferentie, Metejoor wil papa worden en nieuwe single voor Måneskin

Gepubliceerd op vr 06.05.2022

Billie Eilish organiseert in juni Overheated, een zesdaagse klimaatconferentie in Londen, met panelgesprekken, optredens, documentaires en meer. Uiteraard zal Billie Eilish zelf op het podium staan, net als Yungblud en Vivienne Westwood. Billie Eilish zet zich al langer in voor het klimaat. Ze is veganist, droeg op het Met Gala een jurk van upcycled materialen en maakt deel uit van Music Declares Emergency, een groep die de koolstofvoetafdruk in de muziekindustrie wil verkleinen.
Op 28 juni komt Billie Eilish naar het Sportpaleis.

-----

Justin Bieber toert momenteel de wereld rond ter promotie van zijn zesde studioalbum ‘Justice’, maar hij werkt nu al aan een nieuwe plaat. Niemand minder dan John Mayer zal ook te horen zijn op dat album, naar wie Justin al jaren opkijkt. “Hij ging de studio in en begon aan een fantastische gitaarsolo. Het was ongelooflijk om hem aan het werk te zien, want hij is next level”, aldus Justin.
Op 20 en 21 maart 2023 treedt Justin Bieber op in het Sportpaleis.

-----

Metejoor en zijn vriendin Britt zijn al meer dan drie jaar samen. En als het aan Joris Van Rossem - de echte naam van Metejoor - ligt, komt er ook een trouwfeest én een kindje. “Ik heb nu al twee pluskindjes, twee schatten van meisjes”, aldus Metejoor. “Maar ik zou toch wel heel graag nog een klein Van Rossemke op de wereld willen zetten.”
Volgend jaar toert Metejoor vanaf 7 april langs de Vlaamse theaterzalen. Tickets voor zijn optreden in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt zijn nu te koop.

-----

Dat ‘The Masked Singer’ razend populair is, hoeven we je niet meer te vertellen. Niet alleen in ons land, maar over heel de wereld. De makers hebben dan ook grootse plannen: in ‘One World, One Masked Singer’ willen ze delegaties van over heel de wereld het tegen elkaar laten opnemen. Een soort Eurovisiesongfestival met nog gekkere kostuums dus. Het programma wordt momenteel in 56 landen uitgezonden. Als België iemand mag afvaardigen, is de kans dus groot dat het Sandra Kim of Camille is, de respectievelijke winnaressen van het eerste en het tweede seizoen.
Op 4, 5 en 6 november treedt Camille maar liefst 4 keer op in de Lotto Arena.

-----

Marthe De Pillecyn van K3 is onlangs in het grootste geheim getrouwd met haar vriend Sinerjey Meyfroodt, de bezieler van Baba Yega, de dansgroep die onlangs nog de halftime show tijdens Night of the Giants verzorgde. De twee vormen sinds 2019 een koppel. Het werd een bescheiden feest met een vijftigtal gasten.
Vanaf 26 mei kan je K3 live aan het werk zien in Stadsschouwburg Antwerpen.

-----

Fans van Måneskin kunnen al aftellen naar 13 mei. Dan brengt de razend populaire Italiaanse band hun nieuwe single ‘Supermodel’ uit. Dat is een dag voor de finale van het Eurovisiesongfestival, de wedstrijd die ze vorig jaar wonnen en die hen katapulteerde naar het sterrendom. Er wordt dan ook gefluisterd dat Måneskin zal optreden tijdens de show.
Op 2 en 3 maart 2023 treedt Måneskin op in Vorst Nationaal.

-----

Nu het recht op abortus op de helling staat in de Verenigde Staten, hebben heel wat artiesten zich uitgesproken tegen de mogelijke wetswijziging. Onder andere Phoebe Bridgers, Garbage en Questlove deden hun zegje al, en nu ook Olivia Rodrigo. Tijdens een concert zei ze: “Het is niet aan politici om over ons lichaam te beslissen. Ik hoop dat we onze stem kunnen laten horen om ons recht op een veilige abortus te beschermen, een recht waar zovelen van ons voor hebben gewerkt.”
Op 19 juni kan je Olivia Rodrigo aan het werk zien in Vorst Nationaal.

-----

Cleymans & Van Geel hebben een gloednieuwe single ‘We Kunnen Ons Redden’. Het is de eerste single van het gloednieuwe album dat nog voor de zomer zal uitkomen. Het nummer is uit het leven gegrepen. Jonas maakte onlangs bekend dat zijn relatie na acht jaar was afgelopen. Dat velen met hem troost zullen vinden in de song, staat buiten kijf. Het weldra te verschijnen nieuwe album is de opvolger van het debuutalbum uit 2020 ‘Cleymans & Van Geel’ waarmee het duo op nummer 1 stond in de Ultratop Album Charts. De boezemvrienden zijn op 19 augustus aan het werk te zien in de Proximus Pop-up Arena, en dit najaar in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

-----

De volgende stap in de carrière van Lous and the Yakuza is opnieuw internationaal. Ze heeft enkele weken geleden een platencontract ondertekend bij Roc Nation, het bedrijf van niemand minder dan Jay-Z, producer, ondernemer en de echtgenoot van Beyoncé. Het label vertegenwoordigt grote namen als Rihanna en Alicia Keys. En die laatste neemt Lous and the Yakuza mee op sleeptouw, als voorprogramma tijdens haar Amerikaanse en Europese tournee.
Alicia Keys treedt op 15 juni op in het Sportpaleis.