Afficher ce site en français | View this website in English

Terug naar onze mobiliteitspagina

Met de auto – naar de website slimnaarantwerpen.be

Maak het jezelf makkelijk: vermijd de omgeving van het Sportpaleis en de Lotto Arena, parkeer op een Park+Ride en kom vlot met tram of bus naar onze zalen. Je combiticket Sportpaleis of Lotto Arena – De Lijn is geldig als vervoersbewijs! De P+R-terreinen bieden samen plaats aan bijna 2.000 auto’s.

P+R en combiticket

Wil je toch om een of andere reden met de auto naar de zalen, houd dan rekening met de info hieronder.

Werken Oosterweelverbinding

De werkzaamheden zijn gestart op Antwerpen Linkeroever. Bezoekers komende via E17 Gent/Kortrijk en E34 Knokke vinden op www.oosterweelverbinding.be meer info over deze werken en de impact ervan.

Bij gelijktijdig gebruik Lotto Arena/Sportpaleis

SITUERINGSPLAN PARKINGS

Op elk van onze betaalparkings betaal je voor een parkeerkaartje 5 euro.

Vanuit het noorden

E19 Breda; A12 Bergen-op-Zoom/Rotterdam; Brasschaat

Parking Carrette: 250 plaatsen (achter de Heylen Vastgoed Basket Campus, Carrettestraat Merksem, nog vóór de brug richting Sportpaleis; eigen exploitatie)

Aan het knooppunt Groenendaallaan op de Ring neem je afrit 1 – Merksem/Centrum. Sla linksaf op de Groenendaallaan (onder de Ring door) en rijd via de Groenendaallaan richting Minister Delbekelaan. Op het eind van de Minister Delbekelaan rijd je niet de Burgemeester Gabriël Theunisbrug over het Albertkanaal over, maar sla je onmiddellijk rechtsaf aan de Heylen Vastgoed Basket Campus. Volg de Van Veerlehofstraat aan de linkerkant van de Heylen Vastgoed Basket Campus (dit is de weg beneden die parallel loopt met de straat hogerop naar de Burgemeester Gabriël Theunisbrug) richting Carrettestraat. Achter de Heylen Vastgoed Basket Campus bevindt zich de Parking Carrette.

Vanuit het zuiden of het westen

E19 Mechelen/Brussel; A12 Brussel; E17 Gent/Kortrijk; E34 Brugge

Parking Slachthuis: 1.500 plaatsen (exploitatie Slachthuis; in lage-emissiezone)
Parking Spoor Oost: 1.600 plaatsen (evenementenzone aan de Noordersingel, parking uitsluitend beschikbaar bij evenementen met grote publieksopkomst; niet tijdens Sinksenfoor; in lage-emissiezone)

We raden je aan om de afrit 3 – Borgerhout te nemen en vervolgens links de Luitenant Lippenslaan op te draaien. Aan het volgende verkeerslicht draai je rechts de Noordersingel op richting Spoor Oost of Slachthuislaan. Maak gebruik van de betaalparkings Spoor Oost op de Noordersingel of Slachthuis aan de Slachthuislaan.

Vanuit het oosten

E313 Hasselt/Luik; E34 Turnhout/Eindhoven

Parking Slachthuis: 1.500 plaatsen (exploitatie Slachthuis; in lage-emissiezone)
Parking Spoor Oost: 1.600 plaatsen (evenementenzone aan de Noordersingel, parking uitsluitend beschikbaar bij evenementen met grote publieksopkomst, niet tijdens Sinksenfoor; in lage-emissiezone)

We raden je aan om de afrit 3 – Borgerhout te nemen en vervolgens links de Luitenant Lippenslaan op te draaien. Aan het volgende verkeerslicht draai je rechts de Noordersingel op richting Spoor Oost of Slachthuislaan. Maak gebruik van de betaalparkings Spoor Oost op de Noordersingel of Slachthuis aan de Slachthuislaan.

Wanneer slechts 1 zaal open is

  • Alleen Lotto Arena open = Parking Carrette (voor bezoekers uit het noorden via afrit 1 – Merksem, zie wegbeschrijving hierboven) en Slachthuis (komende uit andere richtingen).
  • Alleen Sportpaleis open = beschikbare parkeerterreinen vermeld bij het evenement in de kalender.

TIP: Raadpleeg voor alle zekerheid voor je vertrek op de pagina van het evenement welke parkeerterreinen beschikbaar zijn!

Rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een beperking

In het Sportpaleis en de Lotto Arena zijn er plaatsen voor rolstoelgebruikers en eventuele begeleiders. Voor deze bestellers zijn er, tot 30 minuten vóór aanvang van het evenement, voorbehouden parkeerplaatsen op onze privéparking Vaart (5 euro). Deze blijft voor rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een beperking toegankelijk tijdens de werken aan de Theunisbrug.

Komende van E19 Breda; A12 Bergen-op-Zoom/Rotterdam; Brasschaat neem je aan het knooppunt Groenendaallaan op de Ring de afrit 1 – Merksem/Centrum. Sla linksaf op de Groenendaallaan (onder de Ring door) en rijd via de Groenendaallaan richting Minister Delbekelaan. Je rijdt de Burgemeester Gabriël Theunisbrug over het Albertkanaal over (WERKEN! zie hierboven) en slaat vlak voor het Sportpaleis rechtsaf (Parking Vaart). Komende van E19 Mechelen/Brussel; A12 Brussel; E17 Gent/Kortrijk; E34 Brugge vermijd je ook beter de afrit 2 – Deurne en neem je de afrit 1 – Merksem richting Burgemeester Gabriël Theunisbrug. Vlak voor het Sportpaleis sla je rechtsaf naar Parking Vaart. OPGELET: door de werken kan je bij het verlaten van de parking alleen rechts afslaan!

Meer info.

Op de voorbehouden plaatsen wordt streng controle gehouden. Hou dus je Europese parkeerkaart voor personen met een beperking, identiteitskaart en toegangsticket klaar om aan de parkeerwachters voor te leggen.

Ben je tijdelijk minder mobiel?

Ben je tijdelijk minder mobiel door een ongeval of een ingreep en heb je geen Europese parkeerkaart voor personen met een beperking, dan zal je dit aan de ingang van de parking moeten toelichten aan de parkeerwachters. Doe dit bij voorkeur met een dokters- of een ander medisch attest. Of neem op voorhand hierover contact op met info@sportpaleis.be.

Lage-emissiezone

Sinds 1 februari 2017 mag je Antwerpen niet meer binnenrijden met een vervuilende wagen. Hou rekening met de strengere regels vanaf 1 januari 2020. Vermijd een boete en check je voertuig voor je naar Antwerpen komt.

De hele binnenstad en een deel van Linkeroever zijn lage-emissiezone. De zone wordt aangeduid met een eigen verkeersbord. Grote delen van de Singel, de Noorderlaan vanaf Kinepolis en een groot deel van de Blancefloerlaan op Linkeroever vallen binnen deze zone, net als de parkings Slachthuis en Park Spoor Oost.

Lage-emissiezone

Parking Spoor Oost: parkeren met nummerplaatherkenning

Kom je naar een evenement in het Sportpaleis terwijl er ook een evenement in de Lotto Arena plaatsvindt, dan kan je met de auto terecht op de Parking Spoor Oost op de Noordersingel. Deze parking wordt alleen opengesteld wanneer een grote publieksopkomst wordt verwacht. Het Sportpaleis bevindt zich op wandelafstand. Betalen voor je parkeersessie kan aan de automaten of via app en sms door je nummerplaat in te voeren. Je betaalt 5 euro per parkeerbeurt. De parking opent 3 uur voor aanvang van de show en parkeren kan tot maximaal 2 uur na het evenement.

De parking is uitgerust met ANPR-camera’s. Die registreren je nummerplaat wanneer je binnen- en buitenrijdt. Daarom staan er op deze parking geen slagbomen. Je nummerplaat wordt enkel in het systeem opgeslagen als je doorrijdt zonder betalen. In dat geval zal je een parkeervergoeding van 30 euro moeten betalen.

Opgelet: Parking Spoor Oost valt binnen de lage-emissiezone (zie hierboven).

Info Parking Spoor Oost

Blauwe zone in de buurt

Let op: in de buurt van het Sportpaleis en de Lotto Arena is er een blauwe zone met beperkte parkeertijd tijdens evenementen! De parkeerplaatsen in de nabijgelegen woonstraten worden in de eerste plaats voorbehouden voor de buurtbewoners. Automobilisten van elders moeten hun parkeerschijf achter de voorruit leggen en kunnen slechts korte tijd parkeren. Het gebruik van de parkeerschijf is verplicht, uitgezonderd voor bewoners, van maandag tot en met vrijdag van 18 tot 24 uur en op zaterdag, zon- en feestdagen van 9 tot 24 uur. Tijdens evenementen in het Sportpaleis en de Lotto Arena is er verhoogde parkeercontrole in de blauwe zone Sportpaleis. Parkeerboetes worden uitgeschreven door “Parkeerbeheer zone Sportpaleis” (dit is niet het Sportpaleis zelf).

Parkeerzones en tarieven sinds 1 april 2019

Kom via Interparking in de binnenstad

Geniet van het voordelig eventtarief wanneer je parkeert in de binnenstad op de parkings Roosevelt, De Keyser, Hopland of Horta van Interparking en vervolgens met het openbaar vervoer naar het Sportpaleis (vrij gebruik van trams en bussen met je toegangskaart) komt. Je betaalt slechts 4 euro voor 6 uur parkeren wanneer je je parkeerticket valideert aan de zuil bij de onthaalbalie. Door die validering geniet je van het eventtarief wanneer je afrekent op de parking.

Opgelet! Deze bovenstaande regeling is niet van toepassing voor bezoekers van de expositie REAL BODIES in het Hospitality Center van het Sportpaleis. Wie met de auto de expo bezoekt, kan gratis gebruikmaken van parking Sport (bereikbaar via de Slachthuislaan).

Interparking

Mis het begin niet

Vertrek tijdig en informeer je via de radio of de websites hieronder over wegwerkzaamheden en eventuele fileproblemen in de buurt:

www.slimnaarantwerpen.be
www.verkeerscentrum.be
www.wegeninfo.be
www.wegenwerken.be

Bij ernstige verkeershinder in de buurt van het Sportpaleis of bij slechte weersomstandigheden doen wij ons uiterste best om het evenement pas te laten starten wanneer het merendeel van het publiek binnen is.

Voor aanvang van een evenement publiceren we op de pagina van het evenement zelf welke parkeerterreinen beschikbaar zijn. Raadpleeg de pagina voor je vertrek, zeker wanneer gelijktijdig activiteiten plaatsvinden in het Sportpaleis en de Lotto Arena.

Respect voor de buurt

Respecteer bij het verlaten van het Sportpaleis of de Lotto Arena en het terugkeren naar de auto de nachtrust van de buren a.ub. en laat geen zwerfvuil in de nabijgelegen straten of op de parkeerterreinen achter. Zo wordt een avondje uit niet een feest voor de één en een bron van ergernis voor de ander. Antwerps Sportpaleis nv en de vele buurtbewoners danken je voor je begrip en je medewerking.