Afficher ce site en français | View this website in English

Terug naar de mobiliteitspagina

Combiticket: toegang zaal + gebruik openbaar vervoer De Lijn

Maak vrij gebruik van het openbaar vervoer en beleef al samen met andere fans plezier nog voor je de zaal bereikt. Met je combiticket kom je ontspannen en zonder file- en parkeerstress naar het evenement en na afloop hoef je niet minutenlang op een parking aan te schuiven.

Geen file- noch parkeerstress dankzij je toegangskaart

Je toegangskaart is een combiticket. De kaart verleent je niet alleen toegang tot de zaal, ze is ook geldig als vervoersbewijs op de trams en bussen van De Lijn in Antwerpen bij je verplaatsing naar en van het evenement. Controleer de tijden van de laatste terugritten in de volgende rubriek.

De premetrohalte Sport op de lijnen 2, 3 en 6 bevindt zich tussen de ingangen van het Sportpaleis en de Lotto Arena in, de bovengrondse halte Sportpaleis van lijn 5 bevindt zich aan de uitgang/ingang van de premetro ter hoogte van de Ten Eekhovelei, op 5 minuten wandelafstand van het Sportpaleis.

De nv Antwerps Sportpaleis laat extra tramstellen en bussen inzetten naar het Sportpaleis en de Lotto Arena. Daarvoor is in de ticketprijzen bij evenementen in deze zalen een solidaire “contributie vrij gebruik P+R, tram en bus” van 0,50 euro begrepen, wat veel minder is dan de normale kostprijs van een retourkaartje bij De Lijn. Terugbetaling van deze contributie is mogelijk onder bepaalde voorwaarden voor wie zelf busvervoer naar onze zalen organiseert of voor bezoekers die in straal van 1500 meter rond het Sportpaleis wonen en te voet naar een evenement komen. Klik hier voor het terugbetalingsformulier

Vlot bereikbaar vanuit de stad

Vanuit het stadscentrum kan je met je combiticket gebruikmaken van de trams op de premetrolijnen 3 en 5 en van de bovengrondse tram 12. Tram 12 heeft vanaf het Centraal Station om het kwartier een rechtstreekse verbinding naar Sportpaleis/Lotto Arena. De bussen op de lijnen 19 en 23 komende vanuit het centrum hebben eveneens een halte in de buurt. Tramlijnen 2 en 6 verbinden het zuiden en het noorden van de stad en doen de stationsbuurt aan. Lijn 2 gaat van Hoboken naar Merksem en omgekeerd, lijn 6 van Olympiade naar Luchtbal en omgekeerd. Deze twee lijnen volgen grotendeels hetzelfde traject.

Opgelet: het metrostation Opera op de lijnen 3, 5, 9 en 15 is gesloten tot oktober 2019 wegens renovatie en uitbreiding. Tijdens de verbouwing blijven de metro’s wel door het station rijden, maar je kan er dus niet op- en afstappen. Je kan wel gebruikmaken van de metrostations Meir, Astrid en Diamant.

Vlot bereikbaar vanaf een Park+Ride

Rijd met je auto naar een P+R-terrein en kom ontspannen met de tram naar Sportpaleis/Lotto Arena.

P+R Antwerpen

Vanuit het westen

Rijd vanuit Oost- en West-Vlaanderen naar de P+R-parkeerterreinen in Zwijndrecht/Melsele (reistijd tram: 24 minuten), Blancefloerlaan (in de buurt van de gebouwen van Gazet Van Antwerpen of in de straat zelf; 15 minuten) of op het Frederik van Eedenplein (12 minuten). Neem hier tram 3 richting Merksem (halte Sport) of tram 5 richting Wijnegem (halte Sportpaleis).

Opgelet als je voor 19.00 uur op Linkeroever parkeert: het Frederik van Eedenplein, Thonetlaan en Beatrijslaan zijn van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur zones waar betalend parkeren geldt. De achterliggende straten, waaronder een groot deel van de Blancefloerlaan, zijn blauwe zone waar van maandag t/m zaterdag van 9 tot 19 uur het schijfparkeren van toepassing is. Parkeren op de P+R Melsele of aan de P+R Blancefloerlaan aan Gazet van Antwerpen is gratis.

Vanuit het zuiden

Kom je via de A12, neem dan afrit 13 (Antwerpen Zuid/Hoboken/Wilrijk), houd rechts aan en rijd rechts de P+R Olympiade op. Neem hier tram 6 richting Luchtbal (halte Sport). Deze lijn loopt haast volledig gelijk met lijn 2 die sinds 1 september 2012 vanuit Hoboken richting Merksem gaat. De P+R Olympiade is betalend, maar je kan er de eerste 12 uur wel GRATIS parkeren.

Vanuit het noorden

Parkeer op de P+R Keizershoek ter hoogte van de Carrefour in Merksem en neem daar tram 3 richting Zwijndrecht of tram 2 richting Hoboken tot halte Sport (11 minuten).

Kom je via de A12 uit het noorden, neem dan afrit 16 (Ekeren), voeg in op de Noorderlaan en parkeer 3,7 km verderop op de P+R Luchtbal aan je rechterkant, naast Kinepolis. Bij drukte op de Noorderlaan kan je de parking ook bereiken via de Korte Wielenstraat en de Vosseschijnstraat. Neem hier tram 6 richting Olympiade tot aan de halte Sport.

Vanuit het oosten

Voor wie ten oosten van Antwerpen woont of uit oostelijke richting komt zijn het Sportpaleis en de Lotto Arena heel vlot bereikbaar met tram 5.

Je kan parkeren op de P+R Bosuil ter hoogte van het stadion Bosuil in Deurne op de Alfons Schneiderlaan. Neem op de Ter Heydelaan tram 5 richting Antwerpen P+R Linkeroever tot de halte Sportpaleis. Pas op: op wedstrijddagen van RAFC kan deze parking niet gebruikt worden! De wedstrijddagen zijn terug te vinden op royalantwerpfc.be/football/calendar/.

Kom je vanuit richting Wijnegem, dan kan je vlot parkeren op het openbaar domein. Let op: parkeer NIET op de parking van Wijnegem Shopping Center, want deze wordt afgesloten na sluitingstijd van de winkels! Opstappen op tram 5 kan aan de haltes in Wijnegem: Fortveld, Schijnbeemden, Shopping Center, of die in Deurne: Ertbrugge, Havik, Ruggeveld en Frans Van Dijck. Opgelet: aan Wijnegem Fortveld vertrekt ook tram 10, maar die rijdt vanaf halte Ruggeveld richting Deurne Rivierenhof, dus NIET naar het Sportpaleis. Voor Sportpaleis/Lotto Arena verlaat je tram 5 aan de halte Sportpaleis ter hoogte van Ten Eekhove. Ook de volgende halte Schijnpoort ligt op wandelafstand.

Trams in Antwerpen

Tramnet Antwerpen

Routeplanner De Lijn

Je route met het openbaar vervoer kan je zelf uitstippelen met de routeplanner op maat. Je krijgt gepersonaliseerd reisadvies naar onze zalen en een vermelding van de laatste terugrit. Kom je met de auto naar Antwerpen, dan raden we je aan om niet tot aan het Sportpaleis te rijden maar je auto in de rand van de stad op een P+R (Park & Ride) te parkeren en daar een tram of bus van De Lijn te nemen. Met je combiticket maak je altijd vrij gebruik van de trams en de bussen van De Lijn naar de evenementen en terug. De routeplanner toont hoeveel je bespaart qua CO2-uitstoot in vergelijking met een gemiddelde wagen en geeft in het reisadvies ook de dienstregelingen weer van de NMBS, MIVB en TEC.

Routeplanner

Terugritten De Lijn (onder voorbehoud van wijzigingen)

De Lijn verzekert terugritten tot bepaalde tijdstippen rond of na middernacht. De uren van de laatste trams en bus vind je hieronder.

  • premetrolijn 2 P+R Merksem > Hoboken: 00.44 uur (halte Sport)
  • premetrolijn 2 Hoboken > P+R Merksem: 00.15 uur; op zondag: 00.14 uur (halte Sport)
  • premetrolijn 3 P+R Merksem > P+R Melsele: 00.14 uur (halte Sport)
  • premetrolijn 3 P+R Melsele > P+R Merksem: 00.43 uur (halte Sport)
  • premetrolijn 5 Wijnegem > P+R Linkeroever: 23.54 uur (bovengrondse halte Sportpaleis aan Ten Eekhove)
  • premetrolijn 5 P+R Linkeroever > Wijnegem: 00.39 uur (bovengrondse halte Sportpaleis aan Ten Eekhove) + om 01.04 uur nog 1 rit tot halte Ertbrugge (stelplaats Deurne)
  • premetrolijn 6 P+R Olympiade > P+R Luchtbal: 01.02 uur (halte Sport) + om 01.22 uur nog 1 rit tot halte ter hoogte van Kinepolis (stelplaats P.A.L.)
  • premetrolijn 6 P+R Luchtbal > P+R Olympiade: 00.50 uur (halte Sport)
  • tramlijn 12 Sportpaleis > Centraal Station: 00.30 uur
  • buslijn 19 Sportpaleis > Deurne Zuid: 00.40 uur (op zondag 00.20 uur)

De uuraanduidingen zijn het tijdstip van de laatste halte aan/in de buurt van Sportpaleis/Lotto Arena.