Afficher ce site en français | View this website in English

Ennio Morricone 60 Years of Music

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

VERVOER DE LIJN EN NMBS WOENSDAG 13 FEBRUARI VERSTOORD

De vakbonden van De Lijn en NMBS nemen deel aan de nationale staking op woensdag 13 februari. Daardoor zal de dienstverlening van het openbaar vervoer ernstig verstoord zijn. Gelieve hier rekening mee te houden bij je verplaatsing naar en van het Sportpaleis voor het concert van Ennio Morricone. Raadpleeg de websites van De Lijn (www.delijn.be en verstoring.delijn.be) en NBMS (www.belgiantrain.be) voor alle verdere informatie of voorzie alternatieve manieren om naar het concert te komen. Woon je niet ver uit de buurt, kom dan met de fiets en maak gebruik van onze grote fietsenstalling. Is je auto voorzien van een fietsendrager, overweeg dan Park & Bike: parkeer op een Park & Ride-zone en leg de resterende afstand af per fiets. Of laat je brengen en spreek een oppikplaats af op redelijke afstand van de zaal. Omdat er meer autoverkeer naar het Sportpaleis verwacht wordt, zal de Parking Spoor Oost beschikbaar worden gesteld (www.antwerpen.be/nl/info/5a28fd99b4ce55a8e6376bc9/parking-spoor-oost). Opgelet: deze parking bevindt zich in de lage-emissiezone. Klik op de knop MOBILITEIT voor meer mobiliteitsinfo.

Ennio Morricone voegt extra Belgisch concert toe aan zijn afscheidstournee

Wegens de grote vraag voegt de legendarische filmcomponist Ennio Morricone een extra concert toe aan zijn afscheidstournee. Op 13 februari 2019 komt hij nog een laatste keer naar het Sportpaleis. Het concert maakt deel uit van zijn ’60 Years of Music’-wereldtournee. De concertreeks kende wereldwijd al uitvoeringen in uitverkochte concertzalen en kreeg staande ovaties en lovende recensies in de media.

Ook in België passeerde de maestro eerder al met zijn ’60 years of Music’-tournee, maar voor het concert op 13 februari 2019 heeft hij een nieuw programma samengesteld.

“Tijdens deze tour zal ik een compleet nieuw programma uitvoeren met nieuwe hoogtepunten. Natuurlijk zullen er altijd de klassiekers zijn zoals die ik voor de Sergio Leone-films heb mogen maken en ‘The Mission’. Maar over de breedte genomen zal de ervaring deze keer anders zijn. Zo ga ik muziek laten horen die ik heb gemaakt voor de films van Quentin Tarantino en werken van Leone die ik nog niet eerder heb laten horen”, zegt Ennio Morricone.

Samen met een 200-koppig symfonisch orkest en indrukwekkend koor zal de 90-jarige maestro in het Sportpaleis een persoonlijke ‘Best of’ uit zijn carrière brengen.

Morricone componeerde de soundtracks voor meer dan 500 films en series. Een aantal van die composities zijn onderdeel van het collectief geheugen geworden. Bekendste voorbeelden zijn ‘The Good, the Bad and the Ugly’, ‘For a Few Dollars More’, ‘Once Upon a Time in the West’ en ‘The Mission’.

Morricone won een Oscar voor beste originele muziek voor de muziek van ‘The Hateful Eight’, een film van Quentin Tarantino. Verder heeft hij o.a. drie Golden Globes, een Grammy Award, zes BAFTA’s, twee European Film Awards, de Gouden Leeuw van Venetië en de Polar Music Prize op zijn naam staan. In 2016 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Kaarten kosten 55, 65, 75, 95 en 125 euro.
Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Kalender

wo 13.02.2019

Deuren - 18:00
Aanvang - 20:00

Antwerps Sportpaleis

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Ennio Morricone - 60 Years of Music" wordt georganiseerd door Greenhouse Talent