Afficher ce site en français | View this website in English

Studio 54

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender
Met BELANGRIJK BERICHT voor de bezoekers uit Oost- en West-Vlaanderen

Extra feestelijke 15de editie

Trends komen en gaan maar klassiekers blijven bestaan. In het geval van Studio 54 Sportpaleis hebben we het dan zeker niet alleen over de discoklassiekers waarop iedereen uit de bol gaat. Het evenement zelf is, met zijn 15 edities, ook gerust een klassieker te noemen onder de evenementen. Al 15 jaar onafgebroken is Studio 54 Sportpaleis de jaarlijkse afspraak voor iedereen die wil genieten van het meest glamoureuze en tegelijkertijd meest ongedwongen feest van het jaar.

De grootste discolegendes

Elk jaar opnieuw weten de organisatoren grote namen te strikken. Voor de 15de editie halen zij alles uit de kast. Op het podium staan kleppers als..

Earth, Wind & Fire Experience
Jocelyn Brown
LUV’
Kate Ryan
DJ Ward

Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay is dé headliner van de 15de editie van STUDIO 54. Ze verkochten wereldwijd miljoenen platen en werden door hun hits als ‘September’, ‘Boogie Wonderland’ en ‘Let’s Groove’ legendes. De ‘Earth, Wind & Fire Experience’ is een dertienkoppige band met zeven originele leden, onder leiding van Al McKay. Na succesvolle optredens en uitverkochte shows in clubs en op veel grote jazzfestivals, waaronder Montreux, waar ze werden uitgeroepen tot beste live-act, komt de band eindelijk eens naar België.

Als er weer eens een orkaan door de wereld raast, laten we die dan Jocelyn Brown noemen. Jocelyn Brown heeft nu éénmaal één van de krachtigste dance/soulstemmen ter wereld. Of misschien wel dé krachtigste. De Amerikaanse r&b- en dancezangeres werkte samen met Luther Vandross, Bette Midler, John Lennon (ze zong de backgroundvocals in zijn ‘Imagine’), Quincy Jones, Michael Jackson, Roberta Flack, George Benson, Tedd Pendergrass en Culture Club. Ze staat bekend als één van de beste jingle-artiesten in New York en heeft meegewerkt aan vele radio- en tv-spotjes. Ze heeft ook de titelsongs van enkele films gezongen en trad op in bijna alle grote top tv-shows in de hele wereld. Als lid van de groep Inner Life zong ze de internationale hit ‘Ain’t No Mountain High Enough’. Ook vierde ze grote internationale triomfen met ‘Somebody’s Else’s Guy’ and haar dancesingle ‘Love’s Gonna Get You’ uit 1985.

Luv’ is een Nederlandse meidenpopband uit de jaren 70 en 80 die vooral vrolijke discodeuntjes op het repertoire had staan. De band werd in 1976 opgericht door producer Hans van Hemert. De eerste nummer 1-hit van de dames was ‘You’re The Greatest Lover’, gevolgd door ‘Trojan Horse’. En ook in het buitenland sloeg hun muziek aan. Toen ze enkele nummers in het Spaans inzongen, scoorden ze zelfs in Spaanstalige landen. In 2012 besloten Marga, José en Patty een punt achter Luv’ te zetten. Studio 54 kon Luv’ overtuigen om nog eens opnieuw op te treden in de oude formatie. Patty Brard wordt vervangen door Ria Tielsch, die in 1980 ook al deel uitmaakte van de groep.

Met meer dan 3,5 miljoen verkochte platen, is Kate Ryan één van Europa’s meest succesvolle pop/dancediva’s. In 2001 brak Kate Ryan door. ‘Scream For More’ stond in de top 10 in België en Spanje. ‘Désenchantée’ betekende haar internationale doorbraak. Ze verkocht meer dan 600.000 singles in Europa en stond in de top 10 in 35 landen. In 2006 werd ze geselecteerd als Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival. Met het nummer ‘Je ’t adore’ brak ze internationaal door. In 2008 won Kate Ryan de World Music Award als Best Selling Benelux Artist. En eerlijk, we kunnen àllemaal meezingen met ‘Ella, elle l’a’, ‘Voyage, voyage’ en ‘Babacar’. Ze stond al een paar keer op het podium van Studio 54. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Kate Ryan voor deze feesteditie bekroond werd tot ‘diva’ en ambassadrice.

My life is music and music is life’ vat turntable whizzkid DJ Ward het best in acht woorden samen. Veelzijdigheid is troef, want Ward staat bekend als Belgiës meest getalenteerde crossover-dj. Van Studio 54 in het Sportpaleis, Tomorrowland, Versuz V3, City parade, Laundry Day, Summerfestival tot The Hive @Werchter Festival. Niet voor niets wordt hij de kameleon genoemd: met zijn brede muzikale interesse en kennis switcht hij zonder moeite tussen commercieel, alternatief of een crossover van die twee. Geen dansvloer is te groot óf te klein voor hem. Een hele nacht lang is Ward dj van dienst. Hij kent als geen ander de hippe discotracks van vroeger en nu.

Een monument onder de evenementen

De geschiedenis van de originele Studio 54 in New York City is ondertussen alom bekend. Toen de Antwerpse discotheek Red and Blue in 2001besloot elke eerste zondag van de maand een eigen Studio 54-party te organiseren ter ere van de originele club in NYC, had Ludo Smets, eigenaar van de Red and Blue, nooit kunnen vermoeden dat deze party’s zo een succes zouden worden. Al snel besloot Ludo om een editie te organiseren in het Sportpaleis. Die feesten werden zo mogelijk nog legendarischer dan de maandelijkse feesten in de club en werden synoniem voor glamoureuze events met tonnen confetti, liters champagne en de meest adembenemende acts van danseressen, dansers en drag-queens.

179 edities in de club en 15 edities in het Sportpaleis later, is Studio 54 nog steeds een begrip en bijzonder populair. Bezieler Ludo Smits en huidig organisator Star Events maken zich alvast klaar om er dit jaar een extra feestelijke editie van te maken. Iedereen is welkom om samen te genieten van de aanstekelijke tunes. Het enige wat van de gasten verwacht wordt, is dat zij de dresscode respecteren!

Tickets

Kaarten kosten 45 euro. Een glas verjaardagsbubbles is inbegrepen.

Golden VIP Ticket / Platinum VIP Table of Diamond VIP Box: te reserveren via www.studio54.eu

DRESSCODE:
Be Sexy, Be Fabulous, Be YOU…!
Glitter, Glamour and Dressed-up
NO JEANS !!!

Kalender

za 01.10.2016

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Studio 54" wordt georganiseerd door Star Events