Afficher ce site en français | View this website in English

Lotto Cup Finals - volleybal

Dit evenement is afgelopen.

Timing: zie Timing onder Kalender

Het Sportpaleis wordt volleytempel op 14 februari 2016

De finales van de Beker van België Volleybal vonden in 2015 voor de eerste keer plaats in het Sportpaleis en werden bijgewoond door meer dan 13.000 supporters. Zondag 14 februari 2016 is er in het Sportpaleis een nieuwe niet te missen afspraak voor alle volleyballiefhebbers.

Organisator Geert De Dobbeleer maakt zich sterk dat ook de tweede editie van de bekerfinales volley in het Sportpaleis een succes worden. “Al ruim 11.000 tickets verkocht en de kassa’s blijven ook zondag nog open voor de late beslissers of de Valentijn-verrassingen. Ruim 35% van de tickets vonden hun weg via de deelnemende clubs, maar dat betekent ook dat er bijna 65% neutrale toeschouwers meekijken. Naast de twee topaffiches in het volley is ook een muzikale topcast present.”

De strijd gaat dit keer bij de heren tussen Knack Volley Roeselare en Topvolley Callant Antwerpen. In de halve finales was Roeselare te sterk voor Asse-Lennik, dat vorig seizoen de beker won. Na een 3-1 nederlaag bij Maaseik nam Antwerpen, vorig jaar verliezend finalist, revanche in Deurne met 3-1. Een golden set, die door Antwerpen werd gewonnen met 15-13, zorgde voor de beslissing en leverde Antwerpen zijn derde bekerfinale op een rij op.

Voor de damesfinale zakken Asterix Kieldrecht en Datovoc Tongeren af naar het Sportpaleis. Kieldrecht versloeg Gent in de halve finales. Voor bekerhouder Kieldrecht wordt het de 16e bekerfinale op een rij. Tongeren stelde tegen Zoersel zijn finaleticket veilig.

BV-match tussen twee finales in

Tussen de twee finales in staan er nog attracties op het programma, zoals een BV-match waarvoor volleybalfanaat Kris Wauters een schitterende affiche klaarstoomde. “Het wordt weer een wedstrijd tussen (ex-)sporters en niet-sporters. Het is de vierde keer dat we zoiets organiseren en nog nooit hebben de niet-sporters gewonnen. Daar willen we dus iets aan doen en we hebben voetbalanaliste en voetbalster Imke Courtois daarom gevraagd om als scheidsrechter één en ander door de vingers te zien,” grapte Kris op de persconferentie.

Bij de sporters nemen twee olympische kampioenen deel, namelijk Fred Deburghgraeve en Tia Hellebaut, naast ex-wielrenner Nick Nuyens, ex-tennisser Xavier Malisse, Elodie Ouedraogo, Bryan Lynch en zijn echtgenote Kim Clijsters. Zij nemen het op tegen Rob Vanoudenhove, Belle Perez, Niels Destadsbader, Ruben Van Gucht, Kobe Ilsen en Koen en Kris Wauters. De volleytoppers Wout Wijsmans (Maaseik) en Frank Depestele (Asse-Lennik) zijn gevraagd als coaches en voetbalanaliste en voetbalster Imke Courtois (Standard Femina) leidt het gebeuren als scheidsrechter.

Reserveer snel je plaatsen! Tickets zijn geldig voor de dames- en de herenfinale en zijn verkrijgbaar vanaf 18 euro. Spanning en ambiance zijn verzekerd! Bovendien hoeven sportliefhebbers niet langer naar een leuk valentijnsgeschenk te zoeken…

Kalender

zo 14.02.2016

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Lotto Cup Finals - volleybal" wordt georganiseerd door Top Volley Belgium