VIP nieuws

Absolute Service

2011-03-09

U wordt verwend als bezoeker van het Antwerps Sportpaleis, de Lotto Arena, de Ethias Arena en het Ethias Theater. Bij elk evenement zijn voor en achter de schermen honderden medewerkers actief om u een aangename avond te bezorgen. Als VIP wordt u natuurlijk helemaal in de watten gelegd.

Vlot parkeren op de VIP-parking en daarna makkelijk naar de VIP-ruimte toe, waar u vriendelijk welkom wordt geheten. “We doen de VIP-gasten het polsbandje om waarmee ze meteen een superbevoorrechte bezoeker worden”, knipoogt Ellen. “Een persoonlijk onthaal en een goede service, daar staan we voor”, vult Dean aan.

De hostessen begeleiden u graag naar uw plek in de VIP-ruimte. “Ik doe dit nu al drie jaar en het is elke keer fantastisch om zien hoe goedgeluimd de VIP-gasten binnenkomen”, vertelt Carolien enthousiast.

Dat smaakt, de hapjes en drankjes vóór aanvang van het evenement. Voor de bediening staat het jonge team van Dave in. “Op sommige evenementen zorgen zelfs meer dan 100 medewerkers voor een snelle en correcte bediening”, benadrukt hij. De stralende glimlach van Nana en haar collega’s krijgt u er gratis bovenop.

Hilde en Greet houden aan de deur tussen VIP-ruimte en zaal een oogje in het zeil. “Iedereen is in een opperbeste stemming wanneer het signaal weerklinkt om naar de zaal te gaan. Het plezier van de bezoekers schenkt mij en mijn collega’s enorm veel voldoening”, geeft Hilde toe.

Voor het Antwerps Sportpaleis staan de A en de S in het logo synoniem met Absolute Service. Die bieden wij u uiteraard ook graag in onze drie andere zalen.

Amalthea al veertien jaar vaste cateraar van het Antwerps Sportpaleis

2011-05-23

Amalthea is al van bij de doorstart in 1997 de vaste cateraar van het Antwerps Sportpaleis. Het geheim van de jarenlange samenwerking? Het Sportpaleis viel voor de belangrijkste troeven die Amalthea op tafel heeft liggen: hard werken, een passie voor lekker eten en boven alles een onberispelijke kwaliteit afleveren.

Het verhaal van Amalthea begint in 1973. De grootouders van zaakvoerder Koen Meeusen openen eerst een feestzaal in Merksem en later ook Salons d’Ouwe Kaars in Wijnegem. Ze leggen op die manier de basis voor het succesvolle eventcateringbedrijf Amalthea dat ze in 1986 opstarten. “Catering op locatie was toen vrij nieuw en volop in ontwikkeling”, vertelt Koen Meeusen.

Meeschrijven aan succesverhaal

Meteen na de start ging de nieuwe eventcateringafdeling van het familiebedrijf aan de slag voor Night of the Proms, het grote feest van klassiek en pop in het Antwerpse Sportpaleis. “In 1987 waren de Promsorganisatoren Jan en Jan op zoek naar een nieuwe cateraar voor hun evenement. We zijn toen de vaste leverancier geworden en zijn dat nog altijd. Meer zelfs. Toen Jan en Jan in 1997 de uitbating van het Sportpaleis overnamen, vroegen ze ons om mee in hun project te stappen”, legt Koen uit. “Zo zijn we mee betrokken geraakt in het succesverhaal van Belgiës grote evenementenzaal.” In 2006 nam het familiebedrijf definitief afscheid van zijn feestzalen om zich ten volle op de eventcateringactiviteiten te kunnen concentreren.

“Het is elke keer een uitdaging om op locatie vanaf niks iets op te bouwen en genodigden te kunnen verrassen met lekkere gerechten”, vervolgt Koen. In zijn stem klinkt oprechte passie voor het vak. “Het continu vernieuwen van onze menukaart en het inpikken op nieuwe kooktrends is voor ons heel belangrijk. We willen op ieder evenement verrassen en hapjes presenteren die je niet in de versafdeling van de supermarkt terugvindt en ook niet zomaar thuis klaarmaakt. Door de vele kookprogramma’s op televisie en het succes van heel wat toegankelijke kookboeken ligt de lat bij klanten en gasten ook terecht hoog.”

De smaak van de VIP-klant

“Omdat elk evenement in het Sportpaleis z’n eigen publiek heeft, houden we daar bij de samenstelling van een arrangement ook rekening mee. Op De Grote Sinterklaasshow bieden we bijvoorbeeld pannenkoekjes aan omdat dit bijzonder in de smaak valt van de kinderen. Het publiek dat het concert van Charles Aznavour bezoekt, houdt meer van een verfijnd gerechtje met bijvoorbeeld kreeft”.

De gedrevenheid en de passie van het hele team bij Amalthea gecombineerd met de gretigheid om voortdurend culinair te vernieuwen zorgen ervoor dat de eventcateraar al ruim 14 jaar de geprefereerde partner van het Antwerps Sportpaleis is.

Meer informatie: www.amalthea.be