Dine & Ride

Parkeer op een Park+Ride-terrein of in de buurt van de tramlijnen 3, 5, 6 of 12 en ga daar in de buurt eerst gezellig tafelen. Vervolgens kan je met het openbaar vervoer naar onze zalen afzakken.

De tramlijnen 3, 5, 6 en 12 bieden een directe verbinding naar het Sportpaleis en de Lotto Arena en zijn dus ideaal om je, na het etentje, zonder overstap naar onze zalen te brengen. Met je toegangskaart maak je vrij gebruik van de trams en bussen van De Lijn naar en van het Sportpaleis en de Lotto Arena (vlotte terugritten zijn gegarandeerd!).

Overzicht van alle restaurants

Backstage & Time Out

Lekker eten? Of gewoon genieten van een frisse pint? Het kan recht tegenover het Sportpaleis en de Lotto Arena. In deze volledig nieuw ingerichte taverne kan je vlak voor aanvang van een evenement terecht voor een drankje en/of een hapje. Ook grote groepen zijn welkom.

Tweemontstraat 449 2100 Deurne

Tramlijn 3/5/6/12 – Sportpaleis Meer info

The Square

Gezellig restaurant met uitzicht op het Astridplein tegenover het Centraal Station. Tal van bus- en tramhaltes voor de deur. Verfijnde (inter)nationale keuken met een ruime keuze uit klassieke Franse gerechten, aangevuld met smaakvolle toppers uit de wereldkeuken.

Koningin Astridplein 7 2018 Antwerpen

Tramlijn 3/5/6 – Astrid Meer info

Makro

Ga lekker uit eten bij het Makro-restaurant! Het Makro-restaurant bij Makro Deurne biedt gratis ruime parkeergelegenheid aan en ligt dicht bij verschillende uitvalswegen. Er is een grote keuze aan Vlaamse klassiekers zoals vol-au-vent met frietjes, gerechten van de grill, koude schotels en wekelijks een nieuw menu, aangepast aan het seizoen. De formule van Happy Dining biedt een hoofdgerecht voor slecht €4,95 aan, elke dag vanaf 17 uur. En ook voor de kleintjes is er keuze genoeg. Dessertliefhebbers zullen zeker hun gading vinden in het Makro-restaurant, met elke dag vers gebak en verschillende andere zoetigheden in het dessertenbuffet.

Het Makro-restaurant biedt altijd een veranderend assortiment dagschotels aan: lekkere en supervoordelige menu’s voor jong en oud.

Krijgsbaan 1a 2100 Deurne

Tramlijnen 5 – Meer info

‘t Hof van Eden

Taverne–restaurant in hartje Antwerpen op de Groenplaats. Biedt een uitgebreide kaart met snacks, verschillende kleine gerechten en uitgebreide menu’s. ‘s Middags kan je ook proeven van het bekende midweek all-inmenu, inclusief dranken.

Groenplaats 11 2000 Antwerpen

Tramlijn 3/5 – Groenplaats Meer info

‘t Voorhuys

Restaurant-Brasserie ‘t Voorhuys is gelegen aan een halte van tram 3 op 10 minuten van het Sportpaleis. Er zijn veel parkeermogelijkheden. Gerechten vanaf 14,50 euro. Bekijk de spijskaart op de website (via de link meer info).

Bredabaan 823-827 2170 Merksem

Tramlijn 3 – Rerum Novarum Meer info

Axxes

Geniet in een warme atmosfeer van de à-la-carte kaart met Mexicaanse specialiteiten en/of van heerlijke versbereide cocktails van de uitgebreide cocktailkaart. Er is ook een speciaal snel Sportpaleismenu. Ideaal voor grote en kleine groepen. Gratis aperitief op vertoon van je Sportpaleisticket na reservering. Axxes bevindt zich op het Kinepoliscomplex (P+R).

Groenendaallaan 396 2030 Antwerpen

Tramlijn 6 – Kinepolis Meer info

Eetcafé De Bibliotheek

Turnhoutsebaan 52 2110 Wijnegem (Shopping Center)

Tram 5 Meer info

Roji

Laat je begeleiden in deze prachtige middeleeuwse kelder door het Roji-team en geniet van de adembenemende cocktails en uitgebreide saké- & wijnkaart aan het haardvuur en/of ontdek samen de wonderbaarlijke smaken van de Frans-Japanse keuken en sushi’s! Bekijk de website voor de menu’s, à la carte of share dining. Voor een diner of een feest… Van woensdag t/m zondag vanaf 18 uur.

Oude Koornmarkt 26 2000 Antwerpen

Tramlijnen 3,4,5,9 & 15 Meer info

Pizzeria Nuova Era

Bij Pizzeria Nuova Era op het Zuid in Antwerpen eet je niet alleen de lekkerste pizza’s en pasta’s, je wordt ook extra snel bediend als je op voorhand reserveert en vermeldt dat je naar het Sportpaleis gaat. Op zo’n 100 meter van het restaurant bevindt zich de tramhalte van tram 12 op de Amerikalei, die je in minder dan een half uur naar de ingang van je geliefde concertttempel brengt.

Er zijn bij Pizzeria Nuova Era meer dan 35 vers bereide pizza’s en er is ook een grote keuze aan vlees- en visgerechten zoals Ossobuco Milanese, lamskoteletjes van de chef, Bistecca alla Pizzaiola en Gamberoni Peperoncino, Misto di Pesce en kabeljauwfilet met een Proseccosausje en venusschelpjes.

Bij de meer dan 25 pasta specialiteiten vind je o.a. ravioli gevuld met truffels, zwarte linguine met gamba’s en sint-jakobsvruchten en een cannelloni met gerookte zalm, ricotta en spinazie.

De wijnkaart biedt mooie wijnen aan betaalbare prijzen. Een avondje Sportpaleizen begint dus bij Pizzeria Nuova Era!

Graaf van Hoornestraat 3 2000 Antwerpen

Tramlijn 12 – Montigny Meer info

‘t Scheldezicht

Achteraan Retro Café en ’t Link Kieke vind je ‘Scheldezicht’. Hier trekken Koen en Brigitte vooral de viskaart, met specialiteiten zoals kreeft (rechtstreeks uit het homarium), paling in ’t groen, oesters,… en als het seizoen er is uiteraard ook mosselen. Vanuit ’t Scheldezicht, waar een groot terras aan verbonden is, heb je een prachtig zicht op Rechteroever met de Boerentoren en de kathedraal. Voor de kinderen is er een openbare speeltuin, en ze kunnen ook terecht op het springkasteel en op de trampolines op de Retro Minigolf. Zowel in Retro Café als in Scheldezicht is er een aparte rookruimte (in Scheldezicht zelfs voorzien van een televisie).

Naast Retro Café vind je ’t Link Kieke, een budget- en kindvriendelijk restaurant waar verschillende en vaak originele kipgerechten op het menu staan. Beginnen kan je met een kippensoepje, en/of een voorgerechtje met kip, en als hoofdgerecht natuurlijk gebraden kip of een ander heerlijk kipgerecht, waaronder zelfs lasagna. “Maar voor wie geen kip lust, is er filet pur of steak”, stelt Koen Sloots. Je kan in ’t Link Kieke ook op het zomerterras eten, met zicht op de minigolf. Een halve of een hele kip uithalen kan ook. ’t Link Kieke vraagt 6,50 euro voor een hele ‘take-away’-kip.

Beatrijslaan 1
2050 Antwerpen

Tramlijnen 3 en 5
Meer info


Amadeus – The place for ribs

Je avond beginnen in een Amadeus restaurant is een à volonté start met heerlijke ribbentjes voor een zeer smakelijke prijs, het restaurant is perfect verbonden met het openbaar vervoer om met je combiticket tot aan het sportpaleis te komen.

Naast ribbentjes is er online een menukaart vindbaar, Reserveren gelieve via de website.

Suikerrui 9
Antwerpen (centrum)

Tel. 0493093329
events@amadeus-resto.be

Tramlijnen 3 en 5 – halte Groenplaats
Meer info


Ben je restaurateur? Wil je eveneens vermeld worden op deze webpagina? Vraag vrijblijvend meer informatie over ons Dine&Ride-aanbod bij Karin Van den Eeden: 03/400.40.40 of karin.vandeneeden@sportpaleis.be