Afficher ce site en français | View this website in English

Ennio Morricone overlijdt op 91-jarige leeftijd

maandag 6 juli 2020 - 10:32

Volgens mediaberichten is Ennio Morricone overleden na een val in zijn huis. De Italiaanse componist werd 91 jaar en kreeg wereldwijde bekendheid dankzij de soundtracks van ‘The good, the bad and the ugly’ en ‘Once Upon a Time in the West’. Morricone componeerde trouwens de soundtracks voor meer dan 500 films en series. Een aantal van die composities zijn dus onderdeel van het collectief geheugen geworden.

Hij won een Oscar voor beste originele muziek voor de muziek van ‘The Hateful Eight’, een film van Quentin Tarantino. Verder heeft hij o.a. drie Golden Globes, een Grammy Award, zes BAFTA’s, twee European Film Awards, de Gouden Leeuw van Venetië en de Polar Music Prize op zijn naam staan. In 2016 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Ennio Morricone was het voorbije decennium drie keer te gast in het Sportpaleis. Hij bracht op 22 december 2012 en 20 februari 2016 zijn grootste hits. Op 13 februari 2019 was hij nog een laatste keer in het Sportpaleis. Het concert maakte deel uit van zijn ’60 Years of Music’-wereldtournee. De concertreeks kende wereldwijd uitvoeringen in uitverkochte concertzalen en kreeg staande ovaties en lovende recensies in de media.