Afficher ce site en français | View this website in English

BNP Paribas Fortis Diamond Games ontvangt drie top-10 speelsters

dinsdag 30 december 2014 - 09:16

Het deelnemersveld voor de eerste volledig vernieuwde BNP Paribas Fortis Diamond Games, van 9 tot en met 15 februari in het Sportpaleis in Antwerpen, krijgt vorm. Momenteel hebben al zeven speelsters uit de top-20, waarvan drie uit de top-10, hun komst bevestigd.

De Canadese Eugenie Bouchard, de rijzende ster van het aflopende jaar, topt de affiche. De 20-jarige Bouchard werd door de WTA uitgeroepen tot ‘most improved player of the year’ en eindigde het seizoen op de zevende plaats op de wereldranglijst.

De Duitse Angelique Kerber (WTA 9) en de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 10) zijn de overige top-10 speelsters die al lieten weten erbij te zullen zijn op de BNP Paribas Fortis Diamond Games.

Met ook de Duitse Andrea Petkovic (WTA 13), de Tsjechische Lucie Safarova (WTA 16), de Spaanse Carla Suarez Navarro (WTA 17) en de Française Alizé Cornet (WTA 19) staan er nog vier top-20-speelsters op de hoofdtabel in Antwerpen.

Van Belgische zijde zijn de vier hoogstgerangschikte vrouwen allemaal aanwezig: Kirsten Flipkens (WTA 45), Yanina Wickmayer (WTA 75), An-Sophie Mestach (WTA 101) en Alison Van Uytvanck (WTA 106). Wie van hen rechtstreeks geplaatst is voor de hoofdtabel en wie eventueel via een wildcard kan worden toegevoegd, weten we over een week als de volledige entry list bekend is.

Tornooidirectrice Kim Clijsters is bijzonder tevreden: “Het heeft even geduurd voor we de bevestigingen kregen, mede door de vakanties aan het einde van het seizoen. Maar we zijn heel blij om al zeven top 20 speelsters te kunnen aankondigen voor de BNP Paribas Fortis Diamond Games. Bovendien kunnen we met Eugenie Bouchard het Belgische tennispubliek laten kennismaken met een echte diamant. Ze is bijzonder getalenteerd en zal wellicht snel de top-3 van het vrouwentennis bestormen.”

Kalender

BNP Paribas Fortis Diamond Games

Antwerps Sportpaleis

vanaf za 07.02.2015