Afficher ce site en français | View this website in English

Clouseau ook op maandag 27 december

woensdag 10 november 2010 - 11:15

De hype rond Clouseau in het Sportpaleis van enkele jaren geleden herhaalt zich. Koen en Kris Wauters nemen met De Laatste Ronde, hun elfde concertreeks, afscheid van het Sportpaleis en daar wil iedereen bij zijn. De afgelopen weken verkocht Clouseau telkens op amper een week tijd een compleet Sportpaleisconcert uit. Daarom wordt opnieuw een extra datum aangekondigd. Ook op maandag 27 december om 20.30 uur, tijdens de kerstvakantie, geven Koen en Kris nog een ronde.

Het succesverhaal van Clouseau in het Sportpaleis begon na enkele verrassingsoptredens op Night of the Proms in 1999. Toen in 2000 Clouseau & Orkest werd georganiseerd, waren twee avonden nodig om alle fans welkom te kunnen heten. Clouseau Speciale Editie bracht in 2001 nog iets meer volk op de been, Speciale Editie II zag een vervijfvoudiging van de bezoekersaantallen. Het enthousiasme van pers en publiek en de mond-tot-mondreclame over de spectaculaire shows leverde in 2003 net geen kwartmiljoen bezoekers voor Clouseau – In ’t midden op, meer dan het dubbel van het bezoekersaantal van het jaar voordien. In 2004 bij Clouseau – Vanbinnen werd de kaap van het kwartmiljoen overschreden. Dergelijke indrukwekkende concertbezoekcijfers waren niet alleen ongezien in Vlaanderen, ze haalden ook de internationale pers. Het allerhoogste cijfer, dat van 251.835 bezoekers, werd evenwel opgetekend in 2007 voor Clouseau20 n.a.v. ‘20 jaar plaatjes maken’.

Ook dit jaar is de tel van de boekingen amper bij te houden, zo groot is de stormloop naar kaarten voor het afscheid van Koen en Kris aan het Sportpaleis. Niemand wil Clouseau’s Laatste Ronde, die de grootste ‘best of’-show ooit moet worden, missen. Met de toevoeging van een concert op maandag 27 december staan nu acht optredens gepland (wat 1 concert meer is dan vorig jaar) van vrijdag 17 tot en met dinsdag 28 december.

Kalender

Clouseau De Laatste Ronde verkoop live-cd, usb en kalender

Antwerps Sportpaleis

vanaf vr 17.12.2010