Afficher ce site en français | View this website in English

Andrea Bocelli

Special guest: Hélène Ségara

De Italiaanse wereldster komt terug naar het Sportpaleis in 2022

Tijdens dit concert in het Sportpaleis brengt de tenor zijn allergrootste successen naast beroemde en geliefde aria’s van de operawereld. Al deze grandeur wordt begeleid door een 70-koppig symfonisch orkest en 60-koppig koor, wat goed is voor meer dan 130 artiesten op het podium.

Met zijn mix van klassieke en populaire muziek spreekt Bocelli miljoenen mensen aan. Hij heeft samengewerkt met enkele van de grootste popsterren ter wereld, zoals Céline Dion, Tony Bennett, Ed Sheeran, Ariana Grande, Jennifer Lopez, Nicole Scherzinger en vele anderen. Hij veroverde ook de harten van Britse voetbalfans met een optreden voor het Premier League-winnende Leicester City van Claudio Ranieri in het King Power Stadium in 2016. Bocelli blijft wereldwijd toeren met grote optredens in de VS, Duitsland, Italië, Spanje, Brazilië, Canada, Ierland en het Verenigd Koninkrijk, waar fans van zijn nieuwe muziek kunnen genieten.

In duet met wereldsterren op zijn nieuwe album ‘Sì’

Op zijn nieuwe album ‘Sì’ werkt Andrea Bocelli samen met enkele van ‘s werelds meest sensationele artiesten. Vriend Ed Sheeran is na hun gezamenlijke hit ‘Perfect Symphony’ opnieuw van de partij in de gloednieuwe song ‘Amo Soltanto Te’ (geschreven door Ed op een tekst van Tiziano Ferro). Samen met de geweldige Dua Lipa is Andrea te horen op de single ‘If Only’. Ook de klassiek-populaire superster Josh Groban en de klassieke sopraan Aida Garifullina gaan met Bocelli in duet op dit nieuwe album (release 26 oktober 2018). Het is meteen zijn eerste album met nieuw materiaal in 14 jaar: 16 nieuwe songs over liefde, familie, vertrouwen en hoop.

Met zoon Matteo op ‘Fall On Me’ te horen in de nieuwe Disneyfilm ‘The Nutcracker and the Four Realms’

Centraal op de nieuwe plaat staat een wervelend duet tussen vader en zoon. De 20-jarige Matteo Bocelli treedt in de schijnwerpers en zingt samen met Andrea ‘Fall On Me’, een prachtig en aangrijpend lied over de band tussen ouder en kind. Deze song zal ook te horen zijn tijdens de aftiteling van de langverwachte nieuwe Disneyfilm “The Nutcracker and The Four Realms”, met o.a. Keira Knightley, Mackenzie Foy, Helen Mirren en Morgan Freeman, die vanaf 31 oktober 2018 in de bioscoop te zien is. De single gaat gepaard met een prachtige videoclip vol nooit eerder getoonde foto’s uit het familiealbum van Andrea en Matteo.

Andrea Bocelli, die op 22 september 2018 60 jaar is geworden, heeft voor zijn nieuwe album familie en vrienden opgetrommeld. De plaat werd opgenomen bij hem thuis in Italië en werd geproducet door de legendarische Bob Ezrin (Pink Floyd, Lou Reed, Alice Cooper, Deep Purple, Thirty Seconds To Mars, enz.). Een van de songs werd geproducet door Mauro Malavasi, een andere door Andrea’s oude vriend Pierpaolo Guerrini. Andrea gaat niet alleen in duet met zijn zoon Matteo. Zijn andere zoon, Amos Bocelli, speelt piano op de akoestische versies van ‘Sono Qui’ en ‘Ali di Libertà’. Het lied ‘Vivo’ is bovendien een emotioneel eerbetoon aan zijn vrouw Veronica. ‘If Only’ (zijn duet met Dua Lipa) werd mee geschreven door Francesco Sartori en wijlen Lucio Quarantotto. Die laatste schreef ook mee aan Bocelli’s superhit ‘Con Te Partirò’, die meer dan 20 jaar geleden werd uitgebracht en uitgroeide tot een van bestverkopende klassieke singles ooit.

Ondanks zijn nederige houding is Bocelli een internationale superster van de klassieke muziek. Hij trad op voor pausen, presidenten en koningen, stond in de grootste concertzalen en operahuizen ter wereld en verkocht al 85 miljoen albums. Hij was te gast op grote internationale evenementen, waaronder de Olympische Spelen en het WK voetbal en zong voor volle stadions. Hij kan prat gaan op een Golden Globe, 7 Classical BRITs, 7 World Music Awards en een ster op de Hollywood Walk of Fame.

In 2022 komt de Italiaanse superster terug naar het Sportpaleis. Daar moet je bij zijn!

Kaarten kosten 92,50, 115,50, 132,50 en 145 euro.
Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Kalender

za 05.03.2022 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 18:30
Aanvang - 20:00

Antwerps Sportpaleis

nieuwe datum

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Andrea Bocelli" wordt georganiseerd door Gracia Live in opdracht van Desguin Productions