Afficher ce site en français | View this website in English

Night of the Proms 2018

Seal vervolledigt het programma

Seal, Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience en klassieke gitarist Petrit Çeku werden toegevoegd aan de affiche van de 34e editie van Night of the Proms op vrijdag 23 november en zaterdag 24 november 2018 in het Sportpaleis. Zij delen het podium met Suzanne Vega, Milow, Pieter Embrechts (als zanger én gastheer) en – uiteraard – John Miles. Ook dit jaar worden de artiesten bijgestaan door o.a. het Antwerp Philharmonic Orchestra en het koor Fine Fleur, onder leiding van de Braziliaanse Alexandra Arrieche.

Soulzanger Seal

In het begin van de jaren ‘90 brak de Britse soulzanger Seal door als gastzanger op de hit ‘Killer’ van Adamski en met eigen singles ‘Crazy’ en ‘Future Love Paradise’ van zijn debuutalbum ‘Seal’. Latere successen zijn het prachtige ‘Kiss From A Rose’ (titeltrack ‘Batman Forever’ en meer dan 121 miljoen streams op Spotify), ‘Fly Like An Eagle’ en ‘Amazing’. Zijn jongste album ‘Standards’ dateert van november vorig jaar en bevat covers van jazz- en swingklassiekers. Seal verkocht sinds de start van zijn carrière in ’89 meer dan 30 miljoen albums.

“Seal was eerder in 2011 reeds te gast en tweette daar toen dit over: “NOTP is one of the most enjoyable experiences I’ve ever had in my life as musician.” Deze tweet samen met de enorm enthousiaste reacties van het publiek maakten het voor ons een evidente keuze om hem terug naar België te halen toen de kans zich voordeed”, aldus producent Jan Vereecke.

Let’s groove met Earth, Wind & Fire

Earth Wind & Fire-gitarist Al McKay vormde in 1990, na het uiteenvallen van de groep eind 1983, samen met enkele andere voormalige groepsleden, de “LA Allstars”. De band wijzigde zijn naam nadien naar “Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience” en brengt het originele geluid van de disco-en soulmuziek. O.a. ‘Boogie Wonderland’, ‘Let’s Groove’ en ‘September’ (deze laatste heeft meer dan 347 miljoen streams op Spotify!) werden wereldsuccessen. Enkele jaren geleden werd ‘Boogie Wonderland’ nog prominent gebruikt in de Franse film ‘Intouchables’. Bekijk hier de scène.

Klassieke gitarist Petrit Çeku

Petrit Çeku is een 33-jarige klassieke gitarist uit Kosovo en veroverde wereldwijd een publiek als solist bij grote symfonische orkesten zoals het State Hermitage Orkest van Sint-Petersburg. Hij won al verschillende internationale gitaarcompetities, waaronder Parkening en Schadt in de VS en Biasini en Pittaluga in Italië.

Amerikaanse singer-songwriter Suzanne Vega

Ook Suzanne Vega staat in november op het podium van Night of the Proms. 33 jaar na haar doorbraakhit ‘Marlene on the Wall’ is de zangeres nog steeds enorm geliefd bij het grote publiek. Vorig jaar vierde ze nog de 30e verjaardag van ‘Solitude Standing’, het album waarmee ze naam en faam maakte dankzij wereldhits als ‘Luka’ en ‘Tom’s Diner’.

De Amerikaanse is één van de meest succesvolle singer-songwriters van haar generatie. Wereldwijd verkocht ze al meer dan 7 miljoen albums en verzamelde ze maar liefst 7 Grammy Award-nominaties op haar naam. In 1990 won ze de Grammy Award ‘Best Album Package’ voor het album ‘Days Of Open Hand’. Ze tourt nog steeds de wereld rond en treedt op in uitverkochte zalen. In november staat ze voor het eerst met groot orkest op het podium van het Sportpaleis.

Pieter Embrechts in een dubbelrol

Pieter Embrechts wordt de nieuwe presentator van de komende editie van Night of the Proms. De Antwerpse singer-songwriter waagt zich bij zijn debuut onmiddellijk aan een unieke dubbelrol: die van gastheer én zanger. Embrechts treedt in de voetsporen van Carl Huybrechts en Kobe Ilsen, die respectievelijk dertig en drie seizoenen achter hun naam hebben staan. “Mijn stijl zal uiteraard anders zijn dan die van hen. Het wordt spannend, maar sowieso fijn.”

Night of the Proms-debuut voor Milow

Milow schrijft zijn eigen nummers en verzorgt zijn eigen producties. Tussen 2007 en 2012 won hij maar liefst 12 MIA’s, een prestatie die geen enkele Vlaamse artiest hem tot nu toe heeft nagedaan. Nadat hij in 2004 voor het eerst werd opgemerkt op Humo’s Rock Rally besloot hij om in 2006 een sprong in het diepe te wagen en om volledig in eigen productie zijn eerste album uit te brengen. ‘The Bigger Picture’ viel erg in de smaak en stond tussen 2006 en 2010 in totaal 110 weken in de album top 100. De internationale doorbraak volgde 2 jaar later met een cover van ‘Ayo Technology’ van 50 Cent feat. Justin Timberlake, waarmee Milow nummer 1-noteringen verwierf in de Europese hitlijsten.

Ook de jaren nadien reeg Milow verder de gouden en platina platen aan elkaar. In 2012 trad hij voor de vierde keer op op de weide van Werchter , waar hits als ‘You And Me’ en ‘Little In The Middle’ opnieuw uit volle borst werden meegezongen door het grote publiek. In 2015 verraste Milow met de single ‘Fortune Cookie’, een duet met Emma Bale waarmee hij de eerste plaats in de Ultratop behaalde. Zijn meest recente album ‘Modern Heart’ kwam uit in 2016, waarvan ‘Howling at the Moon’ de grootste hit werd. Dit najaar staat hij voor het eerst op het podium van Night of the Proms.


Night of the Proms, sinds 1985 een jaarlijks weerkerend evenement in het Sportpaleis, is een muziekspektakel met optredens van artiesten uit uiteenlopende genres, vermengd met klassieke muziek. Het concept werd al internationaal bekroond met een Emmy Award, een Goldene Kamera en een Live Entertainment Award. Het evenement werd door meer dan 10 miljoen bezoekers bijgewoond in Europa en de Verenigde Staten.

Night of the Proms 2018 vindt plaats in het Sportpaleis op 23 en 24 november.

Kaarten kosten 29, 34, 47 en 59 euro.

Kortingen voor groepen vanaf 20 personen via +32 3 400 40 47 en groepen@sportpaleisgroup.be.

Kalender

vr 23.11.2018 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 18:30
Aanvang - 20:30

Antwerps Sportpaleis

in verkoop

Tele Ticket Service

za 24.11.2018 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 18:30
Aanvang - 20:30

Antwerps Sportpaleis

in verkoop

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Night of the Proms 2018" wordt georganiseerd door PSE-Belgium