Afficher ce site en français | View this website in English

Night of the Proms 2018

Met o.a. Suzanne Vega, Milow en Pieter Embrechts

Pieter Embrechts in een dubbelrol op Night of the Proms

Pieter Embrechts wordt de nieuwe presentator van de komende editie van Night of the Proms. De Antwerpse singer-songwriter waagt zich bij zijn debuut onmiddellijk aan een unieke dubbelrol: die van gastheer én zanger. Embrechts treedt in de voetsporen van Carl Huybrechts en Kobe Ilsen, die respectievelijk dertig en drie seizoenen achter hun naam hebben staan. “Mijn stijl zal uiteraard anders zijn dan die van hen. Het wordt spannend, maar sowieso fijn.”

Ook Suzanne Vega en Milow maken hun opwachting op Night of the Proms 2018. De organisatoren strikten de twee singer-songwriters voor de concerten in Antwerpen en Rotterdam, waar ze hun grootste hits zullen brengen, begeleid door een groot orkest. Extra artiestennamen worden later bekendgemaakt.

Night of the Proms-debuut voor Milow

Milow schrijft zijn eigen nummers en verzorgt zijn eigen producties. Tussen 2007 en 2012 won hij maar liefst 12 MIA’s, een prestatie die geen enkele Vlaamse artiest hem tot nu toe heeft nagedaan. Nadat hij in 2004 voor het eerst werd opgemerkt op Humo’s Rock Rally besloot hij om in 2006 een sprong in het diepe te wagen en om volledig in eigen productie zijn eerste album uit te brengen. ‘The Bigger Picture’ viel erg in de smaak en stond tussen 2006 en 2010 in totaal 110 weken in de album top 100. De internationale doorbraak volgde 2 jaar later met een cover van ‘Ayo Technology’ van 50 Cent feat. Justin Timberlake, waarmee Milow nummer 1-noteringen verwierf in de Europese hitlijsten.

Ook de jaren nadien reeg Milow verder de gouden en platina platen aan elkaar. In 2012 trad hij voor de vierde keer op op de weide van Werchter , waar hits als ‘You And Me’ en ‘Little In The Middle’ opnieuw uit volle borst werden meegezongen door het grote publiek. In 2015 verraste Milow met de single ‘Fortune Cookie’, een duet met Emma Bale waarmee hij de eerste plaats in de Ultratop behaalde. Zijn meest recente album ‘Modern Heart’ kwam uit in 2016, waarvan ‘Howling at the Moon’ de grootste hit werd. Dit najaar staat hij voor het eerst op het podium van Night of the Proms.

Amerikaanse singer-songwriter Suzanne Vega voor het eerst met groot orkest in het Antwerps Sportpaleis

Ook Suzanne Vega staat in november op het podium van Night of the Proms. 33 jaar na haar doorbraakhit ‘Marlene on the Wall’ is de zangeres nog steeds enorm geliefd bij het grote publiek. Vorig jaar vierde ze nog de 30e verjaardag van ‘Solitude Standing’, het album waarmee ze naam en faam maakte dankzij wereldhits als ‘Luka’ en ‘Tom’s Diner’.

De Amerikaanse is één van de meest succesvolle singer-songwriters van haar generatie. Wereldwijd verkocht ze al meer dan 7 miljoen albums en verzamelde ze maar liefst 7 Grammy Award-nominaties op haar naam. In 1990 won ze de Grammy Award ‘Best Album Package’ voor het album ‘Days Of Open Hand’. Ze tourt nog steeds de wereld rond en treedt op in uitverkochte zalen. In november staat ze voor het eerst met groot orkest op het podium van het Antwerps Sportpaleis.


Night of the Proms, sinds 1985 een jaarlijks weerkerend evenement in het Sportpaleis, is een muziekspektakel met optredens van artiesten uit uiteenlopende genres, vermengd met klassieke muziek. Het concept werd al internationaal bekroond met een Emmy Award, een Goldene Kamera en een Live Entertainment Award. Het evenement werd door meer dan 10 miljoen bezoekers bijgewoond in Europa en de Verenigde Staten.

Night of the Proms 2018 vindt plaats in het Sportpaleis op 23 en 24 november.

Kaarten kosten 29, 34, 47 en 59 euro.

Kortingen voor groepen vanaf 20 personen via +32 3 400 60 44 en groepen@sportpaleisgroup.be.

Kalender

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

"Night of the Proms 2018" wordt georganiseerd door PSE-Belgium