Afficher ce site en français | View this website in English

Basketball Champions League Final Four Halve finales en Finale

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

Congratulazioni, Bologna, per aver vinto il trofeo.

Bologna 73 – Tenerife 61

PROFICIAT MET HET BRONS, TELENET GIANTS ANTWERP!

Wat een heerlijke, historische basketzondag! Voor het eerst stootte een Belgische basketploeg door naar de Basketball Champions League Final Four en in de kleine finale tegen Brose Bamberg (GER) veroverde Telenet Giants Antwerp met overtuigende 58-72 cijfers brons. In een nagenoeg vol Sportpaleis werd basketgeschiedenis geschreven! Wat een super prestatie! Proficiat, Telenet Giants Antwerp!(eerdere berichtgeving)

Schreeuw Telenet Giants Antwerp zondag naar brons

Het heeft helaas niet mogen zijn voor Telenet Giants Antwerp. In een kolkend Sportpaleis vocht het Antwerpse team een vergeefse heroïsche strijd tegen het als Champions League-winnaar getipte Iberostar Tenerife. Zondag 5 mei om 15 uur zetten de Giants alles op alles om in de troostingswedstrijd tegen Brose Bamberg (GER) brons binnen te halen.

Zondag wordt een historische basketdag en een hoogdag voor het Belgische basketbal. De Giants verdienen het om de hele Belgische basketgemeenschap achter zich te krijgen en rekenen op ieders steun. Houders van een combiticket worden massaal verwacht bij deze troostingswedstrijd om 15 uur en krijgen er om 18 uur nog de finale tussen Segafredo Virtus Bologna (ITA) en Iberostar Tenerife (ESP), de twee sterkste Europese ploegen uit deze Champions League-competitie, bovenop. Tussenin geniet je van een korte maar dynamische dj-set van Regi in een totaalspektakel om duimen en vingers bij af te likken.

Had je niet geboekt? Haast je dan voor de laatste tickets. Er resten nog minder dan 1.000 ‘single day’-tickets, die geldig zijn voor beide wedstrijden op zondag.

PRAKTISCHE INFO: Je combiticket is geldig voor de twee wedstrijden op vrijdag én de twee wedstrijden op zondag. Houd je ticket van vrijdagavond dus bij, zodat je hetzelfde ticket ook zondag voor de troosting en finale kan voorleggen. Uiteraard kan je je ticket via de eerder toegestuurde ticketlink ook opnieuw voor zondag printen of zondag (net zoals vrijdagavond) aan de ingang op je smartphone tonen. Kan je niet op één van de twee wedstrijddagen aanwezig zijn, dan mag je de ticketlink gerust ook doorsturen naar iemand anders die graag in jouw plaats komt supporteren.

Kom in het rood!

(update 30.04.19) – Telenet Giants Antwerp en basketminnend België tellen af naar vrijdag 3 mei, wanneer in het Sportpaleis de halve finales zullen worden gespeeld van de Basketball Champions League Final Four 2019. Het Antwerpse team zit in de reguliere competitie in een ‘winning mood’ en hoopt op datzelfde elan door te kunnen gaan in de Final Four, mikkend op de finale van zondag 5 mei. DJ Regi zet zich alvast schrap om op te warmen voor een finale met de Giants (zie verder). De fanclub van Telenet Giants Antwerp kleedt zich helemaal in het rood en roept alle supporters van de Giants op om hetzelfde te doen.

Antwerpen gaststad voor Basketball Champions League Final Four

De stad Antwerpen is gaststad voor de Champions League 2019 Basketbal Final Four. Vier teams uit vier verschillende landen zullen deelnemen aan het hoogtepunt van het derde seizoen van de Basketbal Champions League, dat in het eerste weekend van mei in Antwerpen wordt gespeeld. De wedstrijden vinden plaats in het Sportpaleis, met haar 18.500 zitplaatsen de grootste arena van alle deelnemers aan de Final Four en een van de grootste indoorlocaties in Europa. De stad en de arena kunnen ook bogen op een jarenlange ervaring in het organiseren van evenementen, waaronder internationale sportevenementen.

De gekwalificeerde teams zijn in alfabetische volgorde: Brose Bamberg (GER), Iberostar Tenerife (ESP), Segafredo Virtus Bologna (ITA) en Telenet Giants Antwerp (BEL).

De Belgische gastheer Telenet Giants Antwerp, momenteel co-leader van de Belgische competitie, heeft een indrukwekkend jaar achter de rug. Onlangs won de Antwerpse ploeg de Belgische beker tegen aartsrivaal Filou Oostende. De ploeg kwam uit de eerste kwalificatieronde en eindigde het reguliere seizoen van de Basketbal Champions League op de 4e plaats van Groep C, waarna de Giants het Spaanse UCAM Murcia en het Russische team van Nizhny Novgorod uitschakelden in respectievelijk de Final 16 en de kwartfinales.

De andere drie gekwalificeerde clubs completeren een zeer competitieve Final Four line-up met Brose Bamberg, de recente Duitse bekerwinnaar versus Alba Berlin, Iberostar Tenerife, eerste BCLkampioen, en Segafredo Virtus Bologna, historisch krachtpatser onder de Europese clubs met de meeste titels.

Giants maken sprookje waar

“We zijn erg blij dat Antwerpen gaststad is van de derde Basketbal Champions League Final Four. We zijn getuige geweest van het fervent enthousiasme van de club en de gepassioneerde lokale steun. We zijn allen blij dat we deze Final Four kunnen toekennen aan zo’n indrukwekkende omgeving, in het huis van het team dat een verbazingwekkend sprookje waar heeft gemaakt. De thuisclub die begon in de kwalificatierondes kan nu een van de belangrijkste sportevenementen organiseren in een van de meest indrukwekkende arena’s van Europa, in een stad met een lange traditie van dergelijke belangrijke organisaties. In het eerste weekend van mei zullen vier clubs uit vier verschillende competities aan de Final Four deelnemen en basketbalfans in heel Europa een uniek weekend garanderen”, aldus Patrick Comninos, CEO van de Basketball Champions League.

“Onze club is vereerd en verheugd om de gastheer te zijn van de Basketball Champions League Final Four. We beleven een onwaarschijnlijk seizoen door het winnen van de Belgische beker en nu ook te kunnen concurreren met topteams in Europa. Samen met de Sportpaleis Group en de stad Antwerpen willen we er een uniek topevenement van maken voor fans, spelers en de promotie van het basketbal in ons land”, aldus Roger Roels, voorzitter van Telenet Giants Antwerp.

“De stad Antwerpen is verheugd als gaststad uitgekozen te zijn voor de Basketbal Champions League Final Four 2019. We hebben dit seizoen al prachtige Europese basketbalavonden gehad met de Telenet Giants Antwerp en zijn erg blij dat de Final Four ook in Antwerpen wordt gespeeld. We zijn vereerd de BCL te ontvangen en zullen er alles aan doen om er een spetterend basketbalfeest van te maken voor alle basketbalfans”, aldus Ludo Van Campenhout, schepen van sport van de stad Antwerpen.

Wedstrijdschema

VRIJDAG 3 MEIHALVE FINALES

 • 18:30 – Segafredo Virtus Bologna (ITA) vs Brose Bamberg (GER)
 • 21:15 – Iberostar Tenerife (ESP) vs Telenet Giants Antwerp (BEL)

ZONDAG 5 MEITROOSTING EN FINALE

 • 15:00 – Wedstrijd om de derde plaats tussen Telenet Giants Antwerp (BEL) en Brose Bamberg (GER)
 • ca. 17:15 – DJ Regi
 • 18:00 – Finale Iberostar Tenerife (ESP) vs Segafredo Virtus Bologna (ITA)

Tickets

Vanaf vrijdagavond 3 mei om 20.15 uur zijn tickets uitsluitend voor zondag 5 mei verkrijgbaar. Er resten momenteel (03.05) nog minder dan 1.000 ‘single day’-tickets, die geldig zijn voor beide wedstrijden op zondag.

Ticketprijzen

Single day-tickets voor zondag 5 mei (2 wedstrijden): 11,50 euro (staanplaats), 17,50 euro (zitplaats balkon), 22,50 euro (zitplaats tribunes) en 44,50 euro (beste plaatsen tribunes). Er zijn ook nog enkele luttele Hot seats tegen 66,50 euro en Courtside seats tegen 99,50 euro.

Kan je maar op 1 wedstrijddag aanwezig zijn, geef dan gerust je ticket op de andere dag door aan een familielid, vriend of collega en maak die blij met deze historische topbasketervaring.

Animatie

DJ Regi

Regi Penxten, die verschillende jaren het Sportpaleis vulde met live-optredens van zijn dance-act Milk Inc. en als dj een fel gewaardeerde gast is op dancefestivals als Tomorrowland, geeft zondag 5 mei een exclusieve dj-set tussen de troostingswedstrijd en de finale. Het wordt een kort maar krachtig optreden rond 17.15 uur, dat zal worden ondersteund door een gigantische licht- en videoshow waar menig artiest alleen maar jaloers op kan zijn.

Red Foxes
Dansteam uit Oekraïne dat tot de absolute cheerleadingtop behoort in Europa.
Info: website, facebook, instagram

Hype Squad
Performers die internationale bekendheid genieten in hun artistieke discipline, met breakdance-acts (Kevinyo Alvarez), popping (‘Dance Robot’ Blondy Dancer), diabolo (Jerome Coquelle) en springtouw (Kata Banhegyi, Adrienn Banhegyi en Stevens Fairn).
Bekijk op YouTube: hier, hier en hier

Veiligheidsinstructies

De volgende items zijn verboden:

 • bagage
 • (grote) handtassen / grote rugzakken
 • flessen, blikjes, alcohol
 • film- en fotoreflexcamera (met grote lens)
 • vuurwerk, wapens en andere gevaarlijke voorwerpen
 • megafoons
 • ballonnen en confetti
 • vlaggen met mast langer dan 1 m
 • spandoek met haatdragende / xenofobe / antisemitische teksten
 • gashoorns
 • alle soorten muziekinstrumenten, met uitzondering van drums
 • selfiesticks
 • drones
 • mascottes zijn toegestaan, maar niet aan de courtside

De Basketball Champions League is een innovatief 50-50 samenwerkingsverband tussen FIBA en 11 Europese topcompetities. Het is een eerlijke competitie gebaseerd op sportieve principes met teams die zich kwalificeren via nationale competities.

Kalender

vr 03.05.2019

Deuren - 17:00
Aanvang - 18:30

Antwerps Sportpaleis

zo 05.05.2019

Deuren - 13:00
Aanvang - 15:00

Antwerps Sportpaleis

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Basketball Champions League Final Four - Halve finales en Finale" wordt georganiseerd door Basketball Champions League