Afficher ce site en français | View this website in English

Basketball Champions League Final Four Halve finales en Finale

Extra tickets beschikbaar

(update 19.04) – Door de teruggave van te veel bestelde tickets door de deelnemende buitenlandse clubs zijn er extra plaatsen vrijgekomen. Inmiddels zijn al 25.750 tickets verkocht voor deze twee baskethoogdagen.

Antwerpen gaststad voor Basketball Champions League Final Four

De stad Antwerpen is gaststad voor de Champions League 2019 Basketbal Final Four. Vier teams uit vier verschillende landen zullen deelnemen aan het hoogtepunt van het derde seizoen van de Basketbal Champions League, dat in het eerste weekend van mei in Antwerpen wordt gespeeld. De wedstrijden vinden plaats in het Sportpaleis, met haar 18.500 zitplaatsen de grootste arena van alle deelnemers aan de Final Four en een van de grootste indoorlocaties in Europa. De stad en de arena kunnen ook bogen op een jarenlange ervaring in het organiseren van evenementen, waaronder internationale sportevenementen.

De gekwalificeerde teams zijn in alfabetische volgorde: Brose Bamberg (GER), Iberostar Tenerife (ESP), Segafredo Virtus Bologna (ITA) en Telenet Giants Antwerp (BEL).

De Belgische gastheer Telenet Giants Antwerp, momenteel co-leader van de Belgische competitie, heeft een indrukwekkend jaar achter de rug. Onlangs won de Antwerpse ploeg de Belgische beker tegen aartsrivaal Filou Oostende. De ploeg kwam uit de eerste kwalificatieronde en eindigde het reguliere seizoen van de Basketbal Champions League op de 4e plaats van Groep C, waarna de Giants het Spaanse UCAM Murcia en het Russische team van Nizhny Novgorod uitschakelden in respectievelijk de Final 16 en de kwartfinales.

De andere drie gekwalificeerde clubs completeren een zeer competitieve Final Four line-up met Brose Bamberg, de recente Duitse bekerwinnaar versus Alba Berlin, Iberostar Tenerife, eerste BCLkampioen, en Segafredo Virtus Bologna, historisch krachtpatser onder de Europese clubs met de meeste titels.

Giants maken sprookje waar

“We zijn erg blij dat Antwerpen gaststad is van de derde Basketbal Champions League Final Four. We zijn getuige geweest van het fervent enthousiasme van de club en de gepassioneerde lokale steun. We zijn allen blij dat we deze Final Four kunnen toekennen aan zo’n indrukwekkende omgeving, in het huis van het team dat een verbazingwekkend sprookje waar heeft gemaakt. De thuisclub die begon in de kwalificatierondes kan nu een van de belangrijkste sportevenementen organiseren in een van de meest indrukwekkende arena’s van Europa, in een stad met een lange traditie van dergelijke belangrijke organisaties. In het eerste weekend van mei zullen vier clubs uit vier verschillende competities aan de Final Four deelnemen en basketbalfans in heel Europa een uniek weekend garanderen”, aldus Patrick Comninos, CEO van de Basketball Champions League.

“Onze club is vereerd en verheugd om de gastheer te zijn van de Basketball Champions League Final Four. We beleven een onwaarschijnlijk seizoen door het winnen van de Belgische beker en nu ook te kunnen concurreren met topteams in Europa. Samen met de Sportpaleis Group en de stad Antwerpen willen we er een uniek topevenement van maken voor fans, spelers en de promotie van het basketbal in ons land”, aldus Roger Roels, voorzitter van Telenet Giants Antwerp.

“De stad Antwerpen is verheugd als gaststad uitgekozen te zijn voor de Basketbal Champions League Final Four 2019. We hebben dit seizoen al prachtige Europese basketbalavonden gehad met de Telenet Giants Antwerp en zijn erg blij dat de Final Four ook in Antwerpen wordt gespeeld. We zijn vereerd de BCL te ontvangen en zullen er alles aan doen om er een spetterend basketbalfeest van te maken voor alle basketbalfans”, aldus Ludo Van Campenhout, schepen van sport van de stad Antwerpen.

Wedstrijdschema

VRIJDAG 3 MEIHALVE FINALES

 • 18:30 – Segafredo Virtus Bologna (ITA) vs Brose Bamberg (GER)
 • 21:15 – Iberostar Tenerife (ESP) vs Telenet Giants Antwerp (BEL)

ZONDAG 5 MEITROOSTING EN FINALE

 • 15:00 – Wedstrijd om de derde plaats
 • 18:00 – Finale (dankzij jouw steun met Telenet Giants Antwerp?)

Tickets

Er worden enkel COMBITICKETS voor beide dagen aangeboden. Met je combiticket beleef je dus zowel de twee wedstrijden van de Giants – we mikken op de finale! – als de twee andere wedstrijden, en dat telkens vanaf dezelfde stoel.

Combitickets voor de 2 dagen (4 wedstrijden) kosten 20 euro (staanplaats achter de tribunes), 30 euro (zitplaats balkon), 40 euro (zitplaats tribunes), 80 euro (zitplaats voorste tribunerijen lange kant), 120 euro (hot seat aan de korte kant van het terrein) en 175 euro (courtside seat).

Online kunnen maximaal 10 tickets besteld worden.
Meer dan 10 tickets bestel je telefonisch via 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.).
Groepen vanaf 20 personen genieten van een mooie korting in de prijscategorieën 1, 2 en 3 via een mail naar groepen@sportpaleisgroup.be.
VIP-packages zijn wel zowel voor vrijdag 3 als voor zondag 5 mei beschikbaar.

Kan je maar op 1 wedstrijddag aanwezig zijn, geef dan gerust je ticket op de andere dag door aan een familielid, vriend of collega en maak die blij met deze historische topbasketervaring.

Animatie

Red Foxes
Dansteam uit Oekraïne dat tot de absolute cheerleadingtop behoort in Europa.
Info: website, facebook, instagram

Hype Squad
Performers die internationale bekendheid genieten in hun artistieke discipline, met breakdance-acts (Kevinyo Alvarez), popping (‘Dance Robot’ Blondy Dancer), diabolo (Jerome Coquelle) en springtouw (Kata Banhegyi, Adrienn Banhegyi en Stevens Fairn).
Bekijk op YouTube: hier, hier en hier

Veiligheidsinstructies

De volgende items zijn verboden:

 • bagage
 • (grote) handtassen / grote rugzakken
 • flessen, blikjes, alcohol
 • film- en fotoreflexcamera (met grote lens)
 • vuurwerk, wapens en andere gevaarlijke voorwerpen
 • megafoons
 • ballonnen en confetti
 • vlaggen met mast langer dan 1 m
 • spandoek met haatdragende / xenofobe / antisemitische teksten
 • gashoorns
 • alle soorten muziekinstrumenten, met uitzondering van drums
 • selfiesticks
 • drones
 • mascottes zijn toegestaan, maar niet aan de courtside

De Basketball Champions League is een innovatief 50-50 samenwerkingsverband tussen FIBA en 11 Europese topcompetities. Het is een eerlijke competitie gebaseerd op sportieve principes met teams die zich kwalificeren via nationale competities.

Kalender

vr 03.05.2019 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - 18:30

Antwerps Sportpaleis

in verkoop

Tele Ticket Service

zo 05.05.2019 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - 15:00

Antwerps Sportpaleis

in verkoop

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Basketball Champions League Final Four - Halve finales en Finale" wordt georganiseerd door Basketball Champions League