Afficher ce site en français | View this website in English

Night of the Proms 2016

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

Ook Laura Tesoro te gast

update 26.09.16

Ook Laura Tesoro, onder meer bekend van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in Stockholm, werd toegevoegd aan de line-up van Night of the Proms. Met Laura Tesoro en Gabriel Rios als Belgische solisten wordt dit jaar extra nadruk gelegd op talent van eigen bodem. Op de shows in Antwerpen en Hasselt zal Laura o.a. voor het eerst ‘What’s The Pressure’ in een speciaal daarvoor geschreven symfonisch arrangement brengen.

Officiële website

Belgische electroband Subs geeft mee vorm aan de show

De drie heren van de electroband The Subs werken dit jaar mee aan Night of the Proms. Het trio staat bekend voor energieke liveshows en razend populaire albums waarmee ze de wereld rondgereisd hebben. Dit jaar vieren The Subs met ‘A Decade of Dance’ en het gelijknamige album hun tiende verjaardag.

Door de krachten te bundelen met Night of the Proms tonen The Subs niet afkerig te zijn om eens iets helemaal anders te doen. “Ze zullen zelf niet op het podium staan, maar we kunnen wel een beroep doen op hun expertise om concreet vorm te geven aan het programma,” aldus Flor Boey, een van de producenten van Night of the Proms. “Het samensmelten van alle popnummers en klassieke muziek tot een coherente show is ieder jaar opnieuw een waar huzarenstuk. Met alle ingrediënten proberen we telkens de goede flow te creëren en keren de mensen zo hopelijk opnieuw met een grote glimlach huiswaarts.”

Vaste waarden Kobe Ilsen en John Miles zijn ook van de partij op de 32ste editie van Night of the Proms. Alle artiesten worden begeleid door het symfonische huisorkest Il Novecento, de NOTP Backbone (de Electric Band), het koor Fine Fleur en backing vocals The Pretty Vanillas, onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche.

Gabriel Rios brengt zwoele vibes op Night of the Proms

update 28.08.16

De Puerto Ricaans-Belgische zanger Gabriel Ríos maakt de line-up van Night of the Proms 2016 compleet. Met zijn eerste album ‘Ghostboy’ en de daarvan afkomstige hitsingle ‘Broad Daylight’ werd hij in 2004 in een klap bekend bij het grote publiek. Optredens op diverse festivals als Rock Werchter, Pukkelpop, Lowlands en Pinkpop volgden snel. De afgelopen periode woonde de zanger 3 jaar in New York waar hij het even wat rustiger aan deed en waar hij werkte aan een nieuw album. Hier ontstond het idee om een jaar lang iedere derde maandag van de maand een single op te nemen en te delen met publiek. In 2014 heeft hij al deze singles samengebracht op het album ‘This Marauder’s Midnight’, met daarop o.a. de single ‘Gold’, waarmee hij in België en Noorwegen hoog in de hitlijsten eindigde en zelfs de MIA won voor Hit van het jaar. Tijdens Night of the Proms zal Rios enkele van zijn nummers in speciaal daarvoor geschreven symfonische arrangementen brengen. Nadien reist hij mee met Night of the Proms naar Nederland voor de concertreeks in Ahoy Rotterdam.

Officiële website

Time For Three als ‘klassiek’ artiest

update 23.06.16

Time For Three, een Amerikaans klassiek geschoold strijktrio dat vrolijke en aanstekelijke muziek brengt gaande van klassiek tot country, van rock tot jazz, van hiphop tot pop, is dit jaar de ‘klassieke’ artiest op Night of the Proms in het Antwerps Sportpaleis en Ethias Arena Hasselt. Het drietal is van alle markten thuis: eigen arrangementen en uitvoeringen van Bach en Brahms kunnen ze ten gehore brengen, maar ook mash-ups van hits van de Beatles, Kanye West, Katy Perry, Justin Timberlake en anderen. Ontdek hun ongewone mix van virtuositeit en hun beheersing van veel verschillende muzikale genres.

Officiële website

Chaka Khan, Tom Chaplin en Natasha Bedingfield gasten op 32ste editie

update 16.06.16

“Queen of Funk” Chaka Khan, Tom Chaplin, zanger van Keane, en Natasha Bedingfield zijn dit jaar de gasten op Night of the Proms in Antwerpen en Hasselt. Voor presentator Kobe Ilsen en dirigente Alexandra Arrieche wordt dit de tweede Proms-editie. Ook de vaste waarden Il Novecento en Fine Fleur tekenen opnieuw present. Nog meer namen worden later bekendgemaakt.

Chaka Khan

In haar rijkgevulde carrière bracht de Amerikaanse Chaka Khan 22 albums uit, verkocht ze meer dan 70 miljoen platen en verzilverde ze 10 van haar 22 Grammy Award-nominaties. Hits als ‘Im Every Woman’ (1978), ‘Ain’t Nobody’ (1984) en ‘I Feel For You’ (1984) groeiden uit tot ware klassiekers.

Officiële website

Tom Chaplin van Keane

Tom Chaplin ken je als frontman van Keane, de Engelse rockgroep die meer dan 10 miljoen platen verkocht en verscheidene awards won. Chaplin, die momenteel aan een soloplaat werkt, verleende zijn stem aan meezingers als ‘Everybody’s Changing’ (2003) , ‘Somewhere Only We Know’ (2004) en ‘Chrystal Ball’ (2006).

Officiële website

Natasha Bedingfield

Met haar debuutplaat ‘Unwritten’ stootte Natasha Bedingfield in 2004 door naar de hoogste regionen van de Europese hitlijsten. Regelmatig werkt ze samen met songwriters van o.a. Madonna, No Doubt, U2 en Björk. Natasha’s bekendste nummers, zoals ‘These Words’(2004) en ‘Unwritten’ (2005), behoren tot het collectieve geheugen.

Officiële website

Extra show in Antwerpen, voor het eerst in Hasselt

update 24.02.16

Voor het eerst trekt Night of the Proms met zijn spectaculaire muziekshow naar Hasselt. Naast de concerten op zaterdag 5 (NIEUW!), donderdag 10 en vrijdag 11 november in Antwerpen pakken de organisatoren ook uit met een identieke show op 12 november in de Ethias Arena.

Over Night of the Proms

Wie houdt van grote hits van alle tijden kan zich op Night of the Proms laten verrassen door de unieke en sfeervolle mix van pop en klassiek. In een wervelend totaalspektakel spelen internationale popsterren hun grootste hits, begeleid door het symfonisch orkest Il Novecento, een electric band en een koor. Tussen de popsongs zorgen klassieke meesterwerken uit het collectieve geheugen voor adembenemende intermezzo’s.

Reserveer nu je plaatsen

Kaarten kosten 26, 29, 41 en 49,50 euro.
Kortingen voor groepen vanaf 20 personen via +32 3 400 60 44 en groepen@sportpaleisgroep.be

Kalender

za 05.11.2016

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

do 10.11.2016

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

vr 11.11.2016

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

In onze andere zalen

za 12.11.2016

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Ethias Arena

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Night of the Proms 2016" wordt georganiseerd door PSE-Belgium