Afficher ce site en français | View this website in English

Night of the Proms 2015

Dit evenement is afgelopen.

Extra plaatsen voor laatste concerten

update 16.11.16

Afgelopen weekend ging de vernieuwde Night of the Proms van start. Met het gevarieerde programma van dit jaar is de toon gezet voor de volgende 30 edities.

Klik hier om te reserveren voor Night of the Proms 2016

Voor de late beslissers zijn er voor de komende shows nog enkele plaatsen vrij. Reserveer snel!


Presentator Kobe Ilsen en dirigente Alexandra Arrieche maakten op één bij Van Gils en Gasten een nieuwe naam bekend voor Night of the Proms: ook Regi zal van de partij zijn in het Sportpaleis. Bekijk hier het fragment uit Van Gils en Gasten

De voorstelling op zondag 15 november is een privéshow voor Cera

Kobe Ilsen is nieuwe presentator

update 15/09/15

Kobe Ilsen volgt Carl Huybrechts op, die Night of the Proms 30 jaar lang – goed voor meer dan 600 shows – presenteerde. Kobe Ilsen is vooral bekend van het televisieprogramma Volt, dat in 2010 de award voor ‘Best creative feature’ wegkaapte op de AIB Media Excellence Awards, maar ook van reportages in Vlaanderen Vakantieland en presentatiewerk op de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren. De mediacarrière van Kobe begon na zijn studies journalistiek in 2004, toen hij op Studio Brussel tot radiopresentator werd verkozen en het programma Was het nu ’70, ’80 of ’90 mocht presenteren. Een paar jaar later verraste hij opnieuw met een gastrol in de populaire televisieserie Flikken.

Grondige restyling

Nu alle solistennamen en de opvolgers van Carl Huybrechts en Robert Groslot bekend zijn krijgt de nieuwe Night of the Proms verder vorm. “Na 30 fantastische edities achten we de tijd rijp voor een aantal inhoudelijke veranderingen en om een aantal nieuwe elementen in de show te introduceren”, aldus Jan Vereecke, producent van Night of the Proms. “Hiervoor riepen we een heuse denktank in het leven waarin we hebben getracht om – vertrekkend van een blanco blad – nieuwe manieren te vinden om klassieke en moderne muziek met elkaar te verbinden. Of korter gezegd: hoe kunnen we met Night of the Proms ook de volgende 30 jaar onze bezoekers blijven verrassen?” Het resultaat van al dat denkwerk zie en hoor je vanaf 13 november in het Sportpaleis!

Natalie Imbruglia, The Pretty Vanillas en John Miles maken affiche compleet

update 26/08/15

Natalie Imbruglia

Met de toevoeging van Natalie Imbruglia is het programma van de 31e editie van Night of the Proms compleet. De Brits-Australische zangeres bracht na een korte periode als actrice in de Australische soap Neighbours in 1997 haar debuut ‘Torn’ uit. Het nummer veroverde de nummer 1-positie, werd een van de bestverkopende singles van de jaren 90 en nestelde zich heel snel in het collectieve geheugen. De single en het bijbehorende debuutalbum ‘Left Of The Middle’ werden op twee jaar tijd bekroond met meerdere MTV Awards, Brit Awards, een Billboard Music Award en maar liefst drie Grammy Award-nominaties. De jaren nadien bewees Natalie met onder meer ‘Big Mistake’ (1998), ‘Wrong Impression’ (2002) en ‘Shiver’ (2005) geen ‘one-hit-wonder’ te zijn. Als actrice schitterde ze dan weer aan de zijde van Rowan Atkinson in de film ‘Johnny English’ (2003). Op Night of the Proms zal Natalie Imbruglia, dankzij haar modellenwerk in 2004 verkozen tot de zesde mooiste vrouw aller tijden, zorgen voor enkele muzikale hoogtepunten. Eerder dit jaar verraste ze nog met ‘Male’, een album waarop ze op een originele manier nummers van mannelijke artiesten zoals Neil Young, Daft Punk, The Cure en Damien Rice in een nieuw jasje steekt.

Klik hier voor de website van Natalie Imbruglia

The Pretty Vanillas

In Nederland is het trio The Pretty Vanillas vooral bekend van optredens in The Voice Of Holland, De Wereld Draait Door en verschillende andere tv-uitzendingen. Hoewel ze samen nog maar enkele jaren actief zijn, behoren Michelle Oudeman, Rob de Nijs en Julia van de Ketterij ondertussen tot de meest gevraagde backing vocals van Nederland. Ook hun afzonderlijke stemmen zijn regelmatig te horen in bioscoopfilms, waaronder Asterix & Obelix, massa-evenementen zoals De Toppers en talloze radiojingles.

Klik hier voor de website van The Pretty Vanillas

John Miles

Night of the Proms zet zijn vernieuwingsoperatie verder. Carl Huybrechts geeft na meer dan 600 presentaties de microfoon door. Zijn opvolger wordt pas later bekendgemaakt. Een vaste waarde die blijft is rasentertainer John Miles, die samen met het publiek de muziek als zijn eerste en laatste liefde bezingt.

Joe Jackson, Basement Jaxx en Scala verleggen grenzen

update 18/06/15

Night of the Proms vult zijn affiche aan met kleppers van formaat. Met het electrohouse-duo Basement Jaxx en singer-songwriter Joe Jackson proef je in november van een heel breed muzikaal pallet. Het internationaal geroemde vrouwenkoor Scala tekent op zijn beurt onder leiding van Steven en Stijn Kolacny voor een intieme sound en adembenemende hitbewerkingen.

Joe Jackson

Muzikale kameleon Joe Jackson wordt beschouwd als één van de grootste en veelzijdigste talenten uit de Britse popmuziek. Hij vestigde in 1979 in één klap zijn naam met het vijfsterrenalbum ‘Look Sharp!’, met daarop zijn grootste hit ‘Is She Really Going Out With Him’. Van 1978 tot eind 1980 toerde hij heel intensief met de Joe Jackson Band, waar hij ook nog de albums ‘I’m The Man’ en ‘Beat Crazy’ mee opnam. Na het uiteenvallen van de band scoorde hij met de singles ‘Stepping Out’, ‘Breaking Us In Two’ en ‘Real Men’ uit ‘Night And Day’ (1982), een popalbum waar hij met opzet de gitaar uit wegliet, en met ‘You Can’t Get What You Want’ en ‘Be My Number Two’ uit het album ‘Body And Soul’ (1984). Met ‘Symphony No. 1’ (1999), bekroond met een Grammy voor Best Pop Instrumental Album, ging hij de klassieke en symfonische kant op. In 2003 verraste hij vriend en vijand met de reünie van de Joe Jackson Band en de release van hun vierde album ‘Volume 4’. Voor zijn experimenten met o.a. jazz, blues, reggae, pop en elektronische muziek mocht Jackson al 5 Grammy-nominaties op zak steken. Exclusief op Night of the Proms brengt hij zijn grootste hits in speciaal daarvoor geschreven arrangementen.

Klik hier voor de website van Joe Jackson

Basement Jaxx

Met hun explosieve pophouse-sound weten de heren van Basement Jaxx als geen ander hoe ze feelgood feestmuziek moeten maken. Een karrenvracht aan hits, waaronder ‘Red Alert’ (1999), ‘Romeo’ (2001) en ‘Good Luck’ (2004) opende al snel de deur voor samenwerkingen met Janet Jackson en Sam Sparro, te gast op Night of the Proms in 2014. Later mocht het duo ook remixen maken voor Missy ‘Misdemeanor’ Elliot, Yoko Ono en Justin Timberlake. Ondertussen zijn de heren, die zich op het podium vaak laten flankeren door flamboyante zangeressen voor de bombastische vocalen, al aan hun zevende studioalbum toe. Op Night of the Proms beloven ze zichzelf opnieuw uit te vinden en zetten ze de lijn van de verjonging verder.

Klik hier voor de website van Basement Jaxx

Scala

Van Zuid-Korea tot de Verenigde staten staat het Aarschotse vrouwenkoor Scala van de broers Kolacny ervoor bekend indiesongs te herwerken tot elegische hymnes met adembenemende effecten. Om het even welk nummer Steven en Stijn Kolacny onder handen nemen, ze slagen er telkens weer in er een melancholische of emotionele toets en soms zelfs een volledig nieuwe dimensie aan toe te voegen. Luister maar naar hun versie van nummers als ‘Nothing Else Matters’ (Metallica), ‘Creep’ (Radiohead) en ‘Dream On’ (Depeche Mode). Scala staat voor het eerst op Night of the Proms en dat wordt beslist een geslaagd huwelijk.

Klik hier voor de website van Scala

Music, Maestra, please

Dirigente Alexandra Arrieche leidt 31ste Night of the Proms in goede banen

Night of the Proms pakt op zijn 31e editie uit met een opmerkelijke artistieke wissel. Niet Robert Groslot maar de Braziliaanse Alexandra Arrieche zal dit najaar in het Sportpaleis de dirigeerstok ter hand nemen. Met de introductie van de 34-jarige maestra bereidt Robert Groslot zijn opvolging voor. Naast de nieuwe dirigente tekenen tenor Fernando Varela en singer-songwriter Gavin DeGraw present als klassiek artiest en poptalent voor de komende editie.

Robert Groslot stond in 1990 mee aan de wieg van het symfonisch orkest Il Novecento en dirigeerde sindsdien 880 Europese én Amerikaanse Night of the Proms-concerten. “Het dirigeren van deze shows is iets waar ik nog altijd enorm veel plezier aan beleef”, zegt Robert, die dit voorjaar nog op het podium stond van de tweede Night of the Proms-editie in Polen. “Om de toekomst te blijven verzekeren, zijn we op zoek gegaan naar jong dirigeertalent. Die zoektocht bracht ons bij Alexandra Arrieche uit Brazilië, een dame met klasse én de juiste capaciteiten voor deze concertreeks.”

“Night of the Proms heeft de voorbije drie decennia aangetoond dat klassieke muzikanten niet zo behoudend zijn als dikwijls wordt beweerd. Samen met indrukwekkende solisten hebben we de vooroordelen tegengesproken. Dit jaar willen we laten zien dat de dirigentenwereld niet louter een mannenwereld is”, licht Jan Vereecke, producent van Night of the Proms, toe.

“Met Alexandra Arrieche hebben we iemand gevonden die, ondanks haar jonge leeftijd, al heel veel ervaring heeft met diverse muziekstijlen. Alexandra is alumna van de Taki Concordia Conducting Fellowship. Deze opleiding voor uitsluitend vrouwelijke dirigenten werd in het leven geroepen door Marin Alsop, die dezer dagen te zien is als dirigente van de Koningin Elisabethwedstrijd. We laten Alexandra dit jaar de concerten in Antwerpen en Rotterdam dirigeren en geven haar zo de kans om aan het grote publiek te tonen wat ze in haar mars heeft. Uiteraard zal ze daarbij op de ondersteuning en expertise van Robert Groslot kunnen rekenen. De concerten in Luxemburg en Duitsland dit jaar zullen wel nog door maestro Groslot zelf gedirigeerd worden.”

Klik hier voor de website van Alexandra Arrieche

Fernando Varela en Gavin DeGraw eerste solistennamen

Tijdens haar Night of the Proms-debuut krijgt dirigente Alexandra Arrieche het gezelschap van onder anderen Fernando Varela en Gavin DeGraw, twee muzikanten die uitblinken in hun vakgebied.

Fernando Varela

De Puerto Ricaanse tenor Fernando Varela werd ontdekt door 16-voudig Grammy Award-winnaar David Foster tijdens diens talentenjacht ‘Born to sing’. Varela’s repertoire reikt van klassieke meesterwerken zoals ‘Nessun Dorma’ van Puccini tot wereldhits als Michael Jacksons ‘Earth Song’. Hij zong met grootheden als Lionel Richie, Kelly Clarkson en Barbra Streisand en geniet de bewondering van onder meer Placido Domingo. Zijn stem wordt door velen vergeleken met die van wijlen Luciano Pavarotti. Na solotournees in meer dan 30 landen in Amerika en Azië treedt de tenor op tijdens Night of the Proms, precies 20 jaar na de roemrijke passage van Andrea Bocelli.

Klik hier voor de website van Fernando Varela

Gavin DeGraw

Met de 38-jarige Gavin DeGraw hebben de organisatoren dan weer een straffe singer-songwriter te pakken. Zijn muziek wordt dikwijls in een adem vernoemd en vergeleken met die van Maroon 5, Jason Mraz en John Mayer. Tot zijn grootste muzikale invloeden behoren legendes als Billy Joel, de Beatles en Stevie Wonder. Onder meer dankzij ‘I Don’t Want To Be’ (2003), de titeltrack van de serie ‘One Tree Hill’, bouwde de New Yorker een brede en trouwe fanbasis op, ook in België. Op Night of the Proms zet hij de lijn van de verjonging verder.

Klik hier voor de website van Gavin DeGraw

Praktische info

Kaarten kosten 26, 29, 41 en 49,50 euro, inclusief servicekosten.
Kortingen voor groepen vanaf 20 personen via +32 3 400 60 44 en groepen@sportpaleisgroep.be

Met de bus naar Night of the Proms

Maak het je extra makkelijk: kom naar Night of the Proms met de busdienst ‘Event Touring’. Reizen Lauwers brengt je vanuit verschillende plaatsen naar Antwerpen.
Klik hier om busplaatsen te reserveren ZONDER concertticket
Klik hier om busplaatsen te reserveren MET concertticket

Kalender

vr 13.11.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

za 14.11.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

zo 15.11.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

vr 20.11.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

za 21.11.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Night of the Proms 2015" wordt georganiseerd door PSE-Belgium