Afficher ce site en français | View this website in English

Merci Sven

Dit evenement is afgelopen.

Timing: zie Timing onder Kalender

Cyclocross-driekamp op Merci Sven

update 26.01.16

Merci Sven!, het afscheidsevenement voor Sven Nys op 5 en 6 maart in het Sportpaleis, wordt een totaalspektakel waarin uiteraard ook de topsport niet mag ontbreken. Tijdens dit evenement zullen 11 eliterenners een driekamp rijden op een gelegenheidsparcours.

Aan de buitenzijde van het middenplein wordt een crossparcours opgebouwd met niveauverschillen, twee bruggen, een zandbak, balkjes, trappen en een klim en afdaling tussen de tribunes. De toeschouwers staan er met de neus op. Daar strijdt Sven Nys voor het laatst tegen een tiental collega’s, in een originele driekamp.

Eerst is er een tijdrit: één rondje, met daarin ook de zandbak en de balkjes, tegen de klok. Wie is de snelste en wie vestigt zo het eerste ronderecord in het Sportpaleis? Het tweede onderdeel is het verspringen. Met een aanloop van op het podium snellen de renners op een schans af: wie springt het verst? De ontknoping van de driekamp volgt in een echte wedstrijd van 10 minuten, waarin alle renners samen starten en meermaals het rondje met de diverse hindernissen afmalen. Veel ruimte om voorbij te steken is er niet, de technische passages worden cruciaal. In elk van de drie onderdelen vallen punten te sprokkelen, aan het eind kennen we de “keizer van het Sportpaleis”.

De wedstrijden worden geanimeerd met licht én klank: DJ Zohra zorgt voor de gepaste beats, Michel Wuyts voor het commentaar.

Het beste van de cross, de beste schlagers

Sven Nys sluit zijn actieve carrière definitief af in het Sportpaleis. Op Merci Sven! passeert zowat iedereen die Svens pad kruiste de revue. De fine fleur van de cyclocrosswereld is er ook bij!

Merci Sven! wordt een totaalspektakel met muziek en humor, tal van gasten en herinneringen en uiteraard een sportief luik. Zowat de volledige huidige generatie veldrijders komt dat weekend in actie komt: Sven zelf uiteraard, maar ook Lars Van der Haar, Tom Meeusen, Sven Vanthourenhout, Philipp Walsleben, Rob Peeters en Ben Berden zegden al toe.

Ook tal van andere grote namen uit de laatste decennia van het veldrijden mogen niet ontbreken en brengen anekdotes mee over Sven. Bart Aernouts, Bart Wellens, Danny De Bie, David Willemsens, Erwin Vervecken, Gerben De Knegt, Jan Verstraeten, Marc Janssens, Mike Kluge, Niels Albert, Paul Herygers, Peter Van den Abeele, Richard Groenendaal, Roland Liboton en Rudy De Bie zullen er al zeker bij zijn.

Na het sport- en showgedeelte kan het schlagerfestival losbarsten. Die affiche is intussen compleet en werd mee samengesteld door de fans die hun voorkeur konden laten blijken via een stemming op de site van Sven. Achtereenvolgens Jettie Pallettie, Yves Segers, Sam Gooris, De Romeo’s en Christoff nemen de fans van Sven en het veldrijden mee langs de grootste hits uit hun oeuvre.

Merci Sven! begint op zaterdag om 20 uur en eindigt om 3 uur ’s nachts. Het feest op zondag start om 17 uur en eindigt rond middernacht.

Laatste honderden tickets te koop!

Reserveren kan via de links hiernaast of telefonisch bij Tele Ticket Service op het nummer 070/345.345 (max. € 0,30/min).

Kaarten kosten 23, 28 en 33 euro.

Kom met de bus op zondag 6 maart

Maak het je extra makkelijk: kom op zondag naar het afscheidsfeest van Sven Nys met de busdienst ‘Event Touring’. Reizen Lauwers brengt je vanuit verschillende plaatsen naar het Sportpaleis.

Klik hier om busplaatsen te reserveren zonder toegangskaarten
Klik hier om busplaatsen mét toegangskaarten te bestellen

Kalender

za 05.03.2016 - 20:00 uur

Antwerps Sportpaleis

zo 06.03.2016 - 17:00 uur

Antwerps Sportpaleis

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

"Merci Sven" wordt georganiseerd door Golazo Sports