Afficher ce site en français | View this website in English

Night of the Proms 2014

Dit evenement is afgelopen.

Blue onverwacht bekendgemaakt als artiest op 30ste editie

update 02/11/14

Met de toevoeging van de Britse groep Blue is de affiche van Night of the Proms compleet. Blue was als internationale verrassingsgast voorzien, maar door een misverstand bij het management van Blue werd de verrassing verklapt. De vier bandleden van Blue scoorden in 2001 met hun debuutsingle ‘All Rise’, meteen goed voor een nummer 2-positie in de Vlaamse Ultratop 50. Uit het gelijknamige album kwamen nadien ook ‘Too Close’, ‘If You Come Back’ en ‘Fly By II’ in de hitparade terecht. Een jaar later kwam Blue opnieuw in de spotlight met de tweede plaat ‘One Love’, waarvan ‘Sorry Seems to Be The Hardest Word’, uitgebracht samen met Elton John, uitgroeide tot een wereldhit. Tijdens een pauze van enkele jaren bouwden Duncan James, Antony Costa, Lee Ryan en Simon Webbe elk een succesvolle solocarrière uit. In 2011 nam Blue voor Groot-Brittannië deel aan het Eurovisie Songfestival in Düsseldorf met het bombastische ‘I Can’. Na die comeback lanceerde het viertal een nieuwe plaat, ‘Roulette’ (2013), en werd onder meer samen met bands als Five, Atomic Kitten en B*witched ‘The Big Reunion’-tournee aangevat.

Night of the Proms verwelkomt ook Sam Sparro en internationale verrassingsgast

update 24/09/14

Sam Sparro verdiende zijn plaats in de Ultratop-geschiedenisboeken toen hij met ‘Happiness’ in 2012 uit het niets de nummer 1-positie in België veroverde en 7 weken op die plek bleef kamperen. Het internationale succesverhaal van de in Australië geboren zanger begon echter al in 2008 in het Verenigd Koninkrijk, met de release van ‘Black and Gold’. In geen tijd haalde het nummer de top 5 in het Verenigd Koninkrijk en de top 20 in 14 andere landen. De volgende singles uit zijn debuutplaat ‘Sam Sparro’ zorgden voor verdere successen en lofbetuigingen van collega-artiesten als Beyonce, CeeLo Green, Katy Perry en Mark Ronson.

Door zijn muziekstijl – een mix tussen r&b, dance en muziek met jaren 70- en 80-invloeden doorspekt met gospelachtige melodieën – wordt Sam Sparro door muziekkenners wel eens vergeleken met artiesten als Prince, Hot Chip en Basement Jaxx. Zijn sterke live-optredens maken van hem al jaren een veelgevraagd artiest op festivals over heel de wereld, waaronder Glastonbury en Coachella, en leverden recent nog samenwerkingen op met de megasterren Nile Rodgers, Adam Lambert en The Bloody Beetroots.

Op hun persconferentie vandaag maakten de organisatoren eveneens bekend dat de verrassingsgast een internationale artiest is die hits heeft gescoord na 2000. Samen met de wereldsterren CeeLo Green, Sam Sparro, Hooverphonic en accordeoniste Ksenija Sidorova als ‘klassiek’ artiest is de gemiddelde leeftijd van de solisten op de 30ste editie circa 30 jaar.

Hooverphonic komt thuis op Night of the Proms

update 17/09/14

De affiche van Night of the Proms wordt aangevuld met een Belgische topband van wereldformaat. Speciaal voor de 30ste editie komt met Hooverphonic een groep naar het Antwerps Sportpaleis die al een tijdje op het verlanglijstje van de organisatoren stond. Ondersteund door Il Novecento zullen ze hun songs brengen zoals ze misschien wel het mooist tot hun recht komen: met een groot orkest.

Tussen debuutplaat ‘A New Stereophonic Sound Spectacular’(1996) en het meest recente album ’Reflections’ (2013) heeft Hooverphonic een wilde en eclectische rit afgelegd: van triphop tot strijkers, van psychedelische weirdness tot bombastische orkesten. Het eerste grote wapenfeit vinden we terug in 2000, wanneer de groep Europa en de Verenigde Staten verovert met het album ‘The Magnificent Tree’ (goed voor 107 weken in de Vlaamse albumcharts), waarvan ‘Mad About You’ uitgroeide tot een internationale hit van formaat. Na een eerste uitstap richting bombastische composities met ‘Jackie Cane’ (2002) volgde ‘Sit Down and Listen to’ (2003), een intiemere plaat, opnieuw gevolgd door de eclectische dubbel-cd ‘(No) More Sweet Music’ (2005). Gouden en platina albums en nummer één-noteringen zijn sindsdien een evidentie. Zo behaalden alle platen die Hooverphonic sinds 2000 uitbracht minstens de top 5, met nummer één-noteringen voor de drie recentste albums.

Als bekroning voor hun succesvolle carrière en ijzersterke live-reputatie mochten bandleden Alex Callier, Raymond Geerts en Noémie Wolfs begin dit jaar nog de MIA voor beste groep op zak steken. Toen ze enkele jaren geleden uitpakten met het album ‘Hooverphonic with Orchestra’ werd nogmaals duidelijk dat hun nummers zich er uitstekend toe lenen om live gebracht te worden met groot orkest. De daaropvolgende tournee bracht hen van de ene uitverkochte zaal naar de andere, waaronder zelfs een volledig gevuld Sportpaleis als orgelpunt.

In november komt Hooverphonic ter gelegenheid van de 30ste editie van Night of the Proms terug naar het Sportpaleis voor een uitgebreide bloemlezing uit zijn rijke repertoire. Liefhebbers van grote arrangementen en sterke songs likkebaarden nu al. “Van alle Belgische acts is Hooverphonic misschien wel de meest geschikte om deze speciale editie op te luisteren”, aldus de organisatoren. “Zo kunnen we dit jaar een van de strafste live-bands én songwriters combineren met het internationaal gerenommeerde orkest Il Novecento op éénzelfde podium. Een unieke combinatie die we nog niet gehad hebben.” Of zoals Alex Callier, frontman van de band, het gepast verwoordt: “A marriage made in heaven”.

update 01/08/14
CeeLo Green en Ksenija Sidorova eerste namen voor 30ste editie

De Amerikaanse hiphop- en soulsensatie CeeLo Green (40) en de jonge accordeoniste Ksenija Sidorova (26) zijn de eerste namen die bekend zijn gemaakt voor Night of the Proms. Het grote feest van klassiek en pop is dit jaar in het Antwerpse Sportpaleis aan zijn dertigste editie toe.

CeeLo Green

Met vijf Grammy Awards op zijn schouw en platen die vlot de gouden en platina status behaalden, kan CeeLo Green gerust een wereldster van formaat genoemd worden. Zijn hit ‘Crazy’ (2006), uitgebracht onder de naam Gnarls Barkley, stond 26 weken in de Vlaamse Ultratop en kampeerde 5 weken op piekpositie 3. In een pak landen belandde het nummer helemaal bovenaan in de hitlijsten. Het aanstekelijke ‘Forget You’, ook gekend als ‘F**ck You’ (2010), ging miljoenen keren over de toonbank en werd zelfs gecoverd door Gwyneth Paltrow in de successerie ‘Glee’. Met zijn herkenbare soulstem weet CeeLo als geen ander catchy songs te maken en giet hij moeiteloos verschillende muziekstijlen in een feestelijk jasje. De muzikale duizendpoot en entertainer trad in primetime op tijdens de uitreiking van de Grammy Awards (2011 met de Muppets) en op de Super Bowl (2012 met Madonna) én zetelde vier seizoenen als coach in de Amerikaanse versie van ‘The Voice’ (het vijfde seizoen verliet hij voortijdig). CeeLo Green toert momenteel met Lionel Richie. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe album ‘Girl Power’. CeeLo is ook te zien in films als ‘Sparkle’ (met Whitney Houston in haar laatste rol) en het zopas uitgebrachte ‘Begin Again’ met Keira Knightley.

Ksenija Sidorova

De feestelijke 30ste editie zet een opmerkelijk instrument in de kijker. De klassieke artieste Ksenija Sidorova, een rijzende ster in Europa, vertolkt op een frisse en eigentijdse manier klassieke werken op… het accordeon. Ksenija, in 1988 geboren in Letland, werd op 8-jarige leeftijd door haar grootmoeder aangemoedigd om het instrument te leren bespelen. Op haar zestiende trok ze naar de Royal Academy of Music in Londen, waar ze als ‘undergraduate’ al een eerste prijs in de wacht sleepte en vervolgens met onderscheiding haar diploma behaalde. Sindsdien verzamelde ze awards en onderscheidingen en trad ze op in talrijke Europese concertzalen en op verschillende festivals.

Vaste waarden

Uiteraard krijgen ook de vaste waarden Il Novecento o.l.v. Robert Groslot, het koor Fine Fleur en John Miles een plaats op de affiche. Andere namen worden nog even achter de hand gehouden, maar nu al kan worden gezegd dat deze feesteditie sterk de nadruk zal leggen op klassiek talent, spraakmakende artiesten van dit moment en popmuziek die iedereen aan het dansen brengt.

Praktisch

De concerten vinden plaats op

 • vrijdag 7 november 2014
 • zaterdag 8 november 2014
 • donderdag 13 november 2014
 • vrijdag 14 november 2014
 • zaterdag 15 november 2014
  aanvang telkens om 20.30 uur
 • zondag 9 november 2014 – privé-show om 15.00 uur

Kaarten kosten 22, 25, 37 en 46 euro (exclusief kosten).

Kortingen voor groepen vanaf 20 personen (alleen telefonisch te boeken en niet geldig voor staanplaatsen balkon).

Anniversary Hot Ticket voor groepen vanaf 20 personen (alleen telefonisch te boeken en niet geldig voor staanplaatsen balkon), met:

 • de gebruikelijke groepskorting op de concerttickets
 • vlotte toegang tot de concertzaal via een eigen ingang
 • per ticket vier drankjetons ter waarde van 3 euro (incl. btw) per jeton
 • unieke Night of the Proms-schoudertas ter waarde van 25 euro (incl. btw)

Reserveren

 • via de links bovenaan
 • telefonisch bij Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit NL: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.), op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18.00 uur.

Met de bus naar Night of the Proms

Maak het je extra makkelijk: kom naar Night of the Proms in het Sportpaleis met de busdienst ‘Event Touring’. Reizen Lauwers brengt je vanuit verschillende plaatsen naar Antwerpen. Klik hier om busplaatsen te reserveren (Let op: dit is ZONDER concertticket!)

Kalender

vr 07.11.2014

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

za 08.11.2014

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

zo 09.11.2014

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

do 13.11.2014

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

vr 14.11.2014

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

za 15.11.2014

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Night of the Proms 2014" wordt georganiseerd door PSE-Belgium