Afficher ce site en français | View this website in English

BNP Paribas Fortis Diamond Games

Dit evenement is afgelopen.

Meer dan tennis!

Van 9 tot 15 februari vinden in het Antwerpse Sportpaleis de BNP Paribas Fortis Diamond Games plaats. Een toptennistornooi (Premier event – 710.000$) dat aanknoopt met de rijke tennistraditie in Antwerpen, maar tegelijk veel meer wil zijn dan alleen maar tennis. De toeschouwers mogen zich op een totaalbeleving verheugen.

De Premiers zijn de grootste en belangrijkste tornooien na de Grand Slams. Zo zijn er 21, waarvan nog een paar met een speciale status (zoals Indian Wells, Miami, Madrid en Peking). Er zijn er zes in Europa en de Diamond Games zijn daarvan het eerste van het seizoen.

Speelsters

Klik hier voor het overzicht van de speelsters

Tornooidirectrice Kim Clijsters

Het was tornooidirectrice Kim Clijsters zelf die met gepaste trots de wedergeboorte van de Diamond Games aankondigde op de persvoorstelling op het Schoon Verdiep van het stadhuis van Antwerpen. “Na zeven jaar zal er opnieuw op het hoogste niveau getennist worden in Antwerpen. De nieuwe BNP Paribas Fortis Diamond Games moeten niet alleen een toptornooi worden, maar nog veel meer dan dat”, opende Clijsters.

Antwerps schepen van sport Ludo Van Campenhout is al even fier dat de stad weer aanknoopt met de traditie van toptennis. “Als één van de 21 olympische steden en als Europese Sporthoofdstad 2013 kunnen we met Sporting A alleen maar trots zijn dat toptennis terug thuis komt. Binnen onze driehoek van de sport vormt topsport samen met breedtesport en buurtsport de pijlers. Topatleten stimuleren iedereen om mee te bewegen. Daarnaast zijn ze een voorbeeld binnen Sporting A, moedigen ze iedereen aan om zijn of haar grenzen te verleggen, om door te bijten en het onderste uit de kan te halen.”


Beleef BNP Paribas Fortis Diamond Games 2014 als VIP! Klik hier voor meer informatie of hier als je met meer dan dertig personen de wedstrijden wil bijwonen.


Gouden racket met diamanten

In de traditie van weleer blijft de inzet van het tornooi een gouden, met diamanten bekleed racket: 4,5 kg goud en 2008 diamanten. Samen 1,5 miljoen dollar waard. Wie twee keer wint op drie jaar tijd neemt het racket mee. “Geloof me: dat is een serieuze extra aantrekkingskracht voor de tennisvrouwen”, vult Kim Clijsters aan. “We streven in de eerste plaats naar een zeer sterke competitie en we mikken op een aantal grote namen en meerdere speelsters uit de top 20. Dan helpt zo’n trofee zeker!”

Creative director Elodi Ouedraogo

Tegelijk wil het tornooi voor een trendbreuk zorgen en heel sterk vernieuwen. Deze nieuwe BNP Paribas Fortis Diamond Games moeten een kippenveltornooi worden. Door het toptennis, maar ook door wat de toeschouwer er omheen allemaal kan beleven. Je komt hier niet naar een namiddag of avondje tennis, je krijgt een compleet en gevarieerd uitstapje. Met tal van extra’s, thema’s en verrassingen.

Om dat te realiseren heeft Kim Clijsters de hulp ingeroepen van Elodie Ouedraogo. Zij wordt creative director van het tornooi. De ex-atlete kent de sportwereld van binnen en van buiten, maar heeft ook op vlak van lifestyle, fashion en entertainment al naam gemaakt. Elodie: “Ik zal inderdaad proberen zo goed mogelijk die brug te leggen tussen topsport en de beleving eromheen. Onze interesses zijn de laatste jaren zo enorm verbreed en divers geworden dat de meeste mensen wel wat meer willen dan alleen maar een stoeltje in de tribune en iets om te drinken. Je wil als toeschouwer iets beleven, je wil een totaalpakket, van zodra je in het Sportpaleis binnenkomt tot je buiten gaat.”

“Dat gaat van invulling van de ruimtes en aankleding, over wat er te horen is tot wat je zelf kan doen en meemaken. We willen de toeschouwers zo veel mogelijk verrassen. Er zullen geen twee avonden dezelfde zijn, er zal altijd weer iets anders te beleven zijn.”

Programma-extra’s

Geen twee dagen zullen dezelfde zijn op deze BNP Paribas Fortis Diamond Games. Wat mag je als bezoeker precies verwachten?

Maandag
Players Party for all: wie een ticket heeft voor maandag, krijgt ook toegang tot de players party, meteen na de avondwedstrijd.In de lounge van het Sportpaleis zullen niet alleen de speelsters van de partij zijn, ook 2000 tennisfans kunnen erbij zijn.

Dinsdag
Fashion show: tennisspeelsters én Belgische atleten showen collecties van Belgische ontwerpers net voor de start van de avondwedstrijden op het hoofdterrein – 19 uur.

Woensdag
Jeugddag Tennis Vlaanderen.

Donderdag
Aper’eau, de bekende Antwerpse aperitiefparty komt naar het Sportpaleis vanaf 18 uur.

Vrijdag
Lucky Friday the 13th: er vallen onverwacht prijzen uit de lucht voor het publiek…

Zaterdag
Your Love Game, een bijzondere Valentijnsdag. Voor die dag kan je als koppel een duoticket kopen (update: deze kaartverkoop is gestopt). Vijf koppels maken kans op een VIP-ontvangst in de players area. Je kan met z’n tweeën dineren aan de rand van het terrein én daarna kan je op hotel in het Hilton Hotel, waar de speelsters ook overnachten. En sowieso worden alle fans die dag ondergedompeld in een aparte sfeer.

Zondag
Exhibitiewedstrijd Belgian Legends Doubles. Om 13 uur, net voor de finale, speelt Kim Clijsters zelf nog een keer in een exhibitiewedstrijd. Ze doet dat aan de zijde van Dick Norman tegen Sabine Appelmans en Xavier Malisse in een onvervalste Belgian Legends Doubles. Veel introductie behoeft het viertal niet. Ze maken allemaal zonder twijfel deel uit van het clubje der beste Belgische tennissers ooit. Niet in het minst in het dubbelspel. Xavier Malisse won Roland Garros (samen met Olivier Rochus in 2004), Dick Norman deed dat in 2009 bijna over, maar verloor toen de dubbelfinale (met Wesley Moodie). Sabine Appelmans werd de eerste Belgische tennisvrouw ooit in de top-20 en was twee maal Sportvrouw van het Jaar. En Kim Clijsters, dat is bekend…

Elke dag krijg je ook muziek en dj’s, o.m. Eppo Janssen op vrijdag en Stijn Van de Voorde op de finaledag. De host in het Sportpaleis is Studio Brussel-presentator Stijn Vlaeminck; in het finaleweekend is Tomas De Soete co-host.

Diamanten cadeau voor elke honderdste ticketkoper

De kwalificaties beginnen op zaterdag 7 februari, het hoofdtornooi start op maandag 9 februari. Tot en met woensdag kan je met je ticket eender welke match die dag zien. Pas vanaf donderdag wordt er met een namiddag- en avondsessie gewerkt. Leuke verrassing voor de ticketkopers is dat elke honderdste koper een diamantje van .10 karaat krijgt.

Reserveren

Klik om te reserveren op de ticketlinks in de kalender hiernaast.
De Valentijnstickets voor 14 februari zijn uitverkocht.

Kalender

za 07.02.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

zo 08.02.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

ma 09.02.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

di 10.02.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

wo 11.02.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

do 12.02.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

do 12.02.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

vr 13.02.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

vr 13.02.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

za 14.02.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

za 14.02.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

zo 15.02.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"BNP Paribas Fortis Diamond Games" wordt georganiseerd door Golazo Sports