Afficher ce site en français | View this website in English

Night of the Proms 2013

Dit evenement is afgelopen.

Mis deze door pers en publiek bejubelde editie niet!
Er zijn nog kaarten beschikbaar voor elk van de voorstellingen, behalve die van zaterdag 9 november

Download nu de Light of the Proms-app

Het vertrouwde Promslampje verdwijnt, maar dankzij een smartphone app word je zelf zelf onderdeel van de lichtshow. Met deze app kunnen de schermen van de toestellen worden gestuurd. Zij zullen verschillende kleuren krijgen en meedansen op het ritme van de muziek, wat voor een unieke lichtshow zal zorgen. De toepassing kan door een eenvoudige knop ook als gewoon ‘lampje’ gebruikt worden.

De Light of the Proms-app kan op voorhand worden gedownload of op de concertavond zelf. De app werkt op de betere toestellen met Android v3.2+ en iOS6+. Het is niet geschikt voor Windows Mobile. De toepassing zelf werkt zonder internetverbinding, wifi of bluetooth.

Download nu de app in de App Store (Appele)[external] of Play Store (Google)[external]

Klik hier voor meer informatie[external]


Met de bus naar Night of the Proms

Maak het je extra makkelijk: kom naar Night of the Proms met de busdienst ‘Event Touring’. Reizen Lauwers brengt je vanuit verschillende plaatsen naar het Sportpaleis. Busplaatsen reserveer je apart van de concerttickets.

Klik hier om busplaatsen te reserveren[external]

!(thumb)/img/events/20131107_notp_overnachten.jpg![external]


update 03/09/13

Wyclef Jean maakt programma compleet

Met de toevoeging van Wyclef Jean, bekend van onder meer de Fugees, is het programma van de 29ste Night of the Proms in het Sportpaleis compleet. De Haïtiaans-Amerikaanse rapper deelt van 7 tot en met 16 november het Promspodium met Gloria Estefan, Amy Macdonald, John Miles en pianiste Hiromi. Als maatschappelijk betrokken artiest belooft Wyclef Jean een heel opmerkelijk optreden met het symfonisch orkest Il Novecento en het koor Fine Fleur.

De in 1969 op Haïti geboren maar in Amerika opgegroeide Wyclef Jean maakte naam als rapper, singer-songwriter, muzikant, producer én politicus. Samen met Lauryn Hill en Pras maakte hij in de jaren negentig deel uit van de Fugees. Het hiphoptrio werd naar internationaal succes gekatapulteerd toen zijn tweede album ‘The Score’, met de hitsingles ‘Killing Me Softly’ en ‘Ready Or Not’, in 1996 uitgroeide tot een van de bestverkochte rapalbums aller tijden.

Wyclef ging vrij snel solo verder en scoorde met de singles ‘We Trying To Stay Alive’ en ‘Gone Til November’. Hij produceerde, schreef of remixte voor artiesten als Destiny’s Child, Simply Red, Whitney Houston, Cypress Hill, The Black Eyed Peas, Sinéad O’Connor, Mick Jagger en anderen. In de zomer van 2006 had hij samen met Shakira een wereldhit met het nummer ‘Hips Don’t Lie’. Dit voorjaar nog bracht hij de mixtape ‘April Showers’ uit, als eerste project op zijn nieuwe muzieklabel Refugee La republique/All Handz On Deck.

Wyclef Jean, in 2007 door de aftredende president Préval uitgeroepen tot ‘goodwill ambassador’ voor Haïti, waagde zich na de aardbeving op het eiland in 2010 zelf in de politiek. Zijn kandidatuur voor het Haïtiaanse presidentschap werd echter geweigerd omdat hij niet aan alle voorwaarden voldeed.

Als maatschappelijk betrokken artiest demonstreert Wyclef Jean zijn engagement bij elk van zijn optredens. In 2004 organiseerde hij in de New Yorkse Carnegie Hall een All Star Jam ten voordele van muziekonderwijs voor achterstandsjongeren. Ondersteund door een arsenaal van getalenteerde jeugdige muzikanten leidde hij een heel gevarieerde show met gastoptredens van Eric Clapton, Stevie Wonder, Destiny’s Child, Macy Gray, Marc Anthony, Charlotte Church, Third World en Mary J Blige. In 2009 gaf Wyclef Jean een bijzonder opgemerkt optreden in Oslo tijdens het Nobel Peace Price Concert. Ook op Night of the Proms zal de allround-rapper heel verrassend uit de hoek komen.

Klik hier voor de officiële website van Wyclef Jean[external]

update 30/07/13

Rhythm is gonna get you met Gloria Estefan

De 29ste Night of the Proms krijgt een heel bijzondere vrouwelijke ‘touch’: na Amy Macdonald en de Japanse pianiste Hiromi is nu ook de zevenvoudige Grammy Award-winnares Gloria Estefan aan het programma toegevoegd.

Gloria Estefan

De op Cuba geboren maar in Miami opgegroeide Gloria Estefan werd bekend als gezicht van Miami Sound Machine en verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen albums met zowel Engels- als Spaanstalig repertoire. ‘Dr Beat’ (1984) werd een enorme danshit in Europa, ‘Conga’ (1985), ‘Bad Boys’ (1986) en ‘Words Gets In The Way (1986) werden wereldwijde bestsellers. ‘Rhythm Is Gonna Get You’ (1987), ‘Can’t Stay Away From You’ (1988), ‘Anything For You’ (1989) en ‘1-2-3’ (1989) droegen de naam Gloria Estefan & Miami Sound Machine. Vanaf ‘Cuts Both Ways’ (1989) verschenen alle albums onder de naam Gloria Estefan en fungeerde Miami Sound Machine alleen nog als begeleidingsband. Single-releases uit dit album waren ‘Don’t Wanna Lose You’, ‘Get On Your Feet’, ‘Here We Are’ en ‘Oye Mi Canto (Hear My Voice)’.

In 1990, op het hoogtepunt van haar carrière, raakte Gloria ernstig gewond bij een busongeval tijdens haar tournee, maar sneller dan verwacht maakte ze in 1991 een grootse comeback met een uitverkochte wereldtournee en het album ‘Into The Light’, waaruit de single ‘Coming Out Of The Dark’ een nummer 1-hit werd. Met haar volgende albums wisselde ze Spaans- en Engelstalig werk af en sloeg ze verder de brug tussen Latin en Amerikaanse pop: ‘Mi Tierra’ (1993), ‘Abriendo Puertas’ (1995). ‘Destiny’ (1996, met de single ‘Reach’, themanummer van de Olympische Spelen in Atlanta), ‘Gloria!’ (1998, met de singles ‘Heaven’s What I Feel’ en ‘Oye’), ‘Alma Caribeña’ (2000), ‘Unwrapped’ (2003), ‘90 Millas’ (2007; het eerste Spaanstalige album dat in Nederland op 1 binnenkwam in de Album Top 100) en ‘Miss Little Havana’ (2011). In september brengt ze ‘The Standards’ uit, een album waarop ze liedjes zingt uit het ‘Great American Songbook’ en waarvoor ze samenwerkte met artiesten als Laura Pausini, Dave Koz en Joshua Bell.

Klik hier voor de officiële website van Gloria Estefan[external]
Bekijk hier een clip over Gloria Estefan[external]

update 11/06/13

Van 3 naar 6 concerten

Het nieuws dat Amy Macdonald en de Japanse pianiste Hiromi bevestigden voor de 29ste editie van Night of the Proms werd bijzonder enthousiast onthaald. Om aan de toenemende vraag naar kaarten te kunnen voldoen, worden drie concerten aan de reeks toegevoegd, waardoor het aantal concerten meteen verdubbelt!

Het feest van klassiek en pop zal ook op zondag 10, vrijdag 15 en zaterdag 16 november plaatsvinden. Om tegemoet te komen aan de vraag van gezinnen vindt de voorstelling op zondag 10 november om 15.00 uur plaats.

Meer artiestennamen worden later bekendgemaakt.

update 29/05/13

Amy Macdonald en Hiromi eerste namen voor 29ste editie

De Schotse singer-songwriter Amy Macdonald (25) en de Japanse pianiste en jazzcomponiste Hiromi (34) zijn de eerste namen op de affiche van Night of the Proms, het grote feest van klassiek en pop dat dit jaar in het Sportpaleis aan zijn, jawel, 29ste editie toe is. Beide jonge talenten zullen worden begeleid door het vertrouwde Promsorkest Il Novecento o.l.v. Robert Groslot en het koor Fine Fleur. Amy Macdonald past perfect in het plaatje van de opfrissing die Night of the Proms de voorbije jaren heeft gekregen: voor het eerst staat een popartiest op het podium die jonger is dan het evenement zelf.

Amy MacDonald

Amy Macdonald verkocht wereldwijd 5 miljoen albums en won met haar rootsy zelfgeschreven songs een pak internationale awards. Ondanks haar overweldigende succes bleef ze een bescheiden singer-songwriter, eerlijk als haar liedjes en met een oor voor beeldschone melodieën en catchy songteksten. Met haar debuutalbum ‘This Is The Life’ pakte ze in 2008 vrijwel heel Europa in. De gelijknamige single werd in ons land de bestverkochte single dat jaar. Het nummer nestelde zich vlot in de Ultratop 50 en bleef daar 14 weken lang staan, waarvan 11 op de allerhoogste plaats.

Ook met haar volgende albums ‘A Curious Thing’ (2010) en ‘Life In A Beautiful Light’ (2012) haalde ze de aandacht naar zich toe. De single ‘Don’t Tell Me That It’s Over’ van haar tweede album scoorde net als haar debuutsingle hoog in de hitlijsten. Van haar meest recente album haalden de singles ‘Slow It Down’ en ‘Pride’ vlot de hitparade. Amy’s liveshows werden almaar krachtiger, zoals bleek tijdens haar uitverkochte shows overal in Europa.

In februari speelde Amy Macdonald nog twee uitverkochte concerten in de AB. Op 10 augustus doet ze opnieuw de hoofdstad aan tijdens het Brussels Summer Festival. Night of the Proms is bijzonder blij haar in het najaar te gast te hebben. Zowel in Antwerpen als in Rotterdam zal beminnelijke Amy haar vrolijke popmuziek brengen in de unieke symfonische Proms-setting.

Klik hier voor de officiële website van Amy Macdonald[external]
Amy Macdonald op YouTube[external]
Amy Macdonald op YouTube[external]

Hiromi

Night of the Proms zou Night of the Proms niet zijn mocht het niet opnieuw een uitzonderlijk klassiek artiest aan zijn publiek voorstellen. Spraakmakend op deze editie wordt zonder twijfel Hiromi. Deze eigenzinnige Japanse pianiste barstensvol energie en talent wordt sinds 2006 door de pers het ‘wonderkind van de Jazz-Fusion-Rock’ genoemd. Zelf wil ze haar muziek niet benoemen. “Mijn muziek bevat zowel elementen van klassieke muziek als van rock en jazz”. Het pianospel van deze bijzonder levendige Japanse is buitengewoon. Hiromi danst als het ware op de toetsen en beëindigt in volle extase en soms zelfs met haar knieën op de pianokruk haar uitvoering.

Hiromi volgde pianoles vanaf haar zesde en concerteerde als twaalfjarige al met een orkest. Veertien was ze toen ze met het Tsjechisch Filharmonisch Orkest optrad. Drie jaar later werkte ze samen met de vermaarde jazzpianist Chick Corea. In 1999 ging Hiromi studeren aan de Berklee School of Music in Boston, waar ze les kreeg van o.m. jazzbassist Richard Evans. Hij co-produceerde met Ahmad Jamal haar eerste album ‘Another Mind’, dat in 2003 meteen goud behaalde en uitgeroepen werd tot jazzalbum van het jaar in Japan. Verschillende samenwerkingen, nog meer albums en tal van solotournees volgden.

Klik hier voor de officiële website van Hiromi[external] (niet toegankelijk via Internet Explorer)

Klik hieronder voor enkele voorsmaakjes op YouTube
voorsmaakje 1 – Hiromi met Chick Corea[external]
voorsmaakje 2 – uitvoering I Got Rhythm[external]
voorsmaakje 3 – Hiromi The Trio Project, met enkele opmerkelijke lichaamsoefeningen[external]

Ook met Fine Fleur en John Miles

Op de 29ste editie is, na een jaar afwezigheid, ook het koor Fine Fleur weer present. Uiteraard zal ook ‘Mister Proms’ John Miles niet op het appel ontbreken.

Reserveer nu

Zorg dat u erbij bent en reserveer nu uw plaatsen voor deze 29ste editie van het grote feest van klassiek en pop.

Kaarten: 22, 25, 37 en 46 euro.
Korting van 3 euro voor de show op donderdag 7 november.

Kortingen voor groepen vanaf 20 personen (alleen telefonisch te boeken en niet geldig voor staanplaatsen balkon):
46 euro > 41 euro (donderdag: 43 euro > 39 euro)
37 euro > 33 euro (donderdag: 34 euro > 31 euro)
25 euro > 22,50 euro (donderdag: 22 euro > 20 euro)

Bestellen kan via de links bovenaan of telefonisch via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit NL: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.).


Kalender

do 07.11.2013

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

vr 08.11.2013

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

za 09.11.2013

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

zo 10.11.2013

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

vr 15.11.2013

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

za 16.11.2013

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

zo 17.11.2013

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Night of the Proms 2013" wordt georganiseerd door PSE-Belgium