Nick Cave & The Bad Seeds

Dit evenement is voorbij. Klik hier voor de komende evenementen.

Support acts: Shilpa Ray + Les Colettes

WACHTLIJST
Dit concert is uitverkocht.
Klik hier om in te schrijven op de wachtlijst

Belangrijk! Koop geen kaarten via doorverkoopkanalen op het internet. Door woekeraars aangeboden kaarten kunnen ongeldig worden gemaakt. Meer info: www.ilovemyticket.com.

Australiër Nick Cave is actief in de filmwereld als screenwriter en af en toe zelfs als acteur. Maar echt doorbreken doet hij natuurlijk met zijn talent als zanger, songwriter, muzikant en componist.

In de vroege jaren 80 start Cave zijn muziekcarrière als frontman van The Birthday Party, een band die berucht wordt door zijn controversiële songteksten en krachtige sound. Maar de groep gaat al snel in rook op.

In 1983 richten twee van de leden, Nick Cave en Mick Harvey, echter een nieuwe formatie op. Nick Cave & The Bad Seeds kent sindsdien een groeiend succes en bereikt een hoogtepunt in 1996 met de release van ‘Murder Ballads’, hun best verkopende plaat tot nu toe. Het album omvat onder andere een cover van de folksong ‘Henry Lee’, een duet met zangeres PJ Harvey, en het prachtige ‘Where The Wild Roses Grow’ in samenwerking met Kylie Minogue. In 1997 scoren ze opnieuw een enorme hit met het passionele ‘Into My Arms’.

Vandaag, 30 jaar na de oprichting van de band, is Nick Cave & The Bad Seeds nog steeds actief. En hoe! Op 15 februari komt het 15de studioalbum ‘Push The Sky Away’ uit. En dat wordt in stijl gevierd. Op 21 februari stellen de groepsleden hun nieuwste opus integraal aan de wereld voor met een exclusief liveconcert in Los Angeles. De grootse show is online te volgen via de livestream op het Rockfeedback YouTube Channel. Onmiddellijk daarna vertrekt de band op wereldtournee, die hen in de herfst naar Europa brengt.

Nick Cave en zijn kornuiten Warren Ellis, Martyn Casey, Conway Savage, Jim Sclavunos, Barry Adamson en Ed Kuepper zijn op maandag 18 november 2013 te gast in de Lotto Arena. Absoluut niet te missen!

Kaarten kosten 59 euro, inclusief servicekosten.

"Nick Cave & The Bad Seeds" werd georganiseerd door Live Nation Belgium

Kalender

Lotto Arena

ma 18-11-13 / 20:00