Michael Bublé

Dit evenement is voorbij. Klik hier voor de komende evenementen.

Voorprogramma: Naturally 7

Michael Bublé droomde ervan om zanger te worden. Zijn Italiaanse grootvader leerde hem de muziek van Frank Sinatra, The Mills Brothers en Nat King Cole kennen. Zingen en swingen bepaalt sindsdien het leven van deze intussen 38-jarige Canadees. De voormalige Canadese Eerste Minister, Brian Mulroney, speelt onverwacht een bepalende rol in de carrière van Bublé. Hij nodigt hem uit om te zingen op het huwelijk van zijn dochter. Producer David Foster, één van de aanwezige gasten, is bepaald onder de indruk en schuift Michael Bublé prompt een platencontract voor. Bublés eerste album komt in 2003 uit. Zijn mooie interpretaties van popklassiekers en standards worden meteen gesmaakt. Sindsdien is zijn ster blijven rijzen. Met meer dan 40 miljoen verkochte platen, 3 Grammy Awards en 11 Juno Awards is Bublé uitgegroeid tot de grootste mannelijke artiest van de 21ste eeuw.

Intussen is de beste crooner ter wereld aan zijn zesde studioalbum toe. ‘To Be Loved’ ligt sinds april in de winkelrekken en is de opvolger van het nummer 1-album ‘Christmas’, waarvan wereldwijd meer dan zeven miljoen exemplaren werden verkocht en dat op nummer twee staat in de lijst van bestverkopende albums van 2011 (na Adele).

Het nieuwe album bevat vier originele nummers – Bublé schreef aan alle vier de songs mee – en tien covers. ‘After All’, één van de originele nummers, is mee geschreven en uitgevoerd door de Canadese zanger en Bublés vriend Bryan Adams. Het album bevat ook hits van een aantal van Bublés muzikale helden, waaronder de Bee Gees met ‘To Love Somebody’, Dean Martins ‘Nevertheless (I’m In Love With You)’, The Jacksons’ ‘Who’s Loving You’ en de Elvis Presley-klassieker ‘Have I Told You Lately’. Op het nummer ‘Something Stupid’ van Frank en Nancy Sinatra wordt Michael Bublé verrassend vergezeld door actrice Reese Witherspoon.

De superster plant een nieuwe wereldtournee om de nieuwe plaat live aan zijn fans voor te stellen. En daar hoort ook een Belgische passage bij! Na twee uitverkochte concerten in 2010 keert Michael Bublé op zaterdag 18 januari 2014 terug naar het Sportpaleis. Het belooft opnieuw een concert in ware Bublé-stijl te worden: spektakel van de bovenste plank, een ijzersterke productie, een uitgebreid orkest en een flinke dosis humor.

Kaarten kosten 44, 62, 79 en 104 euro, inclusief servicekosten.

"Michael Bublé" werd georganiseerd door Live Nation Belgium

Kalender

Antwerps Sportpaleis

za 18-01-14 / 20:30