Afficher ce site en français | View this website in English

Editors

Dit evenement is afgelopen.

Support act: Balthazar

Uitverkocht

Belangrijk! Koop geen tickets via veilingsites of de secundaire markt. Deze tickets zijn mogelijk ongeldig. U loopt het risico de toegang tot het concert geweigerd te worden. Meer hierover op www.ilovemyticket.be[external]

Vier Britse schoolvrienden met een passie voor muziek starten in 2003 de groep Snowfield op. Enkele opmerkelijke optredens in de Engelse Midlands zorgen al snel voor mond-tot-mondreclame en voor het viertal het goed en wel beseft hebben ze een platencontract te pakken. De band beslist op dat moment verder te gaan onder de naam Editors.

Het is geen eenvoudig begin voor de jongens, die overdag werken in een callcenter en ’s nachts kamperen op de vloer van hun manager om rond te komen. Maar wanneer in 2005 debuutplaat ‘The Back Room’ uitkomt, wordt die meteen warm onthaald in hun thuisland. Met tweede album ‘An End Has A Start’ (2007) kennen ze ook overzees succes. Vooral het nummer ‘Smokers Outside The Hospital Doors’, dat een zevende positie in de Britse charts behaalt, doet het goed.

De grote doorbraak volgt echter pas in 2009, met de release van ‘In This Light And On This Evening’ en de fantastische electrorocksingle ‘Papillon’. Een jaar later maakt de groep rond de charismatische frontman Tom Smith op het podium van Rock Werchter een enorme hit van een onuitgegeven song. ‘No Sound But The Wind (Live At Rock Werchter 2010)’ is hun eerste gouden nummer 1-hit in België. Kort daarop blijkt de neus van gitarist Chris Urbanowicz jammer genoeg niet meer in dezelfde richting te staan als die van de andere groepsleden en wordt hij gevraagd de band te verlaten. Het is een emotioneel afscheid, maar Editors vindt waardige vervanging in Justin Lockey en Elliott Williams. Met zijn vijven brengen ze op 1 juli hun nieuwe album ‘The Weight Of Your Love’ uit, waarvan de song ‘A Ton Of Love’ een denderende voorbode is!

Het nieuwe werk is op zondag 7 juli live te ontdekken op Rock Werchter. Maar Editors, één van de grootste namen in de rockwereld, komt ook in het najaar naar ons land. Op zaterdag 2 november staat het vijftal op het podium van het Sportpaleis. Zorg dat u erbij bent!

Kaarten kosten 34, 40 en 44 euro, inclusief servicekosten.

Kalender

za 02.11.2013 - 20:30 uur

Antwerps Sportpaleis

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

"Editors" wordt georganiseerd door Live Nation Belgium