Afficher ce site en français | View this website in English

Radiohead

Dit evenement is afgelopen.

update 27/04/12

Caribou support act voor Radiohead: www.caribou.fm[external]

Belangrijk: koop geen tickets via veilingsites of de secundaire markt. Deze op de secundaire markt aangekochte tickets geven geen garantie tot geldigheid. Meer hierover op www.ilovemyticket.be[external]

De origineelste en misschien zelfs beste rockgroep ter wereld proefde in 1992 voor het eerst van het succes. ‘Creep’ werd een wereldhit. De bijval voor de jonge groep was zo groot dat hij bijna bezweek onder alle aandacht. Het gevolg: Radiohead besliste geen slaaf van het succes te worden en koos voor experiment. Met ‘OK Computer’ (1997) gingen ze voor wereldfaam, op eigen voorwaarden.

Radiohead zoekt het spanningsveld op tussen popmuziek en avantgarde. De groep rond Thom Yorke slaagt daar wonderwel in. Acht studioalbums heeft Radiohead intussen op het palmares. De groep behoort tot dat zeldzame ras van artiesten van wie geen twee albums hetzelfde zijn of klinken. Radiohead levert trouwens meer pionierswerk af en verkent graag nieuwe mogelijkheden om hun muziek bij de fans te brengen.

‘In Rainbows’ (2007) werd initieel enkel als downloadalbum vrijgegeven. De verkoopscijfers liegen er niet om, het publiek volgt de groep in zijn andersdenken. Het vorig jaar uitgebrachte ‘The King of Limbs’ werd op gelijkaardige manier in de markt gezet via de website van de groep. Het album is – naar goede Radioheadgewoonte – geniaal en vernieuwend.

Radiohead is zonder twijfel één van de grote pioniers en durvers in muziekland. Dat wordt gesmaakt. Al meer dan 25 miljoen Radioheadalbums gingen wereldwijd over de toonbank. Thom Yorke en de zijnen gaan naar aanleiding van ‘The King of Limbs’ weer toeren en breiden hun lang geanticipeerde wereldtournee uit met o.a. ook een concert op donderdag 18 oktober in het Sportpaleis.

Kaarten kosten 40, 46 en 52 euro, servicekosten inbegrepen.

Kalender

do 18.10.2012

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Radiohead" wordt georganiseerd door Live Nation Belgium