Afficher ce site en français | View this website in English

Port of Antwerp Giants vs Okapi Aalstar

Dit evenement is afgelopen.

update 04/04/13
15.500 supporters op de grootste basketmatch van het land
Met Regi Penxten als opwarmer

Zaterdagavond 6 april zorgen 15.500 supporters, waaronder enkele opvallende gasten, bij de wedstrijd Port of Antwerp Giants – Okapi Aalstar in het Sportpaleis voor een nieuw Belgisch bezoekersrecord voor het basket. In de 80-jarige geschiedenis van het Sportpaleis is het pas de tiende keer dat er basketbal in de sporttempel wordt gespeeld. Er worden koude temperaturen voorspeld, maar in het Sportpaleis zal het stomen.

Met 15.500 supporters die een stuk Belgische sportgeschiedenis schrijven beleeft de basketsport op zaterdag 6 april een hoogdag. De vele duizenden supporters die – in het jaar dat Antwerpen Europese Sporthoofdstad is – hun favoriete sport in de kijker zetten, kunnen rekenen op een onvergetelijke avond. Niet alleen krijgen zij een wedstrijd in ware NBA-stijl aangeboden; zij worden ook op andere manieren getrakteerd. Zo zullen zij voor aanvang van de wedstrijd worden opgewarmd door niemand minder dan Regi Penxten, die een korte maar stevige dj-set komt brengen. En na de wedstrijd gaat één van de aanwezigen dankzij sponsor Citroën Antwerpen met een Citroën C1 naar huis.

Voor deze uitzonderlijke wedstrijd werden in eerste instantie kaarten aangeboden tegen de drempelprijs van 7 euro, nadien werden de zitplaatsen ook gratis ter beschikking gesteld. Bij eerdere wedstrijden van de Antwerp Giants in het Sportpaleis (in 2007 tegen Fribourg, in 2010 tegen Luik en in 2012 tegen Charleroi) werden alle plaatsen gratis aangeboden. Door de capaciteitsuitbreiding van het Sportpaleis bleven de bezoekersaantallen stijgen.

Het is pas de tiende keer dat in het Sportpaleis, dat in 1933 als wielertempel zijn deuren opende, basket wordt gespeeld.

  • 24 maart 1961: Antwerpse, met o.a. legendarische spelers als Jef Eygel en René Aerts, speelt in het kader van de Europese beker der Landskampioenen (nu Euroliga) tegen Real Madrid voor 5.000 toeschouwers
  • 17 en 18 mei 1963: de Harlem Globetrotters tonen twee avonden na elkaar hun balkunsten
  • 26 december 1964: Antwerpse speelt voor 8.000 supporters tegen Racing Mechelen

Daarna was het wachten tot het nieuwe millennium voor de volgende basketactiviteiten.

  • 11 april 2002: de Harlem Globetrotters staan terug in het Sportpaleis en basketlegende Willy Steveniers speelt even met hen mee
  • 11 december 2007: Antwerp Giants neeemt het in het kader van de Uleb Cup (nu Eurocup) op tegen het Zwitserse Fribourg; maar liefst 11.000 toeschouwers vullen de tribunes
  • 13 november 2009: Dennis Rodman speelt met zijn Legends voor 6.500 fans tegen een selectie van ex-Belgische toppers
  • 27 mei 2010: Port of Antwerp Giants werkt voor 13.000 toeschouwers zijn tweede wedstrijd van de halve finale van de play-offs af tegen Luik
  • 15 februari 2012: maar liefst 14.500 basketfans wonen de terugmatch van de kwartfinale van de Beker van België tussen Port of Antwerp Giants en Charleroi bij
  • 6 april 2013: door de verdere verbouwing van het Sportpaleis zal het bezoekersrecord opnieuw sneuvelen

Gratis kaarten vanaf woensdag 27 maart om 15.00 uur
via de ticketlink hiernaast

(maximum 4 kaarten per bestelling)


update 19/03/13
Al meer dan 6.000 tickets gekocht voor de grootste basketmatch van het land
Verzeker je nu van de beste plaatsen en maak drie keer meer kans op het winnen van een auto


update 28/02/13
Koop een ticket en ga met een auto terug naar huis
Al 4.500 tickets gekocht

Voor de basketwedstrijd Port of Antwerp Giants – Okapi Aalstar op zaterdag 6 april in het Sportpaleis staat de teller al op meer dan 4.500 verkochte tickets. Die avond gaan niet alleen beide ploegen voor winst, maar ook de toeschouwers. Onder de aanwezigen wordt namelijk een Citroën C1 verloot.

In het Sportpaleis zullen niet minder dan 15.500 fans de allergrootste basketwedstrijd van het land bijwonen. Eén van hen krijgt na afloop de sleutels van de Citroën C1 overhandigd. Zorg dus dat je erbij bent op deze hoogdag van het Belgische basket.

Elk toegangsticket heeft een barcode met een uniek nummer. Onmiddellijk na de wedstrijd wordt één winnend ticket uitgeloot. Is de houder van het winnende ticket nog in de zaal aanwezig en liet hij/zij zijn ticket vóór 20.15 uur aan de toegangsdeuren van het Sportpaleis inscannen, dan is de auto voor hem/haar.

Nog tot woensdagmiddag 27 maart worden tickets te koop aangeboden tegen de drempelprijs van 7 euro. Wie een ticket koopt, is niet alleen zeker van de beste en voorbehouden genummerde plaatsen in de zaal, maar maakt ook 3 keer zoveel kans om de auto te winnen, want van de verkochte tickets wordt de barcode 3 keer opgeladen (tegenover slechts 1 winstkans voor gratis kaarten).

Net als bij de andere wedstrijden van Port of Antwerp Giants biedt sponsor Quick in zijn Antwerpse vestigingen 1 gratis Giant aan als de Antwerpse ploeg wint en minstens 80 punten scoort.

Bestel snel

Heb je nog geen kaarten besteld, wacht dan niet langer om te boeken. Spreek af met vrienden, buren, collega’s en maak er met z’n allen een groot basketfeest van!

De vaste abonnees van Port of Antwerp Giants krijgen een dubbel aantal tickets en kunnen dus per abonnement iemand extra uitnodigen. Zij krijgen hun tickets thuis toegestuurd.

Woensdag 27 maart om 15.00 uur worden de overgebleven zitplaatsen gratis aangeboden. Wie over een gratis kaart beschikt, heeft echter maar 1 kans op het winnen van de auto. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, koop dan je kaarten, want zoals de verkoop nu loopt zullen er tegen 27 maart slechts een gering aantal gratis plaatsen overblijven.

Iedereen in het wit

De havenploeg roept iedereen op om in witte bovenkledij te komen supporteren, zodat het Sportpaleis oogverblindend oogt tijdens de allergrootste basketmatch van het land.


update 20/02/13
Meer dan 3.000 tickets gekocht op halve dag

Voor de basketwedstrijd Port of Antwerp Giants – Okapi Aalstar die op zaterdag 6 april wordt gespeeld in het Sportpaleis zijn op een halve dag tijd al meer dan 3.000 tickets gekocht. Uit het succes van de verkoop blijkt dat basketliefhebbers het zekere voor het onzekere nemen. Zij willen er ook dit jaar weer bij zijn en hebben zich, door meteen kaarten te kopen, nu al verzekerd van genummerde en voorbehouden plaatsen voor deze wedstrijd in ware NBA-stijl.

De kaartverkoop loopt nog een maand door, maar wie de allerbeste plaatsen in de zaal wil bemachtigen wacht best niet te lang om te reserveren. Woensdagnamiddag 27 maart om 15.00 uur worden de overgebleven zitplaatsen, voor zover die er nog zullen zijn, gratis ter beschikking gesteld.


Port of Antwerp nodigt 15.500 basketfans uit voor wedstrijd tegen Okapi Aalstar in Sportpaleis

Naar nieuwe basketstunt in de grootste zaal van het land op zaterdag 6 april om 20.30 uur

Port of Antwerp Giants speelt zaterdag 6 april zijn Ethias Leaguewedstrijd tegen Okapi Aalstar in ware NBA-stijl. Het Antwerpse basketteam wijkt daarvoor uit van de Lotto Arena naar het Sportpaleis. Bedoeling is om met een volledig gevuld Sportpaleis te tonen dat de populariteit van de basketsport in België alsmaar toeneemt. Tegelijk worden met deze wedstrijd Antwerpen als Europese Sporthoofdstad 2013 en de virtuele sportclub ‘Sporting A’ in de kijker gezet.

Vorig jaar, op woensdag 15 februari, verwelkomde Port of Antwerp Giants 14.500 basketfans in het Sportpaleis voor de kwartfinalewedstrijd Port of Antwerp Giants – Charleroi in het kader van de Beker van België. Ook in 2010 wisselde de Antwerpse club de Lotto Arena in voor de grootste evenementenzaal van het land, toen voor de halve finale in de play-offs tegen Luik. Circa 13.000 basketfans waren er dat jaar bij. Drie jaar daarvoor al hadden iets meer dan 11.000 toeschouwers de Giants in het Sportpaleis aangemoedigd tijdens hun Europese match tegen Fribourg.

Voor de volgende wedstrijd in het Sportpaleis, tijdens de paasvakantie tegen Okapi Aalstar, zullen in eerste instantie vanaf woensdag 20 februari kaarten aangeboden worden tegen de drempelprijs van 7 euro, inclusief servicekosten en contributie voor het vrije gebruik van trams en bussen van De Lijn naar de zaal en terug. Bij eerdere basketwedstrijden in het Sportpaleis bleek namelijk dat heel wat fans tot hun grote spijt naast kaarten grepen door de bijzonder grote belangstelling voor de gratis aangeboden plaatsen. Wie een kaartje koopt is zeker van een genummerde en voorbehouden plaats. Uiteraard zijn ook zitplaatsen gegarandeerd voor de abonnees van de ploeg.

De kaarten kunnen vanaf woensdag 20 februari gekocht worden. Ze zullen ook verkrijgbaar zijn in het Sportpaleis of bij het secretariaat van Port of Antwerp Giants in de Arenahal Deurne (di-do-vrij van 11 tot 16 uur – enkel cashbetalingen mogelijk).

Woensdag 27 maart om 15.00 uur worden de overgebleven zitplaatsen gratis ter beschikking gesteld. Bij de vorige Sportpaleiswedstrijd waren de plaatsen in minder dan 1 uur opgevraagd en was er een wachtlijst waarmee nog eens een Sportpaleis gevuld had kunnen worden.

Dankzij de verdere uitbreiding van de zaalcapaciteit kan Port of Antwerp Giants op 6 april het bezoekersrecord voor een basketwedstrijd nog scherper stellen. Al staat voor het team uit de havenstad winst tegen Aalst natuurlijk voorop.

Klik hier voor informatie over alle wedstrijden van Port of Antwerp Giants in de Ethias League[external]

Kalender

za 06.04.2013

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Port of Antwerp Giants vs Okapi Aalstar" wordt georganiseerd door Antwerp Giants vzw