Night of the Proms 2012

Dit evenement is voorbij. Klik hier voor de komende evenementen.

Heel veel lof voor The Jacksons, Anastacia, Naturally 7, Ozark Henry, Remy van Kesteren, John Miles en Il Novecento o.l.v. Robert Groslot op de 28ste Night of the Proms. Late beslissers kunnen het concert nog meemaken op donderdag 15 november. Trouwe fans bestellen nu al voor volgend jaar.

Klik hier om plaatsen te reserveren voor Night of the Proms 2013

Het Laatste Nieuws: “The Jacksons knallen”
Gazet van Antwerpen: “Jacksons stelen de show”
Het Nieuwsblad: “The Jacksons laten Proms knallen”


Night of the Proms stoeit voor het 28ste jaar op rij met klassiek en pop. Ook dit najaar verenigt het symfonisch orkest Il Novecento o.l.v. Robert Groslot weer op meesterlijke wijze klassieke melodieën met de grootste popklassiekers, terwijl artiesten van wereldklasse iedereen uitnodigen om mee te dansen, mee te zingen, even weg te dromen en dan weer stevig uit de bol te gaan.

update 24/09/12

Tipje van de sluier over het programma opgelicht

‘An Angel Fell It s Done’… Ozark Henry schreef het nummer in de hall van een luchthaven en voerde het werk in juli uit met het Nationaal Orkest van België. De eerste single uit ‘It’s A Man’s World’, het nieuwe album van Anastacia met covers van groepen als Led Zeppelin, Aerosmith en AC/DC. Het ‘Concerto for harp and orchestra’ dat Night of the Proms liet schrijven voor Remy van Kesteren. En de bewerking die de jonge Nederlandse harpist maakte van ‘De Moldau’ van Smetana. De drie artiesten zelf gaven op de Night of the Proms-persconferentie al wat informatie over de muziek die ze zullen vertolken met het symfonisch orkest Il Novecento. Met ook The Jacksons en Naturally 7 erbij wordt dit een niet te missen editie.

Night of the Proms in boekvorm

Als vaste presentator van Night of the Proms heeft Carl Huybrechts een unieke kijk op wat zich voor en achter de schermen van het feest van klassiek en pop afspeelt. Zijn ervaringen pende hij neer in ‘Night of the Proms. Een terugblik vanuit de coulissen’. Dit prachtige kijk- en leesboek is een echt collector’s item voor alle Promsfans. Het vertelt de verhalen van de zovele onvergetelijke avonden met supersterren als John Miles, Joe Cocker, Art Garfunkel, Simple Minds, James Brown, Donna Summer, Grace Jones enz. en (sinds 1991) met het grandioze orkest van Robert Groslot. Wie het boek voor eind september bestelt, betaalt geen verzendkosten en kan zijn exemplaar door Carl laten signeren.

Klik hier om ‘Night of the Proms. Een terugblik vanuit de coulissen’ te bestellen

update 06/09/12

Ook concert op donderdag 15 november

De aankondiging van The Jacksons zorgt voor een stormloop op tickets voor de concerten van Night of the Proms. Omdat de belangstelling bijzonder groot is, wordt donderdag 15 november als datum toegevoegd in de concertreeks.

The Jacksons zelf kijken ook uit naar hun optreden op Night of the Proms. “For years we have heard about this event and always wanted to be a part of it, we are so looking forward to November!”, laat Jackie Jackson weten. Marlon Jackson vult aan: “Belgium, Holland, here we come… Its great to return with such a great show as Night of the Proms, the brothers can’t wait to get on that stage”.

update 23/08/12

The Jacksons maken affiche compleet

Met The Jacksons zet Night of the Proms opnieuw een legendarische naam uit de muziekgeschiedenis op het programma. De Jackson-broers, die in de jaren zeventig en tachtig met Michael aan hun zijde een wereldwijde sensatie waren, staan vanaf 8 november samen met Anastacia, Naturally 7, Ozark Henry, harpist Remy van Kesteren en John Miles op het podium van het Sportpaleis.

THE JACKSONS

Aanbeden door miljoenen fans over de hele wereld hebben The Jacksons voor altijd het landschap van de populaire muziek veranderd. De broers Jackie, Jermaine, Marlon en Tito Jackson waren samen met hun betreurde broer Michael als The Jackson 5, later The Jacksons, in de jaren zeventig en tachtig één van de meest geliefde muzikale acts. Meer nog, met hun unieke soulvolle pop-funk, hun vele hits en hun onberispelijke live-optredens herdefinieerden ze de popmuziek.

Wereldhits als ‘ABC’, ‘Blame It On The Boogie’, ‘I Want You Back’ en ‘I’ll Be There’ maakten van de broers supersterren. Met 9 nummer 1-hits en 14 top 10-hits drukte de band zijn stempel op de hitlijsten. Vandaag zijn hun tijdloze hits nog even aanstekelijk en iconisch als op de dag dat ze werden uitgebracht. ‘I’ll Be There’ is nog altijd de best verkochte single in de geschiedenis van Motown.

The Jackson 5 schreven geschiedenis door met hun eerste vier singles op de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade terecht te komen. In 1971 werd een tekenfilm van hen gemaakt. Vanaf 1972 combineerden ze hun activiteiten als band met solocarrières, waarvan die van Michael het succesvolst werd. The Jackson 5 werden The Jacksons toen ze hun platenlabel Motown voor CBS inruilden. In 1997 werden The Jacksons toegevoegd in de Rock ‘n Roll Hall of Fame. Ze waren en blijven de jongste groep die deze eer te beurt viel.

De laatste tournee van The Jacksons vond plaats naar aanleiding van het album ‘Victory’ in 1984. De Jacksons’ Victory Tour bracht in Amerika meer dan 2,5 miljoen mensen op de been. Het was wachten tot 2012 om de broers weer samen op het podium te zien. Deze zomer speelden The Jacksons in de Verenigde Staten een flink aantal concerten met al hun grote hits en een eerbetoon aan hun overleden broer. Voor hun eerste optredens buiten de VS kiest de bestverkopende familie uit de muziekgeschiedenis ‘onze’ Night of the Proms.

ANASTACIA

Anastacia scoorde hit na hit nadat het publiek in 1998 kennis had gemaakt met haar ietwat hese maar soulvolle stem tijdens de MTV-talentenjacht The Cut, waarbij ze als tweede eindigde. Ze debuteerde in 2000 met het album ‘Not That Kind’ (63 weken in de Ultratop). De single ‘I’m Outta Love’ werd een wereldhit en opende de weg naar sterrenstatus. Volgende grote successen waren ‘Not That Kind’ en – uit haar tweede album ‘Freak Of Nature’ – ‘Paid My Dues’ en ‘One Day In Your Life’.

Borstkanker dwong haar in 2003 om haar zangcarrière stop te zetten. Begin 2004 kwam Anastacia groots terug met het album ‘Anastacia’ en de singles ‘Left Outside Alone’ en ‘Sick And Tired’. Al haar hits en een aantal nieuwe tracks werden in 2005 verzameld op ‘Pieces Of A Dream’. In 2008 verraste Anastacia met ‘Heavy Rotation’, waarop ze een nieuwe, meer sensuele sound liet horen. Van Anastacia’s albums zijn alleen al in Europa meer dan 14 miljoen exemplaren verkocht.

In 2006 sloeg de vonk tussen Anastacia en het Night of the Proms-orkest Il Novecento een eerste keer flink over tijdens de opname van een populair muziekprogramma voor de Franse televisie. Begin 2011 vulde ze samen met Natalia zes (!) keer het Sportpaleis tijdens Natalia meets Anastacia. Beide zangeressen bezochten eind vorig jaar een Night of the Proms-concert in Rotterdam en bleven na afloop gezellig napraten met o.a. James Blunt en Mick Hucknall. Nu volgt dus de stap naar Anastacia’s eigen optreden op het grote feest van klassiek en pop.

NATURALLY 7

Naturally 7 zijn Roger Thomas, Warren Thomas, Rod Eldridge, Napoleon ‘Polo’ Cummings, Dwight Stewart, Garfield Buckley en Armand ‘Hops’ Hutton. De band werd in 1999 opgericht in New York en brengt a-capellamuziek. Of toch niet. Naturally 7 is geen typische a-capellaband. Wat ze brengen, omschrijven ze zelf als ‘vocal play’. Met hun unieke stemgeluiden klinken ze als een volwaardige popband, evenwel zonder één instrument op het podium. De gitaren, drums, piano, bas, zelfs trompetten en percussie komen uit de muzikale kelen van deze zeven heren.

In 2007 brak Naturally 7 door als supportact voor Michael Bublé en leerde de wereld hun unieke stemgeluiden kennen. Ook Chris Martin en Brian Eno raakten gecharmeerd door hun muziek en nodigden de band in 2009 uit om samen te werken. In 2010 stond het zevental enkele keren met blueslegende BB King op het podium en zorgde Naturally 7 voor muzikaal vuurwerk tijdens de Olympische Spelen in Vancouver. In datzelfde jaar sloten Roger, Warren, Rod, Napoleon, Dwight, Garfield en Armand aan bij de Crazy Love Tour van Michael Bublé. Op 27 mei 2011 verscheen hun meest recente album ‘Wall of Sound’, met nummers als ‘In The Air Tonight’, ‘As Tears Go By’, ‘Broken Wings’, ‘More Than Words’ en ‘Bridge Over Troubled Water’.

OZARK HENRY

Met nummers als ‘Sweet Instigator’, ‘Indian Summer’, ‘Rescue’ en ‘Word-Up’ schreef de West-Vlaming Piet Goddaer, die in 1995 uitpakte met zijn alter ego Ozark Henry, tijdloze hits van wereldniveau. Zeer avant-gardistisch waren nog zijn albums ‘I’m Seeking Something That Has Already Found Me’ (1996) en ‘This Last Warm Solitude’ (1998). Zijn grote doorbraak kwam er in 2001 met het meer toegankelijke ‘Birthmarks’. Intelligente popmuziek met klassieke invloeden zou je op het visitekaartje van Ozark Henry kunnen schrijven, zoals hij ook demonstreerde op ‘The Sailor Not The Sea’ (2004) en ‘The Soft Machine’ (2006).

In het najaar van 2010 verscheen zijn zesde studioalbum ‘Hvelreki’, met opnieuw adembenemende muziek die Piet zelf omschrijft als “bijna zichtbare, bewegende landschappen”. Door de beeldende kracht van zijn composities wordt hij ook vaak gevraagd om soundtracks te schrijven voor films, documentaires en tv-series. Van zijn hand is o.m. de muziek van de tv-reeks ‘Sedes & Belli’, van de film ‘Crusade In Jeans’ (naar het boek ‘Kruistocht in spijkerbroek’ van Thea Beckman) en van de documentaire ‘To Walk Again’ van Stijn Coninx.

Donderdag 12 juli trad Ozark Henry in het Paleis voor Schone Kunsten op met het Nationaal Orkest van België o.l.v. Stefan Blunier. Zijn muziek werd afgewisseld met werk van Berlioz, Tsjaikovski en Berlioz.

REMY VAN KESTEREN

De 23-jarige Nederlander Remy van Kesteren wordt algemeen beschouwd als één van de grootste harptalenten van dit moment. Op tienjarige leeftijd werd hij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium, waar hij in 2010 met de hoogste onderscheiding afstudeerde. Hij vervolgde zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam en het Conservatoire National Supérieure de Musique de Paris, waar hij momenteel studeert bij de wereldberoemde harpiste Isabelle Moretti. Al in 2009 werd hij uitgeroepen tot ‘Jong Muziektalent van het Jaar’ en won hij de derde prijs tijdens de 17de editie van het prestigieuze ‘Internationale Harp Concours’ in Israël. Nationale en internationale prijzen werden zijn deel en resulteerden in optredens over de hele wereld. Van Kesteren soleerde met o.a. het Jerusalem Symfonie Orkest en het Nederlands Kamerorkest, dat hem op zestienjarige leeftijd begeleidde tijdens zijn debuut in het Concertgebouw te Amsterdam. Een jaar daarvoor speelde hij tijdens de doop van Prinses Amalia en trad hij op in de Carnegie Recital Hall te New York. Met twee andere jonge musici richtte hij onlangs trio42 op, een in de kamermuziek unieke combinatie van harp, viool en saxofoon.

Wat hem inspireert en drijft in de muziek, is “de kracht van een solist die eerlijk en puur speelt zonder concessies of compromissen en met een grote mate van risico en lef”, legde Remy van Kesteren vorig jaar uit aan ‘Trouw’. Remy heeft alvast het lef, de looks en het meesterschap om de aandacht te vestigen op een uniek instrument dat nooit eerder op Night of the Proms in de schijnwerper stond.

Kaarten

Kaarten kosten 22, 25, 37 en 46 euro (3 euro korting op donderdag 8 november). Reserveren kan via de links bovenaan of telefonisch via 070/345.345 (België) of 0900-45.000.45 (Nederland).


Join us on Facebook

"Night of the Proms 2012" werd georganiseerd door PSE-Belgium

Kalender

Antwerps Sportpaleis

do 08-11-12 / 20:30

Antwerps Sportpaleis

vr 09-11-12 / 20:30

Antwerps Sportpaleis

za 10-11-12 / 20:30

Antwerps Sportpaleis

do 15-11-12 / 20:30

Antwerps Sportpaleis

vr 16-11-12 / 20:30

Antwerps Sportpaleis

za 17-11-12 / 20:30

Antwerps Sportpaleis

zo 18-11-12 / 15:00