Mark Knopfler

Dit evenement is voorbij. Klik hier voor de komende evenementen.

An evening with Mark Knopfler and band

Mark Knopfler behoort tot het summiere lijstje van grootste gitaristen aller tijden. Hij kreeg een Lifetime Achievement Award bij de Ivor Novello Awards, de belangrijkste songwriterawards in de UK.

Tijdens zijn jaren met Dire Straits en zijn solocarrière verkocht Knopfler meer dan 120 miljoen albums wereldwijd. In 2012 was het twintig jaar geleden dat Dire Straits hun laatste show speelden. Maar Knopfler ging door en floreert ook solo. In 2011 stal hij nog de show samen met Bob Dylan in het Sportpaleis. Nu neemt hij de Antwerpse concerttempel alleen voor zijn rekening en dat op zondag 12 mei. Knopfler heeft zelf immers genoeg hits om een avondvullend programma te verzorgen en daarenboven heeft hij ook zijn zevende studioalbum klaar. ‘Privateering’ ligt sinds 31 augustus 2012 in de winkels.

Voor het eerst komt Knopfler met een dubbelaar op de proppen. “Hoe ouder ik word, hoe meer ik wil schrijven”, licht hij toe. “Ik geniet steeds meer van het hele proces van schrijven, opnemen en live spelen. Het voelt voor mij bijna als een lange trip”.

Naast nieuw materiaal maakt Knopfler maar wat graag plaats voor zijn oude klassiekers. “De Dire Straits-nummers maken deel uit van onze levens. Ik speel de nummers graag een tikje anders om niet routineus te klinken. Maar ik hou ervan die nummers opnieuw te spelen. Ik heb ze geschreven en mijn fans houden ervan. Zo simpel is het”.

Mark Knopflers typische gitaarspel weerklinkt als vanouds. Knopfler, dankzij Dire Straits met een schouw vol Grammy Awards, heeft een patent op goed songschrijfwerk. Grote hits van zijn hand zijn ‘Money For Nothing’, ‘Sultans Of Swing’,‘Romeo And Juliet’ en ‘Walk Of Life’. Ook zijn werk als producer, voor onder anderen Bob Dylan en Randy Newman, staat hoog aangeschreven.

Kaarten kosten 44, 55, 62 en 79 euro, inclusief servicekosten.

"Mark Knopfler" werd georganiseerd door Live Nation Belgium

Kalender

Antwerps Sportpaleis

zo 12-05-13 / 20:30