Kastelruther Spatzen

Dit evenement is voorbij. Klik hier voor de komende evenementen.

30ste verjaardag wordt uitbundig gevierd in de Lotto Arena

Eindelijk komen de Kastelruther Spatzen naar ons land voor een uniek concert. De populaire volksband uit Zuid-Tirol viert in 2013 zijn 30ste verjaardag en doet dat dus ook in België. De Kastelruther Spatzen staan op woensdag 13 februari met hun grote verjaardagsconcert in de Lotto Arena.

“We zijn vereerd dat we voor het eerst in de geschiedenis van de Kastelruther Spatzen een groots concert kunnen geven in België. Meestal ontvangen wij op onze Open Air en andere concerten in Oostenrijk heel wat Belgen die ons al jaren volgen, maar nu komen we dus in het kader van ons 30-jarig bestaan zelf naar onze fans in België,” zeggen de Kastelruther Spatzen in koor.

De Kastelruther Spatzen kunnen als absolute koningen van de Duitstalige volksmuziek rekenen op heel wat nationaal en internationaal succes. Geen betere muzikale vertegenwoordigers van Zuid-Tirol en de Oostenrijkse bergen als de Kastelruther Spatzen. Sinds ze in 1983 begonnen met muziek maken, hebben ze zowat elke prijs en elke onderscheiding gewonnen die er maar te winnen valt. Zo kregen ze maar liefst 9 keer de ‘Echoprijs’, dé meest begeerde erkenning die de Duitse radio- en platenindustrie uitreikt.

Ze brachten sinds hun ontstaan 32 studioalbums uit, waarvan de meeste bekroond zijn met goud, platina en veelvouden. Ook het meest recente studioalbum ‘Hand auf’s Herz’ (2011) was weer een schot in de roos.

In de muziek van de Kastelruther Spatzen herken je meteen de sfeer van Tirol, van Oostenrijk, en van hun heimat Kastelruth. De band bestaat uit muzikale vrienden die al jaren muziek maken; eenvoudig maar wel met klasse en vooral in grote harmonie. Het publiek geniet wanneer de Kastelruther Spatzen hun grote hits en absolute klassiekers zingen, zoals ‘Das Mädchen mit den erloschenen Augen’, ‘Die kleine Bianca’, ‘Komm nimm mich doch mit’, ‘Eine weise Rose’, ‘Der rote Diamant’, ‘Atlantis der Berge’ e.v.a.

De internationale verjaardagstournee brengt de Kastelruther Spatzen in 2013 naar de grootste steden en concertzalen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België. Voor het eerst in hun geschiedenis staan de Kastelruther Spatzen in de Lotto Arena. Kaarten voor dit concert kosten 39, 49 en 59 euro.

Bestellen kan via de link bovenaan of telefonisch op het nummer 070/345.345 (vanuit NL: 0900-45.000.45).

"Kastelruther Spatzen" werd georganiseerd door Benelive Entertainment

Kalender

Lotto Arena

wo 13-02-13 / 19:30