Doe Maar

Dit evenement is voorbij. Klik hier voor de komende evenementen.

update 09/01/13
voorprogramma: Herman in een bakje geitenkwark
www.geitenkwark.nl

Doe Maar is voor Nederland misschien wel wat The Beatles voor Engeland zijn. Doe Maar mag zich gerust de populairste Nederlandse band ooit noemen. Begin jaren ’80 scoorde de groep de ene hit na de andere met onder andere ‘Is dit alles’, ‘De bom’, ‘Smoorverliefd’, ‘Een nacht alleen’, ‘Pa’ en ‘Sinds 1 dag of 2 (32 jaar)’. Gillende tienermeisjes, uitverkochte concerten en vlotverkopende merchandise maakten deel uit van het succes van Doe Maar.

Ook in Vlaanderen was de aanhang groot. Ouders waren geschokt door titels en songteksten als ‘Nederwiet’, ‘Je loopt je lul achterna’ en ‘Heroïne (Godverdomme)’. Maar het doorgaans jonge Doe Maar-publiek genoot. Tot groot verdriet van vele fans kondigden Henny Vrienten, Ernst Jansz, Jan Hendriks en Jan Pijnenburg in 1984 het einde van de band aan.

Dat de belangstelling van het publiek zelfs na vele jaren van afwezigheid nog niet verdwenen was, bleek toen Doe Maar in 2000 terug samenkwam. Het viertal bracht een nieuw album ‘Klaar’ uit en liet de Rotterdamse Ahoy maar liefst zestien keer vollopen. In België traden ze op in de Gentse Vooruit, de Ancienne Belgique in Brussel en in het Sportpaleis. Daarna werd het weer stil. Tot ze in 2008 de affiche van Werchter Boutique sierden. In Nederland vulde Doe Maar vlotjes een paar keer De Kuip in Rotterdam.

Ook nu was er weer Doe Maar-koorts in Nederland. De groep trad aan als hoofdact op het jaarlijkse grote event Symphonica in Rosso en werd voor de gelegenheid begeleid door een groot symfonisch orkest. De goesting (‘zin’ voor onze Nederlandse vrienden) in meer was groot. De strijkers en blazers worden opgeborgen en de eigen instrumenten extra opgeblonken voor het concert dat Doe Maar op 25 januari zal geven in de Lotto Arena. De hits zullen weerklinken. Meezingen mag.

Kaarten kosten 49 euro, inclusief servicekosten.

"Doe Maar" werd georganiseerd door Live Nation Belgium

Kalender

Lotto Arena

vr 25-01-13 / 20:00