Afficher ce site en français | View this website in English

Night of the Proms

Dit evenement is afgelopen.

Night of the Proms 2011 neemt schitterende start Het feest van klassiek en pop loopt tot en met zaterdag 12 november in het Sportpaleis. Hieronder vind je een eerste kort beeldverslag.

Klik hier voor een beeldverslag van de VRT-nieuwsdienst
Een fijne selectie uit het allerbeste wat de muziekgeschiedenis te bieden heeft

update 26/10/2011
Uw kans op eeuwige roem en glorie

Night of the Proms is op zoek naar amateurmuzikanten die samen met Patrick De Smet het nummer ‘The Typewriter’ willen brengen.

Lees meer …update 24/10/2011
Jonas Van Geel als Mozart

Ook Jonas Van Geel, bekend van zijn vele opmerkelijke imitaties voor o.m. het tv-programma ‘Tegen De Sterren Op’ maakt op Night of the Proms zijn opwachting. Hij zal er o.a. te zien zijn in de gedaante van Wolfgang Amadeus Mozart.


update 19/09/11
Ook concert op zaterdag 12 november

De komst van Mick Hucknall, Seal, Angie Stone, het sopranenkwartet DIV4S en opwarmer Discobaar A Moeder naar de 27ste Night of the Proms zorgde voor een rush op de kaarten. Om de vraag te kunnen blijven beantwoorden, voegt PSE-Belgium een concert toe.


update 09/09/11
Discobaar A Moeder stelt programma voor
Discobaar A Moeder bracht samen met de vier Italiaanse schoonheden van DIV4S op de Night of the Proms-persconferentie het programma van de komende editie in de aandacht. Ook op het evenement zelf zullen de heren van Discobaar A Moeder het Sportpaleis, “‘t Colosseum van Aantwaarpen”, kapen. Ze zullen elke Night of the Proms met een vol uur ambiancemuziek opwarmen en het publiek ook tussendoor verrassen. Discobaar A Moeder, met de legendarische platenruiters ‘De Ras’ en ‘De Schele’, zijn hiermee niet aan hun proefstuk toe. In hun thuisstad Antwerpen draaiden ze hun vinylplaten al in Petrol, De Roma en Kavka, maakten ze furore op De Nachten, de halve finales van Humo’s Rock Rally en onlangs nog op Laundry Day. Ze waren zelfs de officiële discobar van het ‘Wereldkampioenschap Uit De Maat Dansen’.

Discobaar A Moeder stelt programma Night of the Proms voor by sportpaleis


update 26/08/11
Mick Hucknall (The Voice of Simply Red) en Angie Stone maken programma compleet

Op de 27ste editie van Night of the Proms geniet u niet alleen van de mooiste klassieke melodieën maar zingt u ook mee met popnummers als ‘Money’s Too Tight (To Mention)’ en ‘Wish I Didn’t Miss You’. Inderdaad, na de aankondiging van Seal en het Italiaanse sopranenkwartet DIV4S vervolledigde PSE-Belgium het programma met niemand minder dan Mick Hucknall, de stem van Simply Red, en Angie Stone. Muziekliefhebbers likken nu al vingers en duimen af.

Mick Hucknall debuteerde met zijn band Simply Red in 1984 en veroverde niet alleen met ‘Money’s Too Tight (To Mention)’ maar ook met hits als ‘Holding Back The Years’, ‘The Right Thing’, ‘It’s Only Love’ en ‘If You Don’t Know Me By Now’ de wereld. De band hield in 2010 op te bestaan. De afscheidstournee die volgde bracht Simply Red liefst twee keer naar het Sportpaleis. Hucknall gaat nieuwe muzikale uitdagingen aan, maar komt dit najaar terug naar ons land om op Night of the Proms zijn grootste successen te vertolken.

De Amerikaanse neo-soulzangeres Angie Stone bracht in 1999 haar debuutalbum ‘Black Diamond’ uit en vestigde haar naam in de wereld van jazz, soul en r&b met hits als ‘Wish I Didn’t Miss You’, ‘No More Rain (In This Cloud)’ en ‘Everyday’. In 2010 pakte ze uit met ‘Unexpected’, een album vol pure soul, r&b en een vleugje hedendaagse muziek.


update 04/08
Ook concert op 10 november

Wie houdt van grote hits van alle tijden kan zich ook tijdens de 27ste editie van Night of the Proms laten verrassen door de unieke en sfeervolle mix van pop en klassiek. De organisatoren stellen opnieuw een boeiend en gevarieerd programma samen en hebben met de bekendmaking van Seal en het Italiaanse sopranenkwartet DIV4S al een tipje van de sluier opgelicht. Naast het symfonieorkest Il Novecento o.l.v. Robert Groslot, het koor Fine Fleur, de Electric Band en ‘Mister Proms’ John Miles bent ook u weer met vele duizenden als vertrouwde sfeermakers van de partij. Want kijk: om de vraag naar kaarten te kunnen blijven beantwoorden, wordt donderdag 10 november als concertdag toegevoegd. Vlak voor een verlengd weekend, zodat u stevig op de mooiste klassieke muziek en de fijnste popklassiekers uit de bol kunt gaan en daags nadien lekker uit kunt slapen. Wedden dat u nog dagenlang loopt na te neuriën!


update 26/06
Seal en DIV4S eerste namen voor 27ste editie

Seal en het sopranenkwartet DIV4S zijn de eerste muzikale gasten die bekend zijn gemaakt voor Night of the Proms 2011.

Seal is bekend van de hits ‘Killer’, ‘Crazy’, ‘Kiss From A Rose’ – ook op de soundtrack van Batman Forever terug te vinden – en ‘Amazing’. In de loop van zijn opmerkelijke muziekcarrière ontving hij talloze onderscheidingen, waaronder drie Grammy Awards. Wereldwijd verkocht de Britse zanger, met Braziliaanse moeder en Nigeriaanse vader, meer dan 15 miljoen albums. Heel wat van zijn fans smelten voor zijn romantische liefdesliedjes, maar net zo goed heeft Seal succes in de dancewereld.

De vier bloedmooie Italiaanse sopranen Denise, Isabella, Vittoria en Sofia van DIV4S zijn dit jaar de klassieke act. In april vorig jaar was het viertal al te gast op het Promsconcert in Charleroi. De sopranen kregen toen na afloop van hun optreden een staande ovatie. Het viertal is klassiek opgeleid aan het conservatorium en maakte als DIV4S in 2008 zijn debuut aan de zijde van Promsbekende Andrea Bocelli tijdens een concert in Rome. Sindsdien bracht de samenwerking met Bocelli hen naar concertzalen over heel de wereld, waar ze met succes evergreens en bekende Italiaanse klassieke muziek zongen.

Tijdens deze wervelende concertreeks swingen jong en oud ongeremd op de maat van de mooiste klassieke melodieën en zingt iedereen mee met popartiesten die, begeleid door het symfonieorkest Il Novecento, hun grootste klassiekers vertolken.

Geniet dit najaar mee van deze symfonische explosie van popklassiekers en populaire klassiek.

Prijzen:

Het middenplein is met staanplaatsen vooraan en zitplaatsen achteraan.

22,00 euro: staanplaatsen balkon
25,00 euro: staanplaatsen middenplein vooraan
34,00 euro: rolstoelplaatsen (alleen telefonisch te reserveren via 070/345.345 – vanuit NL: 0900-45.000.45)
38,00 euro: zitplaatsen balkon, tribunebochten en laatste rijen onder balkon
43,00 euro: zitplaatsen tribunes en middenplein achteraan

Donderdag 3 november: korting van 3 euro (weektarief).
Donderdagavond 10 november is de start van een verlengd weekend. Daarom is er geen weektarief voor deze concertdatum.

Groepen van meer dan 10 personen bestellen telefonisch op het nummer 070/345.345 van Tele Ticket Service (vanuit NL: 0900-45.000.45) of via de website www.notp.com[external].

Het concert van zondagnamiddag 6 november is een privéconcert.

Kalender

vr 28.10.2011

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

za 29.10.2011

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

do 03.11.2011

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

vr 04.11.2011

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

za 05.11.2011

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

zo 06.11.2011

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

do 10.11.2011

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

za 12.11.2011

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Night of the Proms" wordt georganiseerd door PSE-Belgium