Afficher ce site en français | View this website in English

Nekka Nacht

Dit evenement is afgelopen.

Centrale gast Willem Vermandere verwelkomt:

  • Liesbeth List
  • Raymond van het Groenewoud
  • Yevgueni
  • Axl Peleman
  • Mira
  • De Vaganten
  • A La Rum
  • Stoomboot
  • Mustafa Avsar
  • Koninklijke Harmonie Ypriana

update 29/02/12

Willem Vermandere is de centrale gast van de 19de editie van Nekka Nacht. De nu al legendarische West-Vlaamse bard zal voor de gelegenheid putten uit zijn immense repertoire waarin hij afwisselend zijn Westhoek, de verschrikkingen van de Grote Oorlog en de doodgewone dingen des levens bezingt: soms kritisch, ook wel eens droevig, maar toch vooral vrolijk en levenslustig, want zoals Willem het zelf verwoordt: “We gaan het Sportpaleis overende zetten.” Hiervoor brengt hij niet alleen zijn vaste begeleiders mee, maar ook de 80-koppige Koninklijke Harmonie Ypriana.

Naar goede gewoonte mag de centrale gast een handvol muzikale gasten uitnodigen. Het is een heel persoonlijke en soms verrassende gastenlijst geworden.

Raymond van het Groenewoud heeft al meermaals op Nekka bewezen dat hij met één klassieker het Sportpaleis op z’n kop kan zetten, maar evenzeer het publiek kan pakken met een juistgemikt liedje over schijnbaar triviale dingen als twee meisjes op het strand.

Ook Yevgueni is intussen al een vaste waarde op Nekka Nacht. Als boegbeeld van een nieuwe generatie blijven ze de kleinkunst heruitvinden met knappe en aanstekelijke liedjes.

Hopelijk is een even mooi parcours weggelegd voor Stoomboot, de winnaar van de Nekka-wedstrijd 2011. De jury en Willem Vermandere waren alvast onder de indruk van het talent van deze jonge singer-songwriter.

De legendarische groep Rum maakte in de jaren ’70 furore met eigen bewerkingen van Vlaamse volksliedjes. Nu, met A La Rum, brengen de oorspronkelijke leden Paul Rans en Wiet Van de Leest, aangevuld met Jokke Schreurs en Marc Hauman, het Rum-repertoire terug tot leven. De geest van die andere grote meneer, Wannes Van De Velde, zal hierbij meermaals door het Sportpaleis waren.

Zo ook bij Axl Peleman, die erin geslaagd is het Antwerpse volkslied nieuw leven in te blazen. Met zijn moderne versies heeft hij de Antwerpenaar opnieuw voeling gegeven met zijn muzikaal erfgoed.

Evenzeer vergroeid met haar stad is Mira, al staat zij met beide voeten in het nu. Zelfzeker, maar soms ook twijfelend en kwetsbaar met alle emoties vandien. Sinds haar deelname aan de Nekka-wedstrijd is ze als liedjesschrijfster alleen maar gegroeid. Hoog tijd dus voor een plaats op het hoofdpodium.

De Vaganten stonden daar al tijdens de allereerste Nekka, toen ook samen met Willem Vermandere. Gegroeid uit de folkbeweging van de jaren ’60 kleurden ze de pioniersjaren van de kleinkunst met hun vertolking van literair verantwoorde teksten. Na een lange stilte zijn ze nu terug met een nieuwe cd, maar nog altijd volgens hetzelfde oerdegelijke recept.

Ook met Liesbeth List heeft Willem Vermandere ontelbare keren het podium gedeeld, van Heist tot Groningen. Intussen heeft de diva van het Nederlandse chanson de scène definitief vaarwel gezegd, maar speciaal voor Willem Vermandere zal ze op Nekka nog een allerlaatste optreden geven.

Willem zelf denkt lang nog niet aan ophouden. Elke dag nog brengt nieuwe inspiratie, nieuwe ontmoetingen zoals met de Gentse muzikant Mustafa Avsar. Uit hun samenwerking groeide het project ‘Bu Sehir – Deze Stad’, een boeiende kruisbestuiving tussen Vlaamse en Turkse muziek.

Al deze artiesten zullen elk op hun manier hulde brengen aan Willem Vermandere. Naar goede Nekka-gewoonte mag u tal van unieke duetten en beklijvende muzikale momenten verwachten. Kortom, het belooft andermaal een niet te missen evenement, een hoogdag voor het Nederlandstalige lied, te worden.

Kaarten kosten 25, 30 en 35 euro.

Let op: Nekka Nacht 2012 vindt wel degelijk plaats op vrijdag!

Kalender

vr 20.04.2012

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Nekka Nacht" wordt georganiseerd door Nekka vzw