Afficher ce site en français | View this website in English

Nekka-Nacht

Dit evenement is afgelopen.

Centrale gast: Thé Lau & The Scene

en extra gasten

  • Sarah Bettens
  • Eva De Roovere
  • Clement Peerens Explosition
  • Tom Barman
  • Stef Kamil Carlens
  • Arbeid Adelt!
  • Lange Frans
  • Katarina Vermeulen
  • Renee van Bavel
  • Jan De Smet

THE LAU & THE SCENE

Twintig jaar geleden bracht Thé Lau met The Scene zijn intussen legendarische cd ‘Blauw’ uit met instantklassiekers als ‘Blauw’, ‘Rigoureus’ en ‘Iedereen is van de wereld’. Zonder overdrijven mag deze cd een mijlpaal in de geschiedenis van de Nederlandstalige muziek genoemd worden. Geen beter moment om de charismatische artiest Thé Lau en de groep The Scene als centrale gasten uit te nodigen op de 18de editie van de Nekka-Nacht.

De groep startte in Nederland in 1979. De huidige bezetting bestaat sinds 1990: naast Thé Lau is er bassiste Emilie Blom van Assendelft, toetsenist/zanger Otto Cooymans en drummer Jeroen Booy. In 3 decennia werden verschillende hits gemaakt, bandsamenstellingen aangepast, privéprojecten opgestart, Duitse songs gemaakt en rustpauzes ingelast. In 2006 werd de zin in het spelen als The Scene weer helemaal teruggevonden en dook de groep in zijn oude en vertrouwde repertoire, met liederen als ‘Blauw’, ‘Open’, ‘Rigoureus’, ‘Zuster’ en zeker niet te vergeten ‘Iedereen is van de wereld’. 2007 is het jaar waarin ze hun nieuwe cd ‘2007’ maakten, met 10 van hun klassiekers in een nieuwe versie. En met gastbijdragen van ook voor het Nekka-publiek gekende stemmen als Sarah Bettens, Tom Barman en, uit Nederland, Paskal Jakobsen (BLØF). De cd werd aangevuld met 2 nieuwe songs. Het project schiep nieuwe mogelijkheden, uitdagingen en concerttoers. Het vormde eveneens een drang naar een plaat met nieuw, origineel materiaal. Die kwam er in 2008: ‘Liefde op Doorreis’ bevat allemaal nieuwe songs, behalve één cover van Clouseau: ‘Sterven op de planken’. Met deze plaat werd opnieuw de drive gevonden om te toeren en het publiek zowel op het nieuwe werk als op oude klassiekers te vergasten.

Wie de livereputatie van The Scene kent, weet dat ze op Nekka-Nacht voor een memorabel rockconcert zullen zorgen, puur en onversneden zoals ze nu nog zelden gemaakt worden. Het dak gaat eraf wanneer al hun beste nummers de revue passeren. Wie de soloreputatie van Thé Lau kent, weet ook dat muziek niet altijd hard moet zijn om karakter te hebben. Er zal dus ook plaats zijn voor heel wat beklijvende akoestische momenten. Voeg daar naar goede Nekka-gewoonte nog een handvol muzikale gasten en unieke duetten bij en het wordt andermaal een onvergetelijk evenement.

ARBEID ADELT!

Met Arbeid Adelt! staat meteen een stukje Vlaamse muziekgeschiedenis op de planken. Het begon meer als een grap, maar het elektropopgroepje rond Marcel Vanthilt veroorzaakte in 1983 wel een kleine aardverschuiving met absurdistische nummers als ‘De dag dat het zonlicht niet meer scheen’ en ‘Lekker westers’. De jonge helden van toen hebben hun kuren nog lang niet verleerd en staan scherper dan ooit.

CLEMENT PEERENS EXPLOSITION

Minstens even geschift zijn de mannen van Clement Peerens Explosition, met dat verschil dat zij niet gespeend zijn van enig muzikaal talent. Meer nog, zonder scrupules noemen ze zich de beste rockgroep van Antwerpen (op dEUS na, maar die zingen niet in een wereldtaal als het Antwerps). Clement komt zijn nieuwe cd voorstellen met niets aan de verbeelding overlatende nummers als ‘Boerinnenbinnendoen’, ‘Nen onnozeleir komt nooit alleen’ en ‘Ik heb in iet gebeten’.

SARAH BETTENS

Geen beter tegengewicht voor al dat testosteron dan de warme stemmen van Sarah Bettens (K’s Choice) en Eva De Roovere. Zij stonden met stip bovenaan het verlanglijstje van Thé Lau. Wie zou er geen duet willen met Sarah Bettens? Met haar uniek stemtimbre weet ze van ieder lied een breekbare parel te maken. In combinatie met de ruwe doorleefde stem van Thé Lau moet het één van de kippenvelmomenten van de avond worden.

EVA DE ROOVERE

Eva De Roovere heeft net een nieuwe cd uit en komt ‘Mijn Huis’ met de nodige trots voorstellen. Haar vorige successen hadden nog vele vaders, maar voor deze derde ging ze resoluut haar eigen weg. Eva De Roovere lijkt hiermee haar vaste stek gevonden te hebben. Na een lange muzikale zoektocht is ze thuisgekomen en wij, gelukzakken, mogen even binnenkijken.

STEF KAMIL CARLENS

Stef Kamil Carlens (Zita Swoon) heeft al meermaals in interviews gezegd dat Thé Lau één van zijn grote muzikale helden is. Dat ze elkaar persoonlijk hebben leren kennen, hebben we te danken aan Yasmine. Sindsdien delen ze regelmatig het podium. In 2009 speelden ze al eens samen op de Nekka-Nacht en dit jaar dus opnieuw.

TOM BARMAN

Ook Tom Barman, met dEUS vaandeldrager van onze vaderlandse rockscene, komt hulde brengen aan Thé Lau. Eerder zong hij al mee op de cd ‘2007’ van The Scene en nu doet hij het met plezier nog eens over. Tom Barman, live in het Sportpaleis, in het Nederlands… Dit moet de Nekka-Nacht zijn.

Vanuit Nederland brengt Thé Lau drie bijzondere gasten mee. Zij behoren tot een nieuwe lichting artiesten die het momenteel maken boven de Moerdijk. In Vlaanderen zijn ze vooralsnog onbekend, maar dit zal niet lang meer duren.

LANGE FRANS

De Amsterdamse rapper Lange Frans scoorde al een flink aantal hits samen met Baas B, maar het kwam tot een breuk. Nu staat hij er terug met een eerste soloplaat. ‘Zing voor me’, een duet met Thé Lau waarin hij de ziel van Nederland blootlegt, is intussen uitgegroeid tot een overweldigend succes.

KATARINA VERMEULEN

Katarina Vermeulen zingt zelf liever in het Engels en als singer-songwriter gaat ze haar eigen weg. De liedjes van haar vader, Bram Vermeulen, zingt ze vaak thuis (“omdat ik er vrolijk van word”), maar zelden voor een publiek. Op de Nekka-Nacht zal ze een uitzondering maken en samen met Thé Lau een kleine hommage brengen.

RENEE VAN BAVEL

Misschien nog het meest bekend bij ons is Renee van Bavel. In 2009 werd ze tweede in de Nekka-wedstrijd en mocht ze met de Kleine Avonden al een tournee door ons land maken. Met een stem die afwisselend schuurt en streelt, zijn ballads haar ding.

JAN DE SMET

Jan De Smet zal de avond aan elkaar praten, al is ‘spelen’ misschien een beter woord. Zijn kompanen van De Nieuwe Snaar laat hij deze keer thuis, maar hij brengt wel een hele hoop instrumenten mee om links en recht bij te springen met een streepje accordeon of een vleugje ukelele.

Tot slot verklappen we nog dat The Scene voor ‘Iedereen is van de wereld’ iets speciaals in petto heeft. Twee koren zullen hieraan meewerken. Enerzijds het Nationaal Jeugdkoor met z’n meer dan 100 zangertjes en anderzijds het inburgeringskoor Dinska Bronska, dat nieuwe Vlamingen Nederlands leert via het zingen van liederen. Samen zullen ze het lied doen weerklinken als nooit tevoren.

Kortom, deze 18de editie van de Nekka-Nacht belooft weer een bijzonder gevarieerd concert te worden met stuk voor stuk unieke optredens en eenmalige duetten, één groot feest dat geen enkele fan van het Nederlandstalige lied mag missen.

Kaarten kosten 20, 25, 30 en 35 euro.
De voorstelling op 29 april is een privévoorstelling.

Kalender

vr 29.04.2011

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

za 30.04.2011

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Nekka-Nacht" wordt georganiseerd door Nekka vzw