Bekijk deze website in het Nederlands

Terug naar mobiliteit

Combiticket: toegang zaal + gebruik openbaar vervoer De Lijn

Maak met andere fans vrij gebruik van het openbaar vervoer en het plezier begint al voor je de zaal bereikt. Met je combiticket kom je ontspannen en zonder file- en parkeerstress naar het evenement en na afloop hoef je niet minutenlang op een parking aan te schuiven.

Geen file- noch parkeerstress dankzij je toegangskaart

Je toegangskaart is een combiticket. De kaart verleent je niet alleen toegang tot de zaal, ze is ook geldig als vervoersbewijs op de trams en bussen van De Lijn in Antwerpen en elders in Vlaanderen bij je verplaatsing naar en van het evenement. Controleer de tijden van de laatste terugritten in de volgende rubriek.

De premetrohalte Sport op de lijnen 2, 3 en 6 bevindt zich tussen de ingangen van het Sportpaleis en de Lotto Arena in, de bovengrondse halte Sportpaleis van lijn 5 bevindt zich aan de uitgang/ingang van de premetro in de Ten Eekhovelei aan de Parking Ten Eekhove, op 5 minuten wandelafstand van het Sportpaleis.

De nv Antwerps Sportpaleis laat extra tramstellen en bussen inzetten en vraagt, om dit mogelijk te maken, bij elke ticketbestelling een solidaire “contributie vrij gebruik P+R, tram en bus” van 0,50 euro, wat veel minder is dan de normale kostprijs van een retourkaartje bij De Lijn. Terugbetaling van deze contributie is mogelijk onder bepaalde voorwaarden voor wie als particulier zelf busvervoer naar onze zalen organiseert of voor bezoekers die in straal van 1500 meter rond het Sportpaleis wonen en te voet naar een evenement komen.

Vlot bereikbaar vanaf een Park+Ride

Vanaf de P+R-terreinen kom je ontspannen met de premetro naar het Sportpaleis.

Terugritten De Lijn

De Lijn verzekert terugritten tot bepaalde tijdstippen rond of na middernacht. De uren van de laatste tram vind je hieronder. Op vrijdag- en zaterdagnacht kan je ook gebruikmaken van het nachtvervoer per bus in Groot-Antwerpen en Regio. Nachtlijn N65 Antwerpen – Kapellen – Putte houdt om 01.09, 02.24 en 04.09 ur halt aan het Sportpaleis. Klik hier voor info over het nachtvervoer op vrijdag- en zaterdagnacht.

  • premetrolijn 2 Merksem > Hoboken: 00.44 uur (metrostation Sport)
  • premetrolijn 2 Hoboken > Merksem: 00.15 uur; op zondag: 00:14 uur (metrostation Sport)
  • premetrolijn 3 Merksem > Zwijndrecht: 00.14 uur (metrostation Sport)
  • premetrolijn 3 Zwijndrecht > Merksem: 00.43 uur (metrostation Sport)
  • premetrolijn 5 Wijnegem Fortveld > Linkeroever: 23.54 uur (bovengrondse halte Sportpaleis aan parking Ten Eekhove)
  • premetrolijn 5 Linkeroever > Wijnegem Fortveld: 01.04 uur (bovengrondse halte Sportpaleis aan parking Ten Eekhove)
  • premetrolijn 6 Olympiade > Luchtbal (Kinepolis): 00.42 uur (metrostation Sport)
  • premetrolijn 6 Luchtbal (Kinepolis) > Olympiade: 00.51 uur (metrostation Sport)
  • tramlijn 12 Sportpaleis > Groenplaats: 23.50 uur (00.50 uur tot Nationale Bank, vandaar naar stelplaats Hoboken en niet meer naar het stadscentrum)

De uuraanduidingen zijn het tijdstip van de laatste halte aan/in de buurt van het Sportpaleis.

Routeplanner De Lijn

Je route met het openbaar vervoer kan je zelf uitstippelen met de routeplanner op maat. Je krijgt gepersonaliseerd reisadvies naar onze zalen en een vermelding van de laatste terugrit. Kom je met de auto naar Antwerpen, dan raden we je aan om niet tot aan het Sportpaleis te rijden maar je auto in de rand van de stad op een P+R (Park & Ride) te parkeren en daar een tram of bus van De Lijn te nemen. Met je combiticket maak je altijd vrij gebruik van de trams en de bussen van De Lijn naar de evenementen en terug. De routeplanner toont hoeveel je bespaart qua CO2-uitstoot in vergelijking met een gemiddelde wagen en geeft in het reisadvies ook de dienstregelingen weer van de NMBS, MIVB en TEC.